Tid: 20 min. + frysetid
Antall: 6
2 ½ dl tyrkisk eller gresk yoghurt
½ boks kondensert melk (à 400 g)
1 ts vaniljesukker
Jordbærsorbé:
175 g jordbær
3 ss vann
3 ss sukker
1 liten eggehvite
Slik gjør du:
1. Rør sammen yoghurt, kondensert melk og vaniljesukker til en jevn krem.
2. Jordbærsorbé: Rens og del jordbærene i skiver. Kok opp jordbær, sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles. Blend jordbærene i en foodprosessor eller med en stavmikser.
3. Stivpisk eggehviten i en bolle. Vend inn halvparten av eggehviten i jordbærpureen.
4. Hell litt av yoghurtisen i iskremformene. Sett i fryseren i ca. 20 min. til kremen har begynt å fryse. Ta ut og tilsett litt jordbærsorbé. Sett i fryseren ig jen. Fortsett slik, fyll opp med is og sorbé til formene er fylt opp. Sett i fryseren til de er helt frosne.
5. Når isen skal spises, løsner du den ved å dyppe formen raskt i varmt vann.
