Roséviner øker i popularitet, det er kjent. Det nye er at de rosa vinene også nytes utenom sommeren. Den rosa sesongen strekker seg fra tidlig vår til sen høst, og rosévin nytes gjennom hele året til mat. Ikke så underlig, for den rødmende vinstilen er uformell, smaker forfriskende som en hvitvin og har passe bitt av tanniner til å harmonere med en rekke matretter. Det passer vår moderne livsstil.
Det samme tenker Sarah Jessica Parker (ofte kalt SJP)! Skuespilleren fra «Sex og singelliv» kommer med egenprodusert rosé – fra Sør-Frankrike, det mest populære området for rosévin. Med på laget har hun Tim Lightbourne og Rob Cameron i vinselskapet Invivo, og sammen har de smakt seg frem til den nye «Invivo X, SJP Rosé» som lanseres i Norge 4. mai.
– Å blande roséen var en opplevelse jeg aldri trodde jeg skulle være med på, og det var ikke bare kjempegøy, men som alltid med partnerne mine på Invivo, informativt, overraskende, deilig og fantastisk tilfredsstillende, forklarer en entusiastisk Sarah Jessica Parker.
Den endelige roséblandingen valgte hun ut en ettermiddag i New York med smaking og vurderinger, og resultatet er en rosé som kan tas seriøst, men som også kan nytes til mange anledninger.
En viss skepsis til kjendisviner finnes i vinmiljøet, men SJP har ikke bare gitt bort sitt navn, hun deltar aktivt i prosessene. Kanskje hun ble inspirert av Brad Pitts engasjement med Miraval? Brad ville jo skape en kvalitetsrosé til riktig pris, og samtidig sette fokus på gastro-rosé til servering med mat. Konseptet ble en vinner.
SJP har også hatt suksess, fordi «Invivo X, SJP Rosé» allerede har vunnet sin første pris, en sølvmedalje ved International Rosé Championships. Kritikerne ved Wine Orbit i New Zealand ga vinen 94 poeng og 5 stjerner, og sa: «Umiddelbart tiltalende på duft med karakter av grapefrukt, friskt eple og nektarin, med et hint av søte bringebær. Fantastisk fruktintensitet og livlig smak kombinert med fin tekstur og lett syre, og avslutter herlig lang og forfriskende.»