Her er den perfekte desserten til alle kaffe-elskere

Den kremete pannacottaen har alt vi ønsker oss i en dessert. En tydelig smak av kaffe, og kakesmuler som tilfører en sprø crunch.

Kaffepanacotta
© Helén Pe

Oppskrift på kaffe-panacotta:

Tid: 20 min. + avkjøling
Porsjoner: 6

  • 2 ½ gelatinplater
  • 4 dl kremfløte
  • 1 ½ sukker
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • 1 ½ dl pulverkaffe
  • litt salt

Tilbehør:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss punsj
  • 1 dl multesyltetøy (eller ditt favoritt-syltetøy)
  • 2 dl eplekakesmuler

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min. Kok fløte, sukker og vaniljesukker sammen i en kjele under omrøring. Fjern kjelen fra varmen. Ta opp gelatinen og la den smelte inn i røren. Tilsett kaffe og salt.
  2. Ha røren i porsjonsformer, og sett til kjøling i 8 timer.
  3. Pisk fløten lett med punsjen og fordel kremen på pannacottaen. Topp med syltetøy og kakesmuler.

PSST Punsjen kan droppes.

panacotta med kaffe
© Helén Pe