Vinbarer i Oslo, Gunnhild Bjørnsti
© Getty / Andre til høyre / Vinoteket / VIN Bjørvika

De beste vinbarene i Oslo

De nye vinbarene i Oslo inspirerer gjestene til å lære mer om druer og smak – glass for glass. Taras vinekspert Gunnhild Bjørnsti anbefaler sine favoritt-vinbarer i Oslo.

7. februar 2020 av Gunnhild Bjørnsti

Vinbarer i Oslo blir stadig mer populært

Nordmenn elsker vin, både til hverdags og fest. Vi nyter et glass eller to til middagen og ute på kafé når vi møter venner. Vin er blitt en livsstilsdrikk, de kontinentale vanene har slått rot i norske tettsteder. 

Vinbarer dukker opp i Oslo og større byer. Vinbarer fungerer som koselige treffsteder hvor vi kan møte venner uformelt, smake på og lære om vin uten press om tre-retters menyer.

Les også vår guide til de beste restaurantene i Oslo

Vinbar i Oslo, VIN Bjørvika

TRENDY: VIN Bjørvika befinner seg i den nye bydelen i Oslo med samme navn.

© VIN Bjørvika

VIN Bjørvika startet opp i april 2019 og ligger nær Operaen, det nye Deichmanske Bibliotek og Munchmuseet i Oslo. Restaurantene Maaemo (3 stjerners Michelin) og Brasserie Rivoli (chef Kari Innerås nye sted) er også der. Fra vinbaren kan man se ut på havet eller sitte ute når solen varmer.

– Vi har flere hundre viner tilgjengelig på glass, forteller Jørn Damkjær, en av eierne. Prisene starter på 95 kr per glass, for både hvitt, rødt, musserende og rosé. Flaskene har også sympatiske priser, som Cline Ancient Vines Zinfandel 2016 fra California til 385 kr. Når flasken koster 179 kr på Polet er det lite å si på prisingen.

– Vinpakker er populært, vi serverer 3 halve glass med enten rødvin eller hvitvin ut fra et tema, og forteller om vinene ved bordet, forklarer Jørn videre.

https://www.vin-bjorvika.no/

© Nektar Vinbar

Vinbar med matservering

Nektar Vinbar ligger i Fredensborgveien, i et sjarmerende rødt trehus fra 1814. Den ble åpnet av Veslemøy Hvidsten høsten 2019 og fungerer som en koselig nabolagsbar.

Vulkan Mathall, den franske restauranten Chez Colin og Eff Eff Vin- og østersbar ligger like ved, så valgene er mange for de mat- og vininteresserte i området.

– Jeg hadde lenge lyst til å starte en vinbar med matservering og er inspirert av flere gode vinbarer blant annet i Paris. Vi serverer mellom 15 og 20 viner på glass (fra 100 kr), disse endrer seg hele tiden. 

Det er mange spennende vinregioner, jeg vil trekke frem Savoie. Her er det flinke produsenter, de hvite vinene er friske med en kledelig fedme, de røde er fruktige, men likevel med dybde, påpeker Veslemøy engasjert.

– Spør oss om alt! sier hun. – Det er ikke galt å bare dele ut et vinkart, men på Nektar Vinbar vil vi gi deg noe mer. Vi har alltid mye vin på glass og finner gjerne ut sammen med deg hva du liker – og hvorfor.

Nektar Vinbar serverer to varme retter hver dag og noe søtt, så ikke underlig at vinbaren er blitt et treffsted for de lokale.

– Det er viktig med gode råvarer, gjerne lokalproduserte, og vi velger produsenter om har dyrevelferd i fokus, som Skaarbo gård og Hovelsrud kylling, sier Veslemøy som har musiker Sindre Solem med på laget bak baren.

www.nektarvinbar.no/

Vinbar i Oslo, Vinoteket vinbar

Vinoteket har et imponerende vinutvalg som nytes til gourmetpizza!

© Vinoteket

Vinbar med stort fokus på kvalitet

Vinoteket i Handelsbygningen ved Solli Plass har 850 titler på vinkartet. Det skulle holde – selv om man kommer mange ganger. Prisene starter på 120 kr per glass og 495 kr per flaske.

– Vinbaren vår har gode viner fra alle verdenshjørner, fra de fleste land og vinområder. Vi er sterke på viner fra Champagne, Bourgogne og Tyskland. Vi har mange småprodusenter, litt dyrere viner, men lavt påslag for gode vinkjøp, forklarer daglig leder Robert Lie.

​Konseptet er restaurant og vinbar med stort fokus på kvalitetsvin.

– Menyen byr på gourmetpizza med gode råvarer, noe som ikke fantes før. Bunnen er surdeig eller hydrolysedeig, begge blir luftige og høye, pluss sprø og saftige, informerer Lie.

På Vinoteket kan man få kamskjell, krabbe og kvalitetsskinke på pizzaen. Gjett om det smaker til en god vin! 

https://vinoteket.no/

Vinbar i Oslo, Radegast Vinbar

RESTAURANTBAR: Radegast Wine Bar på Nedre Foss Gård satser iherdig på sørafrikanske viner, de smaker fortreffelig!

© Radegast Wine Bar

Vinbarer for de interesserte

Radegast Wine Bar på Nedre Foss Gård har et imponerende utvalg av sør­afrikanske viner som har blitt en trend blant vininteresserte.

– Jeg tar inn det jeg synes smaker godt, og fokuserer på produsenter som har en tanke bak vinen de lager. Jeg liker masse forskjellig, men har mye fra Sør-Afrika og den nye verden, forklarer vinansvarlig Christina Mari Helle.

Hun forteller at glass-listen har rundt 20 viner med pris fra 100 kr.

– Vi åpner riktignok alltid noe annet om det er noe spesielt gjestene har lyst på. Radegast Vinbar skal være et sted folk kan komme til uten å kunne noe – og komme ut herfra med en liten idé om hva man liker. Vi er et upretensiøst sted, avrunder hun.

Radegast Wine Bar

Les også: Her er de beste restaurantene i Oslo

Vinbar i Oslo: Andre til høyre

HJEMMEKOSELIG: Anne Maurseth har innredet Andre til høyre som sin leilighet, det skaper en hjemmekoselig atmosfære på bar.

© Andre til høyre

Hjemmekoselig vinbar

Andre til høyre på Youngstorget er Oslos kuleste cocktailbar, innredet som en leilighet, her satses det iherdig på vin. Fra 125 kr per glass servert i Riedel Veritas-serien.

– Jeg anbefaler en deilig tørr riesling, gjerne med mineralpreg og litt petroleum. Og bobler fra den nye verden laget på champagne-metoden, pinot noir er en nydelig drue i musserende – det er masse gøy der ute, fremhever bartender og medeier Anne Maurseth.
Hvor skal man starte? Gå fra sted til sted? Det er opp til dere – vinopplevelsene venter på dere der ute.

www.andretilhoyre.no/

Les også: Disse vintypene inneholder lite sukker

Anbefalinger fra proffene

Vi har bedt om anbefalinger fra Oslos beste vinbarer!

VIN Bjørvika anbefaler

5440101 Cline Ancient Vines Zinfandel 2016, California, USA, 179,90 kr (Basis) 

Dette er en herlig rødvin for kalde dager, laget på håndplukkede zinfandel med ekstra miks av carignan-, petite syrah- og alicante bouschet-druer. Duften har preg av modne mørke og røde bær, med hint av urter og fat. Smaken er fyldig og fruktig med lett sødmepreg av mørke bær, samt urter og litt fattoner. Vinen smaker nydelig til kjøttretter av både lam, okse og vilt.

Vinbar i oslo, Vin Bjørvika
© Produsentene

Nektar anbefaler

Domaine des Ardoisieres Schiste Blanc 2017, Savoie, Frankrike, 449,90 kr (BU)

Savoie-området er kjent for økologiske viner, og her er en spennende utgave laget av de spontanfermenterte druene jacquere, mondeuse, rousanne og malvasia. 

Aromaen er mineralsk med toner av epler, sitrus og litt flint. Smaken er frisk, ren og kompleks med flott mineralitet. Kan drikkes alene og til grønnsaksretter samt til lyst kjøtt.

Vineksperten Gunnhild Bjørnsti anbefaler Nektar Vinbar i Oslo
© Produsentene

Andre til høyre anbefaler

Schäfer-Fröhlich Bockenauer Vulkangestein Riesling Trocken 2016, Nahe, Tyskland, 265 kr (BU)

Riesling er populært, spesielt når vinene er laget av gode produsenter og med håndplukkede druer. Her har vi en flott utgave med presis, mineralpreget og intens duft. 

Elegant smak av hvite og gule frukter, samt markant mineralpreg og god syrlighet. Nydelig konsentrasjon og lengde. Passer ypperlig til svin, asiatisk mat, skalldyr og fisk.

Andre til høyre er en populær vinbar i Oslo
© Produsentene

Vinoteket anbefaler

Tarlant Brut Zero, Champagne, Frankrike, 358 kr (BU)

Her er en ypperlig slankechampagne med masse smak og 0 gram restsødme. Den er komponert av de tre druene pinot noir, pinot meunier og chardonnay. Kjenn utviklet duft med innslag av sitrus, lime og eple. 

Flott mineralrik og frisk smak med konsentrasjon. En delikat champagne med frisk syre og flott mousse. En perfekt aperitiff i en frisk og tørr stil. Kan brukes til enkel fingermat og kalde forretter.

Les også: Dette bør du vite om musserende vin

Gunnhild Bjørnsti anbefaler Vinoteket vinbar i Oslo
© Produsentene

Radegast anbefaler

Alheit Cartology 2017, Western Cape, Sør-Afrika, 359,90 kr (BU)

Kultprodusent Chris Alheit har laget en perfekt hvitvin for vinteren av hele drue­klaser av chenin blanc med litt semillon modnet på gamle eikefat. Vinen har rik duft av sitrus, hint av friske urter, lime­skall, limeblader og noe salthet. 

Frisk, fruktig og fyldig smak med elegant og fin struktur. Lang og delikat avslutning av syltede frukter. Ideell til fiske- og skalldyrsretter, gravet fisk/kjøtt, fjærkre eller spekemat.

Les også: Her er 14 gode brunsj-restauranter i København

Radegast Vinbar i Oslo har mange spennende viner å anbefale gjestene
© Produsentene

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...