Oppskrift på en rask og enkel tarte tatin

En tarte tatin kan være litt tidkrevende. I denne versjonen lager du den enkelt med raskt laget karamell og ferdigkjøpt butterdeig. Husk at du trenger en stekepanne som tåler ovnsvarme.

Oppskrift på tarte tanin

FRANSKE FØLELSER: Her gir vi deg den litt enkle varianten av Tarte Tatin.

© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Tarte tatin

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 pers

  • syrlige epler
  • ¼ dl pekannøtter
  • 25 g smør
  • ⅓ dl lønnesirup
  • ½ klype havsalt
  • ½ rull kald butterdei

Tilbehør:

  • vaniljeis

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell, kjern ut og skjær eplene i ½ cm tykke skiver. Grovhakk nøttene.
  1. Smelt smøret i en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, ca. 24 cm i diameter. Ta pannen av varmen og visp inn sirupen. Strø over nøttene og havsalt. Fordel epleskivene i pannen. Stek på middels varme i ca. 5 min., til eplene begynner å mykne. Skru av varmen.
  1. Skjær butterdeigen så den passer i pannen, og legg deigen over eplene. Trykk forsiktig ned deigkantene innen- for kanten av stekepannen, så eplene dekkes. Hull deigen med en gaffel. Stek midt i ovnen i 15–20 min. til deigen har fått fin farge.
  1. Ta ut og la terten avkjøles litt. Skjær med en liten, skarp kniv langs kanten så bunnen løsner. Legg et stort lokk eller fat over pannen og snu den opp ned så eplesiden kommer opp.
  1. Serveres lun med is.
Oppskrift tarte tatin
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe