Svenske dammsugare med gulrotkake
Disse godbitene er en svensk kaféklassiker som originalt er smaksatt med punsj eller arrack. Her er det gulrotkake, kremost, kanel, sitron og solsikkefrø. Temperer gjerne sjokoladen for en glansfull sjokoladefinish.
Tid: 30 min. + tørketid + tid i fryseren og
kjøleskapet
Antall: 20
100 g naturell kremost
½ dl melis
½ dl solsikkefrø
200 g gulrotkake, kakebunn eller
muffins
50 g Digestive-kjeks eller annen kjeks
2 ts malt kanel
1 ts revet sitronskall
300 g hvit marsipan, f.eks. Odense
geléfarge, gjerne 3 ulike farger
100 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1. Rør sammen kremost og melis. Rist solsikkefrøene i en tørr stekepanne. La dem avkjøles.
2. Smuldre gulrotkake og kjeks, og bland det med osteblandingen. Tilsett solsikkefrø, kanel og sitronskall. Bland det sammen til en fast deig.
3. Rull ut deigen til pølser, ca. 15 cm lange og ca. 1 ½ cm tykke. La dem ligge i fryseren en stund slik at det blir enklere å rulle dem inn i marsipanen.
4. Kjevle ut marsipanen til et rektangel, ca. 2 mm tykkelse. Bruk en pensel til å sprute fargerike prikker med geléfarge på marsipanen, og la det tørke i ca. 15 min.
5. Skjær ut marsipanen i avlange lengder, ca. 5 x 15 cm slik at de akkurat dekker kakerullene. Pakk inn rullene i marsipan med skjøten under. Sett dem kjølig.
6. Skjær rullene i ca. 5 cm lange biter.
7. Hakk og smelt sjokoladen i mikro eller over vannbad. Dypp endene på rullene i sjokoladen. Legg dem på et bakepapir og la sjokoladen stivne. Oppbevar dem i en lufttett boks i kjøleskapet.