Slik lager du enkelt en sunn frokost som er smekkfull av vitamin C
Her får du oppskriften på en vakker og sunn frokost.
Blodappelsin er smekkfull av vitamin C, kalorifattig, rik på kostfiber og i tillegg dramatisk rød og ekstra søt.
Lag nå, for sesongen er kort!
Tid: 10 min. + 8 timer til svelling
Antall porsjoner: 4 1 dl chiafrø
4 1/2 dl usøtet mandelmelk
1 ts vaniljesukker
1/2 ts malt kanel
1 + 1 blodappelsin
2 dl kokosyoghurt eller gresk yoghurt
1/2 ss agavesirup
Garnering:
1 dl ristede kokosflak
Slik gjør du:
1. Bland chiafrø, mandelmelk, vaniljesukker og kanel. Rør om av og til, spesielt i begynnelsen. La blandingen svelle i ca. 8 timer, helst over natten. 2. Skjær bort skallet og alt det hvite på appelsinene. Skjær 1 appelsin i fire tynne skiver. Finhakk den andre appelsinen.
3. Finn frem fire glass. Plasser en appelsinskive stående inntil glasset på innsiden av hvert glass. Fordel chiafrøblandingen i glassene.
4. Bland yoghurt med sirup og fordel oppå chiafrøblandingen. Topp med hakket appelsin og kokosflak.
Les også: 5 kalorifattige oppskrifter med bare 5 ingredienser
