© Lennart Weibull/Allt om Mat

5 smaksrike oppskrifter med melon

Endelig er de her! Søte, saftige og smaksrike som de er, kan de varieres i det uendelige – ikke minst i desserter. Kanskje det kan friste med en kald melonsuppe i sommervarmen?

12. august 2020 av Emmy Lundström og Alexandra Vikström
grillet vannmelon
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Grillet vannmelon med kokoskrem

Vannmelon blir enda søtere på grillen! 

Tid: 15 min.
Antall porsjoner:

Dette trenger du
4 båter vannmelon (à 150 g)
1 dl kald kokosfløte (kjøpes i helsekostbutikker) eller 1 dl kremfløte smaksatt med kokosmasse 2 ss yoghurt naturell
½ krm vaniljepulver
½ dl ristede kokosflak (naturell, ristes gylne i en tørr stekepanne) 

Slik gjør du
1. Skjær båtene i skiver. Grill melonskivene i 2–3 min. på hver side. Legg dem til side for å avkjøles.
2. Pisk kald kokoskrem til en luftig krem og bland den forsiktig med yoghurt og vaniljepulver.
3. Server grillet vannmelon med en skjefull kokoskrem og ristet kokos. 

Tips! En perfekt vannmelon skal ha flekkfritt skall uten brune flekker, rynker og sprekker. Hvis skallet er skadet, kan fruktkjøttet også være det. 

Kald melonsuppe
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Kald melonsuppe med yoghurt

Verdens beste sommersuppe! Fungerer både som dessert og som et mellommåltid. 

Tid: 15 min.
Antall porsjoner:

Dette trenger du
2 små cantaloupemeloner (à ca. 350 g)
½ sitron 2 ss melis
1 ½ dl isbiter
1/4 potte sitronmelisse
Topping: 1 dl yoghurt naturell finhakket sitronmelisse 

Slik gjør du
1.
Del og kjern ut melonene. Skrell og skjær fruktkjøttet i mindre biter. Legg bitene i en blender. 2. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv 1 ss skall og press ut 2 ss saft. Ha sitronskall og -saft, melis, isbiter og sitronmelisse i blenderen og kjør det sammen til en glatt suppe.
3. Server suppen i skåler toppet med litt yoghurt og finhakket sitronmelisse. Server umiddelbart.

Melongranité
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Melongranité

Vær forsiktig når du skraper ut fruktkjøttet dersom du vil bruke melonskallet som serveringsskåler. 

Tid: 15 min. + 3 timer i fryseren
Antall porsjoner: 4 

Dette trenger du
1,4 kilo galiamelon
1 lime
3 dl vann
1 dl sukker 

Slik gjør du
1. Del limen i to og press ut saften. Bland limesaft, vann og sukker i en kasserolle. Kok opp og la det putre på svak varme i ca. 5 min. La sukkerlaken avkjøles.
2. Del melonen i to, skrap ut frøene og grav ut fruktkjøttet. Miks fruktkjøttet med en stavmikser eller i en blender. Press kjøttet deretter gjennom en sil.
3. Rør melonpuré og sukkerlake sammen. Ha pureen over i en vid form og sett den i fryseren.
4. Bruk en gaffel til å skrape opp det som har frosset, og rør ismassen sammen. Gjenta hver time til du har en luftig, frossen masse, ca. 3 timer.
5. Ta graniteen ut av fryseren ca. 15 min. før servering. Skrap den opp av formen og over i serveringsskåler og nyt umiddelbart.

ispinner av vannmelon
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Vannmelon-ispinner

Fyll fryseren med disse leskende, søte og friske ispinnene som er enkle å lage. 

Tid: 15 min. + 6 timer i fryseren
Antall ispinner: 8 1 kilo vannmelon 

Dette trenger du
125 g frosne bringebær
2 ss vann
½ sitron 

Slik gjør du
1. Kok opp bringebær og vann i en kasserolle og la det putre i ca. 2 min. Avkjøl.
2. Del og kjern ut melonen. Skrell og skjær fruktkjøttet i mindre biter. Legg bitene i en blender. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv 1 ss skall og press ut 2 ss saft.
3. Miks fruktkjøttet sammen med bringebær, sitronskall og -saft til en glatt puré. Fordel blandingen i 8 ispinneformer og sett i pinnene. Frys i ca. 6 timer.
4. Ta ut ispinnene 2–3 min. før servering, slik at de blir enklere å få ut av formene

Tips! Skyll melonen i kaldt vann før du skjærer den opp, så får du skylt bort skitt og bakterier før du skjærer biter av fruktkjøttet.

melonsalat med mynte og lime
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Melonsalat med mynte og lime

Frisk melonsalat som er like god til frokost som tilbehør på buffé. 

Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 6–8

Dette trenger du
1 liten cantaloupemelon (ca. 350 g)
1 liten galiamelon (ca. 350 g)
1 lime
1/4 potte mynte 

Slik gjør du
1. Del og kjern ut melonene. Skrell og skjær fruktkjøttet i terninger, ca. 2 x 2 cm. Ha det i en bolle.
2. Skyll limen godt i lunkent vann. Riv 1 ss limeskall og press ut 2ss saft. Hakk mynten. Vend sammen limeskall og -saft, mynte og melonterninger.
3. Nyt melonsalaten som frokost, dessert eller som tilbehør på buffé. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...