Glutenfri og saftig brownie som inneholder en helt spesiell og sunn ingrediens
Glutenfri og saftig brownie med krunsj fra toscalokket. Kremen smaksettes med karamellisert melk.
Tid: 20 min. + 30 min. i ovn
Antall kakebiter: 14–16
400 g kokte brune bønner
3 dl vann
125 g smør
1 ½ dl bokhvetemel
3 dl rårørsukker
2 dl kakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 krm salt
Pekan-toscalokk:
150 g pekannøtter eller valnøtter
150 g smør
1 ½ dl sukker
1 dl bokhvetemel
Dulche de leche-krem:
3 dl kremfløte
1 dl dulce de leche
Tilbehør:
5 dl friske bringebær
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 °C. Kle en bakeform, 25 x 25 cm, med bakepapir. Blend bønnene til en glatt røre med en stavmikser. Tilsett vann og miks til en puré. Smelt smøret.
2. Bland de tørre ingrediensene. Tilsett bønnemiks og smør, og rør sammen til en glatt røre.
3. Fordel røren i bakeformen, og stek midt i ovnen i ca. 20 min.
4. Pekan-toscalokk: Bland alle ingrediensene i en kjele. La det putre på svak varme under omrøring til smør og sukker har smeltet.
5. Ta kaken ut av ovnen og ringle blandingen over. Stek videre i 10–15 min. La kaken avkjøles.
6. Dulce de leche-krem: Pisk fløten til en lett krem, og vend inn karamellisert melk.
7. Skjær kaken i biter, og server den med dulche de leche-krem og bringebær.
Les også: Oppskrift på 7 sunne kaker