reisetips reiseguide london

Du kan oppleve mye på en langhelg i London!

© Ukjent / Nikolas Koening

Reiseguide: Dette må du se og gjøre i London

London er destinasjonen for deg som liker god mat, nye opplevelser, kulturelle innslag og uteliv. Opplev denne fantastiske hovedstaden som er en europeisk storbyfavoritt!

11. mars 2022 av Gunnhild Bjørnsti

Helt nytt

The Tower of London arrangerer en blomsterutstilling, «Superbloom», for å feire og hedre dronning Elizabeths platinajubileum. Vollgravene skal by på et vell av blomster, og er det noe engelskmenn kan, så er det hager og blomster. Til våren vil over 20 millioner frø bli sådd i vollgraven fra nøye utvalgte frøblandinger, som skal blomstre i nye farger og mønstre som skaper en dramatisk og engasjerende opplevelse, og bringe en spektakulær naturlig skjønnhet til byrommet med nytt biologisk mangfold. 

Besøkende kan vandre langs en sti rundt blomstene. En lydinstallasjon og skulpturelle elementer vil få deg til å føle deg hjemme blant bier og sommerfugler. Fra 1. juni til 18. september

Må-se

«Grease»

En nyere versjon av «Grease» blir satt opp på Dominion Theatre, med forestillinger fra 3. mai til 29. oktober.

«My Fair Lady»

Lincoln Center Theaters kritikerroste og prisvinnende produksjon av «My Fair Lady» kommer til London til sommeren, og spilles på London Coliseum fra 7. mai til 27. august.

Cirque du Soleil

Elsker du fargerike, fantasifulle kostymer? Få med deg et show med dansere og artister fra Circque du Soleil, som kommer til London med oppsetningen «Corteo», som handler om å feire livet.

kulturelle forestillinger i london

CIRQUE DU SOLEIL: Få med deg dette ensemblet hvis du er fascinert av kostymer.

© CIRQUE DU SOLEIL

Nye opplevelser

Kinesisk nyttår 

Hva med å feire kinesisk nyttår i Chinatown? Februar er måneden hvor det arrangeres mange gratis arrangementer i Chinatown og West End for å markere Tigerens år. Det blir fargerike parader, danseforestillinger, kinesisk street food, og kulturoppsetninger på Trafalgar Square.

Beatrix Potter 

«Drawn to Nature» på Victoria & Albert Museum er en romantisk utstilling fra den kjente forfatteren Beatrix Potter (1866–1943) Hun jobbet med vitenskap og naturvern, og utstillingen viser stedene og dyrene som inspirerte henne. I samarbeid med National Trust. 

utstilinger i london

Den romantiske utstillingen av Beatrix Potter må sees mens du er i London. 

© Beatrix Potter

Deilig mat

Berners Tavern 

Ønsker du britisk mat skapt med sesongens råvarer og med stjernekvalitet, er Berners Tavern stedet. Start gjerne kvelden med et glass engelsk musserende, prøv nygrillet kjøtt fra Skottlands mest anerkjente gård, Buccleuch Estate, og med valgfritt tilbehør. De serverer også tradisjonsrik fish and chips. Vinlisten er omfattende med viner fra verdens beste regioner, og restauranten har også en cocktailbar hvor man kan avslutte kvelden.

bar og spisested i london

En av de beste restaurantene i London kan påstås å være Berners Tavern.

© Nikolas Koening

Sketch London

Sketch London i Conduit Street i Mayfairområdet har utrolig spennende interiør og flere restauranter å by på. Sjekk gjerne ut Lecture Room & Library med eksklusiv meny, innredning av Gabhan O’Keeffe og toaletter skapt med Swarovski for å minne om et smykkeskrin. Parlour er åpen hele dagen med frokost og lunsj, og serverer på kvelden drinker (kjent for Bloody Mary) og småretter, til musikk. Ta en titt på de kjente «ballerina»-stolene der. The Gallery serverer afternoon tea. The Glade serverer lunsj til et bakteppe av naturtapeter, så man har følelse av å være utendørs.

spisesteder london

Sketch London er en restaurant du må sjekke ut mens du er i London! 

© Ed Reeves

Imads Syrian Kitchen

En trendy restaurant i Carnaby’s Kingly Court skapt av Imad Alarnab, tidligere restaurant- og kafeeier i Damaskus i Syria. Kult interiør, smakfull, fargerik, eksotisk mat og gode priser. Et spennende, uformelt sted man trenger innsidetips for å finne.

rimelig mat i london

IMADS SYRIAN KITCHEN: Herlig uformelt spisested med syrisk mat til rimelige priser.

© Imads Syrian Kitchen

Ta en drink her

Tayer/Elementary

Denne baren ble nylig kåret til verdens nest beste bar av magasinet GQ. Med andre ord er dette stedet for velsmakende og vakre drinker. Her er også en bra restaurant, spis gjerne her og opplev den livlige stemningen. Kun drop-in.

drop in barer i london

TAYER/ELEMENTARY: Drop-in-bar for fantastiske cocktails

© Tayer/Elementary

The Nest Rooftop Bar

Treehouse Hotel London er et nytt hotell som har en vakker bar, The Nest, på takterrassen, med 360 graders utsikt over London. Populært, bestill bord på forhånd.

Cahoots London

Cahoots London er en cocktailbar i Kingly Court i Soho, med unik dekor fra en nedlagt togstasjon fra 1940-tallet. Baren har tre avdelinger, The Underground, Ticket Hall og Control Room. Live musikk 7 dager i uken. 

Nye hotellopplevelser

The Londoner 

I hjertet av Leicester Square åpnet The Londoner Hotel i 2021, og ble raskt et av de mest populære hotellene hvor de lokale også kommer til baren og restauranten. Stilen kalles super boutique hotel, og er en urban resort fordelt på 16 etasjer, skapt for å reflektere drama og eleganse i West Ends teaterog showverden. Velværeetasjen The Retreat har basseng og spa hvor man kan nyte massasje og slappe totalt av. Eller trene i treningsstudioet. Restauranten Whitcomb’s serverer middelhavsinspirerte retter, mens 8 at The Londoner er en dekadent takterrasse med izakaya-lounge med japansk mat og innredning samt en hage, Shima Garden, hvor man kan se opp på stjernehimmelen.

beste hoteller london

THE LONDONER: Spennende hotell med spa, basseng og treningsstudio midt i teaterdistriktet.

© Adrian Houston

The Standard

The Standard ble nylig åpnet i livlige Kings Cross, med en svært iøynefallende arkitektur i Camden Town Hall Annex fra 1974. Hotellet har 266 rom, hvorav noen er suiter med terrasse og utendørs badekar med utsikt mot den dynamiske St Pancras Station. Double Standard er bar og restaurant som serverer legendariske burgere, slushy Aperol Spritz og Bottomless Sunday Brunch. Library Lounge er stedet når du vil ha en pause og lese litt, Sounds Studio er en kulturhub med utstillinger. Restaurant Decimo i 11. etasje byr på chef Peter Sanchez-Iglesias’ tilberedning av mat på åpen ild med 360-graders utsikt, du ankommer med en ikonisk rød heis som er på utsiden av bygget.

Pan Pacific London

Pan Pacific London åpnet i fjor høst, ligger i hjertet av London i Liverpool Street Station, og har virkelig 237 vakre og store rom hvorav 42 er suiter i et 43-etasjers bygg som er 145 år og som ligner et bronsetårn. Hotellet har flere spisesteder, som signaturrestauranten Straits Kitchen, med retter inspirert fra Singapore (asiatisk stil), Ginger Lily er en cocktailbar og The Orchid Lounge serverer afternoon tea med kaker skapt av den kvinnelige pastry-chefen Cherish Finden. Du trenger ikke gå ut for handle, hotellet har også designerbutikker. 

pan pacific hotell london

Pan Pacific er et av de beste hotellene i London!

© Pan Pacific London

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...