Sukkerfri og smakfull champagne - som passer perfekt til alle julens retter

Det er jul, og vi skal storkose oss med god samvittighet. Her har vi to praktfulle champagner, helt uten sukker, med masse smak, konsentrasjon og lagringskarakter.

champagne uten sukker
© Getty Images

Passer som aperitiff, til alle julens retter, til fisk og skalldyr, lyst kjøtt, grønnsaksretter og fingermat. Jeg liker også å ta meg et ekstra glass etter middag som et forfriskende alternativ til dessert. Det er bare å nyte, damer!

© Produsenten

Frisk sitrus

Farge: Middels dyp gul med grønnskjær.
Lukt: Litt utviklet aroma preget av modne epler, kandisert sitrus, litt nøtt, sopp, honning og bakverk.
Smak: Fokusert og saftig preg av modne grønne epler og frisk sitrus, litt nøtt og kjeks. Dosage 0 g/l.

Druer: Pinot noir 100 % Opptil tre års modning på bunnfall.

Mye smak, lite kalorier

4169801 André Clouet Silver Brut Nature, Champagne, Frankrike, 419,90 kr (basis)

© Produsenten

Modne epler

Farge: Middels dyp grønngul.
Lukt: Nyansert og litt utviklet preg av modne epler, steinfrukt og kjeks, innslag av blomst og mineraler.
Smak: Kremet, frisk, sitruspreget og lang, innslag av eple, kjeks, litt urter, nøtt og mineraler. Dosage 0 g/l.
Druer: Pinot noir 32 %, pinot meunier 32 %, chardonnay 32 %.

Lagret på bunnfall i 6 måneder på fat og deretter 72 måneder på flaske.

Vellagret, matvennlig.4673801 Tarlant Zero Brut Nature, Champagne, Frankrike, 550 kr (basis)