Dette er en lettvint dessertfavoritt som kan redde en varm sommerdag

Sommerlig dessert
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Oppskrift på cherry vanilla milkshake:

Mandelessens forsterker kirsebærsmaken, men er ikke et must. Hvis du bruker frosne bær, kan de trenge litt sitronsaft og melis. Smak deg frem. Sjokoladesausen som blir til overs, kan oppbevares i kjøleskapet.

Tid: 15 min.
Antall: 1 glass

  • ½ dl kremfløte
  • 2 store kuler vaniljeis (ca. 150 g)
  • ½ dl iskald melk
  • 150 g kirsebær uten stein, ferske eller frosne
  • ½ krm mandelessens
  • ev. 1 ts ferskpresset sitronsaft og ½ ss melis hvis du bruker frosne kirsebær

Sjokoladesaus, 2 dl:

  • 1 dl kakao
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 krm salt
  • 1 ss smør

Pynt:

  • 1 cocktailkirsebær eller friskt kirsebær krem på boks

Slik gjør du:

  1. Sjokoladesaus: Bland kakao, sukker, vann og salt i en kjele. Kok opp under omrøring og la det småkoke i ca. 3 min til en tykk konsistens. Rør inn smøret og la sausen avkjøles.
  2. Pisk kremfløten luftig og ha den i en sprøytepose med stjernespiss.
  3. La isen tine i ca. 1 min. Ha is, melk, kirsebær og mandelessens i en blender og bland til det er jevnt. Tilsett sitronsaft og melis hvis du bruker frosne kirsebær.
  4. Hell milkshaken i et høyt glass. Sprøyt på krem og ringle over sjokoladesausen.
Sommerlig milkshake
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe