Dette er en lettvint dessertfavoritt som kan redde en varm sommerdag
Oppskrift på cherry vanilla milkshake:
Mandelessens forsterker kirsebærsmaken, men er ikke et must. Hvis du bruker frosne bær, kan de trenge litt sitronsaft og melis. Smak deg frem. Sjokoladesausen som blir til overs, kan oppbevares i kjøleskapet.
Tid: 15 min.
Antall: 1 glass
- ½ dl kremfløte
- 2 store kuler vaniljeis (ca. 150 g)
- ½ dl iskald melk
- 150 g kirsebær uten stein, ferske eller frosne
- ½ krm mandelessens
- ev. 1 ts ferskpresset sitronsaft og ½ ss melis hvis du bruker frosne kirsebær
Sjokoladesaus, 2 dl:
- 1 dl kakao
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 1 krm salt
- 1 ss smør
Pynt:
- 1 cocktailkirsebær eller friskt kirsebær krem på boks
Slik gjør du:
- Sjokoladesaus: Bland kakao, sukker, vann og salt i en kjele. Kok opp under omrøring og la det småkoke i ca. 3 min til en tykk konsistens. Rør inn smøret og la sausen avkjøles.
- Pisk kremfløten luftig og ha den i en sprøytepose med stjernespiss.
- La isen tine i ca. 1 min. Ha is, melk, kirsebær og mandelessens i en blender og bland til det er jevnt. Tilsett sitronsaft og melis hvis du bruker frosne kirsebær.
- Hell milkshaken i et høyt glass. Sprøyt på krem og ringle over sjokoladesausen.




