© NRK, Versal, Opplysningskontoret for kjøtt, TV2

TV2-Wenche sine beste oppevaringstips til julen

TV2s egen God Morgen Norge-kokk Wenche Andersen deler den beste måten å oppbevare julens kjøttpålegg.

1. desember 2015 av Marthe Reienes og Lisbeth Skøelv

Dette er den beste måten å oppbevare julens kjøttpålegg. Legges kjøttpålegget i plastposer vil det fort bli surt. I denne laken kan kjøttpålegget oppbevares uten problem i 10-14 dager. Laken bør stå kaldt, og kjøttpålegget bør være dekket av saltlake. Lag et stort kar med saltlake  og legg ned både hjemmelaget og ferdig- kjøpt pålegg (i hele stykker). Får laken et tynt gråskimrende belegg på toppen er det på tide å lage ny lake. Hell ut laken , skyll godt av pålegget, lag ny lake og legg kjøttpålegget  tilbake i  den nye laken.

Tips:  Liten porsjon saltlake , vask  godt ut av grønnsaksskuffen i kjøleskapet og bruk denne  til å oppbevare  kjøttpålegg i hele stykker, som rull, sylte, biter  av lammelår og juleskinke .

Lake til lettsalting
300 g salt
5 l vann (kaldt)
1 ss sukker
1-2 laurbærblad
Rør saltet ut i  vannet til det har løst seg opp. Laken trenger ikke kokes.

Enklere pr liter vann :  60 g salt , 1/2 ts sukker , 1/2 lite laurbærblad.
 
Ellers er mitt juletips: Ikke stress, men la juleforberedelsene bli et hyggelig “forspill” til juledagene. Det er bedre med  1-2  kaker bakt med glede, enn 10 bakt med stress!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...