Månedens vin: En perfekt høstvin som passer til mye mat
Dette er en allsidig og matvennlig vin til budsjettpris.
En perfekt høstvin på økologiske sangiovese- og montepulciano-druer fra vinmarker i sørvendte skråninger i Spinetoli og Monteprandone, som befinner seg mellom Adriaterhavet og Appenninene hvor dagene er varme, mens nettene er kjølige takket være vinden fra havet og fjellene. Det bidrar til langsom druemodning og større aromatisk kompleksitet.
Halvparten av sangiovese-druene er helklase-fermentert på relativt lav temperatur, mens montepulciano-druene er gjæret på høyere temperatur, men med kort skallkontakt for å gi myke tanniner.
Modningen skjer i en kombinasjon av betong og store eikefat (foudres).
På duft blir vinen kraftfull og juicy, nesten som en beaujolais.
Kjenn røde kirsebær og søte blå plommer med florale noter og et hint av mandler og mineraler. Smaken er leskende, frisk, rund og fruktig med mørke bær (bjørnebær, svarte moreller), litt urter, krydder og forsiktig fatpreg.
En spennende og allsidig vin som passer til mye mat, gjerne til pizza, pastaretter med kjøttsaus, mozzarella- og tomatsalat, skinke/oliven/ost/brød, til vegetarretter med linser og bønner og soppretter. Med fine tanniner kan den også gå til gryteretter, kylling, lam og småvilt samt hvit fisk.
En behagelig vin som bare vil deg godt.
Serveres lett avkjølt, rundt 14 grader.
4446501 SALADINI PILASTRI ROSSO PICENO 2023/2024, MARCHE, ITALIA, 149,90 KR (BASIS) 334,90 KR (1,5 L), 549,90 KR (3 L)