Når verden åpnes opp igjen: Husk disse 5 perlene i Thailand

Vi har jo lov å drømme. For eksempel om fantastiske øyer, uberørte strender og imponerende nasjonalparker. Her er fem steder i Thailand som du vil elske på ditt neste besøk - langt fra turistene.

26. august 2020 av av Benjamin Creative for Tourism Authority of Thailand

I drøyt 20 år har vi nordmenn, spesielt om vinteren, nærmest valfartet til Thailand for å nyte sol og varme. Mange har funnet sin favoritt i Phuket, Krabi eller den pulserende hovedstaden Bangkok. Men det er fortsatt steder du kan utforske. Nedenfor har du fem perler - mer eller mindre ukjente for mange.

Se flere film fra Thailand her.

1. Koh Mak

Sør for det kjente Pattaya, finner vi denne lille koselige øya med fascinerende natur. Her er hotellstandarden enklere, og tidligere manglet øya strøm om natten – noe som kanskje forklarer hvorfor den har gått under radaren til de fleste turister. Det er derfor gode muligheter for at du finner strender du kan ha for deg selv her.

Les mer om Koh Mak her

2. Bang Krachao

Lei av storbyens støy? Dra til "Bangkoks jungel” som ligger sør for hovedstaden. Ta fergen fra Narathiwas Road og oppdag et skogområde langs Chao Praya-elven. Den fredelige naturen med sine mangrover og små, vakre templer oppdages best til fots eller på sykkel langs grusveiene og stiene.

Kuriosa: Øya oppsto da en kanalkonstruksjon ved elven delte en landstripe fra alle sider.

Les mer om Bang Krachao her

3. Kaeng Krachan

Thailand har lagt ned et enormt arbeid for å beskytte naturen, og rundt om i landet finnes det mange nasjonalparker. Den største, Kaeng Krachan, ligger sørvest for Bangkok. Her finnes det over 400 fuglearter, og det er stor mulighet for å se frittgående elefanter, leoparder og aper. Nærmeste by ligger drøyt 50 kilometer unna, så her er det virkelig snakk om en dagsutflukt eller en safari.

Les mer om Kaeng Krachan her

4. Sukhothai

De fleste vet at Bangkok er Thailands hovedstad. Derimot er det mindre kjent at Sukhothai i den nordlige delen av landet var dens første antikke hovedstaden, og at det thailandske språket har sine røtter her. 

Med over 200 historiske steder og unike tempelruiner er området, helt velfortjent, med på verdensarvlisten.

Les mer om Sukhothai her.

5. Freedom Beach

Anses av mange for å være den vakreste stranden i den populære byen Phuket. Og dermed fylt med mennesker? Overhodet ikke. Siden den eneste måten å komme hit på er med longtailbåter, begrenser det antall besøkende betydelig. Perfekt som en heldagsutflukt der du ikke trenger å tenke på mat - her finnes en liten strandrestaurant med lokal mat og drikke. 

Helse i Thailand

Landet har taklet koronapandemien godt med få døde og lav smitterate sammenlignet med de fleste andre land.

Thailands helsevesen er rangert som det sjette beste i verden av det amerikanske næringslivsmagasinet CEOWORLD.

Helse- og turistmyndighetene har utarbeidet en spesiell sertifisering, SHA (Safety and Health Administration Certification), for bedrifter i turistbransjen. Dette for å sikre trygghet hos besøkende og lokalbefolkning.

SHA-sertifiseringen omfatter blant annet strenge regler for hygiene og renslighet på både hoteller, b&b, turistattraksjoner, i butikker og på restauranter.

Ifølge sertifiseringen skal alle former for transportmidler, både generelle og private, overholde reglene.

Les mer her.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Benjamin Creative for Tourism Authority of Thailand.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...