© Lennart Weibull/Allt om Mat

Derfor skal du grille vannmelon!

Søte, saftige og smaksrike som de er, kan de varieres i det uendelige – ikke minst i desserter. Her er 3 smaksrike oppskrifter med melon.

12. august 2020 av Emmy Lundström og Alexandra Vikström
grillet vannmelon
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Grillet vannmelon med kokoskrem

Vannmelon blir enda søtere på grillen! 

Tid: 15 min.
Antall porsjoner:

Dette trenger du
4 båter vannmelon (à 150 g)
1 dl kald kokosfløte (kjøpes i helsekostbutikker) eller 1 dl kremfløte smaksatt med kokosmasse 2 ss yoghurt naturell
½ krm vaniljepulver
½ dl ristede kokosflak (naturell, ristes gylne i en tørr stekepanne) 

Slik gjør du
1. Skjær båtene i skiver. Grill melonskivene i 2–3 min. på hver side. Legg dem til side for å avkjøles.
2. Pisk kald kokoskrem til en luftig krem og bland den forsiktig med yoghurt og vaniljepulver.
3. Server grillet vannmelon med en skjefull kokoskrem og ristet kokos. 

Tips! En perfekt vannmelon skal ha flekkfritt skall uten brune flekker, rynker og sprekker. Hvis skallet er skadet, kan fruktkjøttet også være det. 

Melongranité
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Melongranité

Vær forsiktig når du skraper ut fruktkjøttet dersom du vil bruke melonskallet som serveringsskåler. 

Tid: 15 min. + 3 timer i fryseren
Antall porsjoner: 4 

Dette trenger du
1,4 kilo galiamelon
1 lime
3 dl vann
1 dl sukker 

Slik gjør du
1. Del limen i to og press ut saften. Bland limesaft, vann og sukker i en kasserolle. Kok opp og la det putre på svak varme i ca. 5 min. La sukkerlaken avkjøles.
2. Del melonen i to, skrap ut frøene og grav ut fruktkjøttet. Miks fruktkjøttet med en stavmikser eller i en blender. Press kjøttet deretter gjennom en sil.
3. Rør melonpuré og sukkerlake sammen. Ha pureen over i en vid form og sett den i fryseren.
4. Bruk en gaffel til å skrape opp det som har frosset, og rør ismassen sammen. Gjenta hver time til du har en luftig, frossen masse, ca. 3 timer.
5. Ta graniteen ut av fryseren ca. 15 min. før servering. Skrap den opp av formen og over i serveringsskåler og nyt umiddelbart.

melonsalat med mynte og lime
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Melonsalat med mynte og lime

Frisk melonsalat som er like god til frokost som tilbehør på buffé. 

Tid: 15 min.
Antall porsjoner: 6–8

Dette trenger du
1 liten cantaloupemelon (ca. 350 g)
1 liten galiamelon (ca. 350 g)
1 lime
1/4 potte mynte 

Slik gjør du
1. Del og kjern ut melonene. Skrell og skjær fruktkjøttet i terninger, ca. 2 x 2 cm. Ha det i en bolle.
2. Skyll limen godt i lunkent vann. Riv 1 ss limeskall og press ut 2ss saft. Hakk mynten. Vend sammen limeskall og -saft, mynte og melonterninger.
3. Nyt melonsalaten som frokost, dessert eller som tilbehør på buffé. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...