Slik lager du hjemmelaget is på kun 20 minutter

Ispinneformer er tilgjengelige i en rekke størrelser og design. Vi har brukt former som rommer ca. 1 dl per is. Bare halvparten av de piskede eggehvitene brukes i sorbeen, da det er vanskelig å vispe en liten mengde.

jordbæris
© Lisa Björner

Tid: 20 min. + frysetid
Antall: 6

2 ½ dl tyrkisk eller gresk yoghurt
½ boks kondensert melk (à 400 g)
1 ts vaniljesukker

Jordbærsorbé:
175 g jordbær
3 ss vann
3 ss sukker
1 liten eggehvite

Slik gjør du:

1. Rør sammen yoghurt, kondensert melk og vaniljesukker til en jevn krem.

2. Jordbærsorbé: Rens og del jordbærene i skiver. Kok opp jordbær, sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles. Blend jordbærene i en foodprosessor eller med en stavmikser.

3. Stivpisk eggehviten i en bolle. Vend inn halvparten av eggehviten i jordbærpureen.

4. Hell litt av yoghurtisen i iskremformene. Sett i fryseren i ca. 20 min. til kremen har begynt å fryse. Ta ut og tilsett litt jordbærsorbé. Sett i fryseren ig jen. Fortsett slik, fyll opp med is og sorbé til formene er fylt opp. Sett i fryseren til de er helt frosne.

5. Når isen skal spises, løsner du den ved å dyppe formen raskt i varmt vann.

oppskrift jordbærispinner
© Lisa Björner