Soverom: Adina fikk drømmegarderoben!

Sjekk forvandlingen på tenåringsrommet, som gikk fra kaos til perfekt organisert.

30. november 2020 av Kontent for Elfa

Adina (15 år) er som mange andre tenåringer glad i klær og mote, men ikke like opptatt av å rydde. På rommet sitt har hun hatt et gammelt skap til klær og tilbehør, men det har vært lite funksjonelt og hun har manglet oversikt over hva som har ligget hvor.

- Jeg ønsket meg en ny garderobeløsning fordi det har vært fullstendig kaos i skapet mitt, og hver gang jeg har åpnet opp skapdørene har det ramlet ut ting, sier Adina.

Klesskapet bestod av hyller, men gikk ikke helt opp til taket, noe som resulterte i at Adina brukte toppen av skapet til lagring i esker og bokser. Dette ga rommet et rotete inntrykk, og var heller ikke oversiktlig. Christine, mammaen til Adina, var lei av å måtte mase på datteren om å rydde og få kontroll, mens Adina selv syntes det var vanskelig.

Fra kaos til full oversikt

- I det gamle skapet mitt måtte jeg ofte tømme hyllene for å finne det jeg lette etter, for jeg visste aldri hva som lå innerst, sier Adina.

Med hjelp fra Elfa fikk Adina et helt nytt garderobeskap med moderne og elegante skyvedører - som går helt opp til taket - og monteringen var både rask og effektiv.

Den nye garderobeløsningen består blant annet av praktiske meshkurver som kan dras ut, og mye plass til å henge opp kjoler, bluser, skjørt og bukser. Adina har nå fått full oversikt over hva hun har i skapet, og synes det har blitt mye enklere å sette sammen antrekk om morgenen.

- Nå er det ingenting som detter ut av skapet mitt lenger. Disse skuffene er superfine, og nå ser jeg alt mye tydeligere. Det har blitt så åpent og fint, som om jeg kan gå inn i skapet!

Adina er strålende fornøyd med at den nye løsningen både ser finere ut i tillegg til å være mer praktisk, og at klærne ikke flyter sammen. De smarte avdelerne på meshkurvene sørger for at det blir ryddige bunker av klærne, samtidig som de forhindrer at plaggene velter ut på siden av hyllen. 

- Disse skyvedørene synes jeg gjør hele rommet mye kulere. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier 15-åringen.

Etter oppgraderingen har Adina funnet igjen en del klesplagg som hun helt hadde glemt at hun hadde, og mamma Christine har også funnet et par av sine plagg der inne - som hadde vært sporløst forsvunnet i lang tid…

- Men nå har jeg faktisk fått orden, sier Adina og ler, og legger til at det ikke var henne, men skapet som var problemet.

Drømmer du om en ny og lekker garderobe? Med et garderobesystem fra Elfa får du utnyttet plassen maksimalt, med hyller, kurver, kroker og annet smart tilbehør spesielt tilpasset det du skal oppbevare. Det åpne og luftige Klikk-inn-systemet gjør det oversiktlig og enkelt å holde det ryddig i garderoben, og denne oppbevaringsløsningen kan ved behov omorganiseres og bygges på.

5 tips til en mer oversiktlig garderobe:

- Planlegg hva du skal oppbevare, og sett sammen hyller som er tilpasset dybden på nettopp dette. Smale hyller, forholdsvis tett på hverandre, vil kunne gjøre det enklere å beholde oversikten og finne det du har i garderoben.

- Når alt har sin faste plass er det enklere å holde kontroll på det du har, og du slipper frustrasjon med å ikke finne det du leter etter. Ting du bruker sjelden bør plasseres høyest opp i garderobeløsningen, mens de tingene du daglig har behov for bør være innen rekkevidde i en praktisk høyde. Det er en fordel at f.eks hverdagsklær er lettere tilgjengelig enn festklær.

- Det kan være smart å dele opp garderoben i seksjoner til jobb, fritid og fest, alternativt sortere etter farge eller type plagg. Like kleshengere i hele garderoben bevarer det ryddige inntrykket.

- For å planlegge den perfekte garderoben handler det om de små, smarte detaljene. For eksempel kan Elfa sine meshkurver brukes til mer enn oppbevaring av klær: de er geniale til å samle sammen småting som smykker, skopleie, toalettvesker osv. Ved å bruke avdelere i meshkurvene, får du mindre seksjoner til oppbevaring som dette, noe som er med på å gi god oversikt og kontroll i hverdagen.

- Skyvedører til garderoben på soverommet gir en behagelig ro, og krever ikke plass for å åpnes. Det betyr at du får utnyttet hele gulvplassen inntil garderoben. Se alle mulighetene med Elfa sine skyvedører her!

Få hjelp til å planlegge garderoben

Sliter du også med oppbevaringsplass, og ønsker en ny garderobeløsning Enten du drømmer om et plassbygget walk-in-closet, en mer funksjonell garderobe i gangen eller et bedre system i garasjen og boden - så kan det være vanskelig å komme i gang. Men hos Elfa er det planleggingshjelp å få!

Nå kan du booke et nettmøte med Elfas garderobedesignere som gjerne hjelper deg å tegne en løsning som er skreddersydd for deg og dine behov. Her finner du ledige tider! Du kan også sende en e-post til Elfas kundeserviceavdeling eller tegne løsningen din selv i deres 3D-planleggingsverktøy.

Vil du besøke en Elfa-forhandler? Du finner alle Elfas forhandlere her.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...