Amerikansk Red Velvet kake

Rød fløyelskake er en amerikansk klassiker med rødfarget kakebunn og kremhvit glasur. Annerledes og delikat!

Red Velvet kake
© Scanpix

RED VELVET-KAKE

Kakebunnene kan lages i forveien og fryses ned.

For 6 personer

Ingredienser:

125 g Smør, usaltet

50 g Kokos, revet

1 ts. Natron

1 ts Eddik, hvit

1 ss. konditorfarge, rosa

1 ss. Sitron, presset

2 1/2 dl Skummelt melk

2 ss. Kakaopulver

2 ss. Maizena

225 g Hvetemel siktet

2 stk. Egg, rå

330 g Sukker, farin, raffinade

1 ts. Vaniljeekstrakt

Mascarponeglasur:

250 g Mascarpone, ost

1 ts. Vaniljeeksttrakt

160 g Melis

250 g Kremost, naturell

3 dl Kremfløte

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 °C (160 °C med vifte). Smør to ca. 22 cm runde springformer. Klipp til og dekk bunn og sider med bakepapir.

  2. Bland skummet melk og sitronsaft, la stå i 5 minutter.

  3. Miks smør, 1 ts vaniljeekstrakt, sukker og egg luftig.

  4. Sikt inn mel og kakao, og tilsett sitronmelk rørt ut med konditorfarge. Bland godt.

  5. Ha eddik og natron i en kopp, la det bruse litt, og bland i deigen. Fordel deigen i de to formene.

  6. Stek kakene i ca. 25 min. La dem avkjøles i formen i ca. 10 min. før de hvelves ut og avkjøles på rist.

  7. Pakk kakebunnene inn i plastfolie, og sett dem i fryseren i 40 min.

MASCARPONE-GLASUR

  1. Rør ost, mascarpone, sukker og vaniljeekstrakt glatt.

  2. Stivpisk fløten, og bland med ostekremen.

  3. Del kakebunnene i to.

  4. Legg et av lagene på et serveringsfat med skjæreoverflaten opp, og fordel ca. 1/6 av glasuren over.

  5. Gjenta tre ganger til, og fordel resten av glasuren oppå og rundt kaken.

  6. Dryss revet kokosnøtt over og server.