Torg med fortausrestaurant i Madrid og servitør på kafe i Madrid.
© Spania Reiser

Storbyluksus og gastronomiske opplevelser i Spania

Opplev kunst, shopping, tapas og storbyluksus i kulturhovedstaden Madrid, eller hva med en kulinarisk rundreise og vinterapi i Baskerland?

20. april 2016 av Kommersiell redaksjon

I Europas mest trendy og solrike hovedstad kan du oppleve butikker i verdensklasse, fantastiske restauranter, et yrende natteliv og spennende markeder.

Unn deg selv femstjerners luksus på et av Madrids beste hoteller: Hotel Ritz, The Westin Palace, eller Hotel Orfila og opplev alt kulturhovedstaden har å by på.

Spanias beste shoppingby tilbyr alt fra kjedebutikker som Zara og Mango til lekker luksus fra Chanel, Gucci og Louis Vuitton. Hvis du er ute etter noen skikkelige kupp kan du ta turen til shopping-outletet Las Rozas Village. Det ligger bare 30 minutter fra sentrum og selger luksusvarer med opptil 60 prosent rabatt. Ikke glem at hvis du handler for over 90 euro får du refundert momsen på 21 prosent på flyplassen.

Mor og datter shopper i Madrid, Spania

Picasso og tapas

Du finner også Europas eldste gatemarked, El Rastro i Madrid, som oser av liv. Madrid har selvfølgelig også matmarkeder i verdensklasse. På Mercado San Miguel og Platea kan du oppleve den elektriske stemningen.

Den spanske hovedstaden har det beste å by på av mat og drikke. Hvis du er en tapasentusiast må du gjøre som ”madrileños” og teste ”ir det tapeo”, som betyr å gå fra bar til bar og smake på hvert steds signaturtapas.

Madrid har hele 60 museer. Du kan besøke noen av verdens flotteste museer som Prado, Reina Sofia og Thyssen Bornemiza, som ligger i Paseo del Arte (Kunsttriangelet) og se verk av kjente kunstnere som Goya, Rafael, Caravaggio, Rembrandt, Picasso og Dalí.


I Madrids grønne hjerte, Madrid Río finner du det populære flerbrukssenteret Matadero med sine teaterscener, kafeer, utstillinger og ikoniske flamenco-oppvisninger.

Fargerik Tapas i Madrid
© Spania Reiser

Kulinarisk rundreise i Baskerland

Hvis du er interessert i gastronomi er Baskerland reisemålet for deg. Regionen huser hele 20 Michelin-restauranter. Her kan du smake deg gjennom det beste Spania har innen mat og vin.

Den elegante ”Belle Epoque”-byen San Sebastian, regnes som Spanias mathovedstad og byr på kulinariske opplevelser som må oppleves. Sett av tid til en privat ”pintxos”-vandring. Pintxos er den baskiske varianten av tapas og på vandringen går du innom de mange forskjellige stedene som serverer disse små, kunstneriske munnfullene.

Restaurantene Arzak, Restaurante Kokotxa og Bodegón Alejandro er vel verdt et besøk. Du må også ta en tur innom matmarkedene La Bretxa og San Martin. Der handler stjernekokkene ofte selv. Med andre ord er kvaliteten på varene her helt utsøkt.

Rader av deilig spansk mat
© Spania Reiser

Strandliv i San Sebastian

San Sebastian er Europeisk kulturhovedstad i år og har et tettpakket kulturprogram med konserter, utstillinger, forestillinger og aktiviteter hele året. I september arrangeres også den internasjonale filmfestivalen der.

Hvis du trenger en pause fra all den gode maten og de kulturelle impulsene, kan du tilbringe en dag på bystranden Playa de la Concha. Det er den mest besøkte stranden og er perfekt for en avslappende dag med sand mellom tærne.

I Baskerland produseres noen av verdens mest kjente viner. Langs vinruten Rioja Alvesa, er det 13500 hektar med vinranker og 400 bodegaer. Her kan du oppleve ekte vinterapi i fantastiske vinkatedraler som kombinerer arkitektur, vin, design, kunst, funksjonalitet og estetikk. Herlig og avslappende for både kropp og sjel.

Finn ut mer om Madrid, San Sebastian og Baskerland på Spain.info

Vinranker i San Sebastian
© Spania Reiser

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...