Denne desserten inspirert av amerikanske poptarts må du teste!
Poptarts er et velkjent amerikansk frokost- eller snackmåltid, som disse kjeksene minner om. Mellom sprø deig skjuler det seg syltetøy, og alt dekkes av en glasur med sitronsmak.
Slik lager du poptarts med bær og sitronglasur:
Tid: 45 min. + 2 timer i kjøleskap + 35 min. i ovn
Antall: 20 biter
- 5 dl hvetemel (300 g)
- 225 g smør
- ½ dl iskaldt vann
- 2 ts blå valmuefrø
- 1 klype salt
Syltetøy:
- 300 g ferske eller frosne blandede bær, for eksempel bjørnebær, bringebær, solbær
- 2 dl syltesukker
- 1 ss vann
Pensle med: 1 egg
Glasur:
- 1 sitron
- 4 dl melis
- 2 ½ ss vann
Slik gjør du:
- Bland sammen mel og smør i en food prosessor. Tilsett vann, valmuefrø og salt, og arbeid raskt sammen til en deig på benken. Form deigen til to rektangulære deler. Pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i ca. 2 timer.
- Syltetøy: Ha bær, sukker og vann i en kjele, og la det koke under omrøring i ca. 6 min. La syltetøyet avkjøles.
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kjevle ut den ene deigbiten til et rektangel, ca. 25 x 30 cm, på en lett melet benk. Legg deigen på et stekebrettmed bakepapir.
- Fordel syltetøyet på deigbiten, men hold 1–2 cm fra kanten. Kjevle ut den andre deigbiten like stor som den første. Legg den over fyllet slik at den dekker helt. Trykk langs kantene med en gaffel eller klyp sammen med fingrene slik at kantene tettes.
- Pensle med vispet egg.
- Stekes midt i ovnen i ca. 35 min. Ta ut og la avkjøles. Legg noe tungt over kaken hvis den føles ujevn, slik at den blir litt flatere.
- Glasur: Skyll sitronen grundig i lunkent vann. Riv skallet fint og press ut ½ ss saft. Sikt melis og bland med vann og sitronsaft.
- Fordel glasuren over kaken og dryss over sitronskall. La det stivne. Skjær kaken i firkantede biter.