
Grillet vannmelon med kokoskrem
Vannmelon blir enda søtere på grillen!
Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 4
Dette trenger du
4 båter vannmelon (à 150 g)
1 dl kald kokosfløte (kjøpes i helsekostbutikker) eller 1 dl kremfløte
smaksatt med kokosmasse
2 ss yoghurt naturell
½ krm vaniljepulver
½ dl ristede kokosflak (naturell,
ristes gylne i en tørr stekepanne)
Slik gjør du
1. Skjær båtene i skiver. Grill melonskivene i 2–3 min. på hver side.
Legg dem til side for å avkjøles.
2. Pisk kald kokoskrem til en luftig
krem og bland den forsiktig med
yoghurt og vaniljepulver.
3. Server grillet vannmelon med
en skjefull kokoskrem og ristet
kokos.
Tips! En perfekt vannmelon skal ha flekkfritt skall uten brune flekker, rynker og sprekker. Hvis skallet er skadet, kan fruktkjøttet også være det.

Melongranité
Vær forsiktig når du skraper ut fruktkjøttet dersom du vil bruke melonskallet som serveringsskåler.
Tid: 15 min. + 3 timer i fryseren
Antall porsjoner: 4
Dette trenger du
1,4 kilo galiamelon
1 lime
3 dl vann
1 dl sukker
Slik gjør du
1. Del limen i to og press ut saften.
Bland limesaft, vann og sukker i en
kasserolle. Kok opp og la det putre
på svak varme i ca. 5 min. La
sukkerlaken avkjøles.
2. Del melonen i to, skrap ut frøene og grav ut fruktkjøttet. Miks
fruktkjøttet med en stavmikser eller i en blender. Press kjøttet deretter gjennom en sil.
3. Rør melonpuré og sukkerlake
sammen. Ha pureen over i en vid
form og sett den i fryseren.
4. Bruk en gaffel til å skrape opp
det som har frosset, og rør ismassen sammen. Gjenta hver time til
du har en luftig, frossen masse,
ca. 3 timer.
5. Ta graniteen ut av fryseren ca.
15 min. før servering. Skrap den
opp av formen og over i serveringsskåler og nyt umiddelbart.

Melonsalat med mynte og lime
Frisk melonsalat som er like god til frokost som tilbehør på buffé.
Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 6–8
Dette trenger du
1 liten cantaloupemelon (ca. 350 g)
1 liten galiamelon (ca. 350 g)
1 lime
1/4 potte mynte
Slik gjør du
1. Del og kjern ut melonene. Skrell
og skjær fruktkjøttet i terninger,
ca. 2 x 2 cm. Ha det i en bolle.
2. Skyll limen godt i lunkent vann.
Riv 1 ss limeskall og press ut 2ss
saft. Hakk mynten. Vend sammen
limeskall og -saft, mynte og
melonterninger.
3. Nyt melonsalaten som frokost,
dessert eller som tilbehør på buffé.