Linn Skåber

EGEN HVITVIN: Skuespiller, komiker og forfatter Linn Skåber lanserer nå hvitvinen «HvitLinn».

© Privat

Linn Skåber lanserer egen hvitvin

– Den passer ekstra godt til et par gode venner rundt bordet, tipser den populære skuespilleren og forfatteren.

25. november 2021 av Cecilie Espensen

Mens mange av oss kanskje har hatt en litt roligere hverdag under pandemien og nedstengningen, har Linn Skåber sjonglert flere prosjekter – et av dem tok henne til en vingård i Provence i Frankrike: 

– Vinen kom til fordi jeg fikk høre om denne herlige franske vingården i hjertet av Provence og at gården var interessert i et samarbeid. Jeg skrev inn to studieturer i kontrakten og begynte å smake meg frem blant flere viner, forteller Linn. 

Hvitvinen «HvitLinn» er laget i samarbeid med det Staverns-baserte vinimportfirmaet Provenceviner og er en blanding av chardonnay- og sauvignon blanc-druer på en klimasmart Bag-in-box som du får kjøpt på Vinmonopolet nå. 

– Det jeg liker best med den hvitvinen jeg kom frem til, er at den er så tørr og god som jeg mener hvitviner bør være. I tillegg har den sin helt spesielle signatur i smaken. Man kjenner den igjen, sier Linn. 

Linn Skåber

HVITVIN MED EGENART: Linns hvitvin er laget på chardonnay- og sauvignon blanc-druer  og er frisk, tørr og fruktig på smak. – Den har sin helt spesielle signatur i smaken, sier Linn. 

© Privat

Den første av flere viner

 – Jeg er veldig fornøyd med at det er en hvitvin som nå er i salg siden det er det jeg er mest begeistret for selv, men jeg takker heller ikke nei til et deilig glass rødvin når kulda og jula kryper tettere inntil oss, eller et glass rosé på verandaen mot våren. Og da er det jo godt å vite at både rødvin og rosévin er under produksjon også – RødLinn og RoséLinn er på vei!, avslører Linn.

Hva vil du anbefale å servere hvitvinen din til?

– På vinen står det «Serveres kaldt, passer til alt», og det er jeg helt enig i, sier Linn og fortsetter: 

– Men den passer ekstra godt til et par gode venner rundt bordet. Kos dere med vinen og livet!

Har du fått med deg Taras podkast om vin? Klikk her?

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...