6 sporty grunner til å reise til Tenerife

Tenerife er så mye mer enn paraplydrinker og late dager under parasollen. Med sitt fantastiske vulkanlandskap og vakre natur byr øya på en rekke spennende aktiviteter. Bli med, da vel!

21. januar 2021 av Kontent for Related

1. SETT DEG PÅ SYKKELEN

Takket være Tenerifes utmerkede temperatur og mange tilgjengelige ruter, er øya et flott treningssted for syklister. Faktisk reiser mange profesjonelle utøvere hit for å trene til kjente mesterskap som blant annet Tour de France. Ettersom terrenget er bratt og landskapet variert, passer rutene best for deg som har litt erfaring og gjerne trener på sykkel til vanlig. Det finnes et stort nettverk av godt bevarte veier, mange i områder med lite trafikk. Og hva er vel mer naturlig enn å avslutte sykkelturen med et forfriskende bad?

2. HIKE IT TILL YOU MAKE IT

Tenerife byr på mil etter mil av fantastiske og godt skiltede stier hvor du kan oppleve følelsen av absolutt frihet og fylle lungene med frisk luft. Gleden ved å klatre gjennom stille furuskog for å nå Spanias høyeste topp, som rager 3500 meter over havet, vil du bare kunne oppleve her. Det finnes mange stier å utforske, alle med ulik vanskelighetsgrad og lengde, så du vil garantert finne noe som passer deg – uansett fysisk form.

3. DET GODE KAJAKKLIV

Kajakkpadling er den perfekte sporten for deg som ønsker å oppdage kystens skjulte perler. Dette er en aktivitet som egner seg både alene eller sammen med en gruppe, uansett hva slags erfaring du har fra før. Langs kysten kan du observere spektakulære klipper, huler og viker, for eksempel de 600 meter høye Los Gigantes-klippene. Og ikke glem kameraet ditt – denne utsikten kommer til å ta pusten fra deg! Både Playa de las Teresitas, Las Galletas og Los Cristianos er gode utgangspunkter for en padletur. Og i vannet mellom sørkysten av Tenerife og øya la Gomera vil du kunne få selskap av delfiner om du er heldig!

4. DYKKELYKKE

Tenerife kan skilte med over 3000 soltimer i året, og visst er det deilig med late dager på stranden. Men hva med å ta det et skritt lenger? Det finnes mer enn 60 dykkesteder langs kysten, og et av de beste er La Catedral i Santa Úrsula, 10 minutter fra Puerto de la Cruz. Her kan du observere det rike plante- og dyrelivet i havet mens papegøyefisk, regnbuevasse og andre oppsiktsvekkende fisker svømmer fritt rundt deg. Barranco Seco i Los Gigantes er et annet alternativ som holder en litt lavere vanskelighetsgrad, felles for begge stedene er at de er tilgjengelig med båt. Dykkeforholdene kan variere, men vanntemperaturen er behagelig året rundt og ligger på mellom 19 og 26 grader. Deilig!

5. OPP I LUFTEN

Paragliding er en eventyrlig og spennende mulighet til å nyte Tenerifes fantastiske landskap fra et annet perspektiv. Fra luften kan du se bratte bakker fôret med furutrær, store daler med bananplantasjer og vulkanske svarte sandstrender, der du også kan lande. Muligheten for paragliding er tilstede hele året, selv om det selvsagt avhenger av værforholdene. Dette er en uforglemmelig aktivitet for deg som er ekstra tøff.

6. TIL FJELLS PÅ TO HJUL

Hvis du vil legge ut på tur med terrengsykkel, har du mer enn 200 kilometer med skogstier til disposisjon. De fleste av rutene tar deg over de høyeste områdene på øya, Corona Forestal er en av dem. Stinettverket knytter det meste av nordsiden av øya til området Tacoronte og sørsiden, noe som betyr at du kan starte og avslutte på et sted med alle fasiliteter tilgjengelig, ofte inkludert både offentlig transport og parkeringsplasser.

Les mer på www.webtenerife.co.uk

FAKTA

Tenerife er den største av Kanariøyene, og med sitt behagelige klima har øya blitt en svært popu­lær destinasjon. Her finnes både restauranter i verdensklasse, pittoreske landsbyer og deilige ­strender. Det unike landskapet skaper en perfekt ramme for mange ulike aktiviteter – året rundt. ­Norwegian flyr direkte fra både Oslo og Bergen på 5,5–6 timer.


Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Related.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...