Red Velvet kake
© Scanpix

Amerikansk Red Velvet kake

Rød fløyelskake er en amerikansk klassiker med rødfarget kakebunn og kremhvit glasur. Annerledes og delikat!

8. mars 2019 av Tone Victoria Midtgård og Cecilie Espensen

RED VELVET-KAKE

Kakebunnene kan lages i forveien og fryses ned.


For 6 personer

Ingredienser:

125 g Smør, usaltet

50 g Kokos, revet

1 ts. Natron

1 ts Eddik, hvit

1 ss. konditorfarge, rosa

1 ss. Sitron, presset

2 1/2 dl Skummelt melk

2 ss. Kakaopulver

2 ss. Maizena

225 g Hvetemel siktet

2 stk. Egg, rå

330 g Sukker, farin, raffinade

1 ts. Vaniljeekstrakt

Mascarponeglasur:

250 g Mascarpone, ost

1 ts. Vaniljeeksttrakt

160 g Melis

250 g Kremost, naturell

3 dl Kremfløte


Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 180 °C (160 °C med vifte). Smør to ca. 22 cm runde springformer. Klipp til og dekk bunn og sider med bakepapir.

2. Bland skummet melk og sitronsaft, la stå i 5 minutter.

3. Miks smør, 1 ts vaniljeekstrakt, sukker og egg luftig.

4. Sikt inn mel og kakao, og tilsett sitronmelk rørt ut med konditorfarge. Bland godt.

5. Ha eddik og natron i en kopp, la det bruse litt, og bland i deigen. Fordel deigen i de to formene.

6. Stek kakene i ca. 25 min. La dem avkjøles i formen i ca. 10 min. før de hvelves ut og avkjøles på rist.

7. Pakk kakebunnene inn i plastfolie, og sett dem i fryseren i 40 min.

MASCARPONE-GLASUR

1. Rør ost, mascarpone, sukker og vaniljeekstrakt glatt.

2. Stivpisk fløten, og bland med ostekremen.

3. Del kakebunnene i to.

4. Legg et av lagene på et serveringsfat med skjæreoverflaten opp, og fordel ca. 1/6 av glasuren over.

5. Gjenta tre ganger til, og fordel resten av glasuren oppå og rundt kaken.

6. Dryss revet kokosnøtt over og server.


Kanskje er du også interessert i...