RED VELVET-KAKE
Kakebunnene kan lages i forveien og fryses ned.
For 6 personer
Ingredienser:
125 g Smør, usaltet
50 g Kokos, revet
1 ts. Natron
1 ts Eddik, hvit
1 ss. konditorfarge, rosa
1 ss. Sitron, presset
2 1/2 dl Skummelt melk
2 ss. Kakaopulver
2 ss. Maizena
225 g Hvetemel siktet
2 stk. Egg, rå
330 g Sukker, farin, raffinade
1 ts. Vaniljeekstrakt
Mascarponeglasur:
250 g Mascarpone, ost
1 ts. Vaniljeeksttrakt
160 g Melis
250 g Kremost, naturell
3 dl Kremfløte
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 °C (160 °C med vifte). Smør to ca. 22 cm runde springformer. Klipp til og dekk bunn og sider med bakepapir.
2. Bland skummet melk og sitronsaft, la stå i 5 minutter.
3. Miks smør, 1 ts vaniljeekstrakt, sukker og egg luftig.
4. Sikt inn mel og kakao, og tilsett sitronmelk rørt ut med konditorfarge. Bland godt.
5. Ha eddik og natron i en kopp, la det bruse litt, og bland i deigen. Fordel deigen i de to formene.
6. Stek kakene i ca. 25 min. La dem avkjøles i formen i ca. 10 min. før de hvelves ut og avkjøles på rist.
7. Pakk kakebunnene inn i plastfolie, og sett dem i fryseren i 40 min.
MASCARPONE-GLASUR
1. Rør ost, mascarpone, sukker og vaniljeekstrakt glatt.
2. Stivpisk fløten, og bland med ostekremen.
3. Del kakebunnene i to.
4. Legg et av lagene på et serveringsfat med skjæreoverflaten opp, og fordel ca. 1/6 av glasuren over.
5. Gjenta tre ganger til, og fordel resten av glasuren oppå og rundt kaken.
6. Dryss revet kokosnøtt over og server.