seychellene strender

Her får du en komplett reiseguide om Seychellene!

© Paradisreiser

Dette må du se og gjøre i Seychellene

Øyhopping, bading og soling på verdens vakreste strender. Lyset og fargene på Seychellene i Det indiske hav er nesten uvirkelig vakkert.

2. mars 2022 av Gunnhild Bjørnsti
seychellene strand

Dette er vakre Seychellene, og hva du kan se og gjøre her!

© Paradisreiser

«Krystallklart vann, granittsteiner og frodig vegetasjon»

Gro Anet Holme Bragstad, 52

Daglig leder og eier av Paradisreiser AS 

Gift med Jørn, to barn på 15 og 22 år (som enstemmig elsker Seychellene) 

Bor i Svelvik, Norges nordligste sørlandsby

Hvorfor er du betatt av Seychellene? 

– Jeg elsker Seychellene, slik er det bare. Det er noe med den urørte naturen og «postkort»-syn hvor enn du ser og hele atmosfæren. Jeg var på Seychellene for første gang i 1999, og har senere reist dit 14 ganger. Neste tur er allerede bestilt, i juli 2022, og da i kombinasjon med Zimbabwe. Landet er en miks av mange kulturer fra afrikanske land, Asia og Europa. Folket har takhøyde for hverandre, og matkulturen og festivalene kommer fra flere steder. Seychellenes flagg gjenspeiler destinasjonen så fint: blått for blå himmel og hav, gult for solen, rødt for menneskene som har røtter fra flere steder – «unity & love», hvitt for rettferdighet og harmoni, grønt for det naturlige miljøet og den frodige vegetasjonen. 

Hvem passer Seychellene for? 

– Alle – fra barnefamilier til par i alle aldre, vi har hatt gjester på over 90 år! Skal du på langtidsferie eller flere generasjoner på tur, så er Seychellene ypperlig. Trygt og vakkert. 

Hva er typisk Seychellene? 

– Vakker natur med granittsteiner, blomster, frodig vegetasjon, spesielle grønnfarger og blåfarger i havet, fra den dypeste blå til gnistrende turkis. De vennlige menneskene, med laid back holdning, skilpaddene og den tropiske følelsen. Det er et sted du kan senke skuldrene – og nyte stemningen! Luften og sjøen er så ren, du føler det i hvert åndedrag, og det er en fryd å legge på svøm i det krystallklare vannet. 

Hva er det beste med Seychellene? 

– Med totalt 115 øyer er det mye man kan oppleve, men kombiner for all del minimum to øyer. De har alle sin egen atmosfære, selv om de er naturskjønne alle sammen. La Digue er blitt mer busy, men fottur og sykkeltur med piknik-kurv for å finne din egen strand, er fortsatt mulig. Og strendene ser i tillegg ut som kulisser i en tropisk film! Mahé, Praslin og La Digue har fantastisk turterreng for alle som er glad i fotturer. Personlig ligger jeg aldri en dag på en strand for å sole meg, men jeg elsker å snorkle, dykke og gå tur for å se, lukte, smake og oppleve. 

Hva vil overraske oss mest ved Seychellene? 

– Seychellene var kjent som verdens dyreste øygruppe. Det er ikke sant. Her finnes alt fra veldrevne og hyggelige gjestehus til verdens beste hotell. Lokalt er prisnivået litt hyggeligere enn i Norge. På hotellene er det nesten norsk nivå. 

Har du en favorittøy?

– Der er jeg litt som Ole Brumm, ja takk til alle sammen. Men en tur til Seychellene uten Praslin blir det nok ikke, og La Digue bør også helst inngå.

Slik reiser du internt på Seychellene

  • Mahé, Praslin og La Digue er de tre viktigste og største øyene. Praslin og La Digue ligger nordøst for hovedøya Mahé. Man benytter lokale fly, båt eller helikopter mellom øyene. 
  • Mahé – Praslin: 15 minutter med fly eller helikopter eller 1 time med båt. 
  • Mahé – La Digue: 25 minutter med helikopter eller ca. 1,5 timer med båt. 
  • Praslin – La Digue: 20–30 minutter med båt. 
  • Mahé – Denis Island (koralløy nord for Mahé): 30 minutter med fly (en gang per dag).
seychellene snorkling

Du vil neppe kjede deg på Seychellene!

© Getty Images

Dette kan du oppleve på Seychellene

– Seychellene har to UNESCOs verdensarvsteder. Det ene er en fantastisk urdal og tropisk regnskog, kjent som naturreservatet Vallée de Mai i nasjonalparken på øya Praslin, hvor det vokser en legendarisk kokosnøtt-type som heter Coco-deMer. Her er det vakkert å gå tur på merkede stier. Vallée de Mai er blitt kalt Edens hage.

På Praslin finnes også en nydelig «picture perfect»-strand som heter Anse Georgette. Man kan kombinere bading med å gå en tur på 1–2 timer fra vestsiden av stranden Anse Lazio på oppmerket sti til Anse Georgette. Stien starter i jungelaktig, grønt og frodig landskap – så langs kysten vestover.

Øyene har flotte snorkle- og dykkemuligheter. Snorkling er ideelt i de marine parkene som Ste Anne Marine Park og Port Launay rundt Mahé, Curieuse marinepark rundt Praslin, St Pierre nær Praslin, Île Cocos nær La Digue. Dykking kan gjøres fra alle øyene, de lokale operatørene har kontakt med hotellene og vil ta besøkende til de beste stedene.

Praktfulle Aldabra på UNESCOs verdensarvliste er verdens største hevede korallatoll med rundt 150 000 gigantiske landskilpadder. Øya er en del av Aldabraøyene-atollen, som er nærmest uberørt av mennesker, og har sin egen unike fauna. Man kan dykke her i kanalene gjennom atollene, et paradis for dykkeentusiaster.

På noen øyer er det fint å sykle, som på Praslin, La Digue og hovedøya Mahé.

Det finnes klatrevegger på naturlige granittfjell, en zipline-bane finnes på Mahé. Havfiske er også veldig populært.

Og du kan reise hele året. Den grønne sesongen fra november/desember til mars har noen flere regnskyll skal man tro statistikken, men er fortsatt en kjempefin periode.

Sommermånedene har noe mer vind, noen grader lavere temperatur og normalt sett mindre nedbør. Mai og oktober er måneder hvor vinden snur, denne tiden har ofte spesielt godt vær, rolig sjø og eksepsjonelt god sikt hvis du skal dykke.

Det finnes flere lekre spaanlegg på Seychellene, jeg liker spesielt Constance Lemuria (topp behandlinger) og Constance Ephelia (Seychellenes største spa), med yogapaviljong og utsikt mot fjellene og den grønne vegetasjonen – de store afrikatrærne med sine store kroner og flotte former. 

seychellene blått vann

SIX SENSES: Vil du oppleve særegen øyfølelse, prøv Six Senses Hotel på Félicité Island, som ligger en 10–15 minutters båttur fra La Digue eller 25 minutter fra Praslin.

© Paradisreiser

Six Senses Zil Pasyon har kvalitet i alle ledd, det er et luksushotell på øya Felicité, en kort båttur fra La Digue eller Praslin. Det er fantastisk å tilbringe noen dager her, i en spesiell anledning, eller som avslutning på reisen til Seychellene. 
Eden Rock Spa på Le Domaine de L’Orangeraie på La Digue ligger i høyden blant massive granittsteiner og med fantastisk utsikt. 
Botanisk hage i Mahé er en oase og en vakker park med blomster, planter og trær. Det er vakkert å rusle rundt her, det gir fred i sjelen

luksushotell seychellene

LE DOMAINE DE L’ORANGERAIE: Favoritten på øya La Digue, med basseng, nærhet til havet og tropisk hage

© Paradisreiser

Her shopper du på Seychellene

– Man reiser ikke til Seychellene for shopping. Om man vil i butikker med liv og røre, så er hovedstaden Victoria å anbefale. Besøk Market Street for fargerike suvenirer og krydder, og ta i tillegg en kikk innom fiskemarkedet på morgenen, der er det mye artig å se. 

Victoria har ikke handlegater og motemerker som i europeiske storbyer, men mindre butikker som tilbyr lokal kunst og håndverk, malerier, sommerlige klær, forskjellige typer suvenirer og lokale smykker. 

Victoria Market i Market Street er et pulserende, yrende marked i hjertet av hovedstaden. La sansene lede deg rundt i denne fargerike overbygde basaren, og prøv lokal sjømat, ferske råvarer og duftende krydder mens du går rundt. Markedet har servert kulinariske smaker og lokalt lagde pyntegjenstander siden slutten av 1800-tallet, og i dag er det også et perfekt sted å kjøpe rimelige feriesuvenirer. De er åpne daglig, men lørdag morgen byr på de desidert livligste folkemengdene, med fiskere som ankommer tidlig for å selge dagens fangst.

Her spiser du fantastisk på Seychellene

– Er dere i hovedstaden Victoria, gå til Marie Antoinette Restaurant med lokal og god kreolsk mat i et ærverdig bygg. Lokal musikk, god stemning og BBQ fredag og lørdag kveld. 

The Nest Lemuria på Praslin er en nydelig restaurant med utsikt mot sjøen. Man kan også bestille egen meny som serveres på granitt-klippene. 

Lokale matretter man kan se etter, er helstekt fisk, blodpølse, svinekjøtt spareribs, grillede søtpoteter, svinekjøtt, cassava-chips og bakt brødfrukt. Populære retter er grillet fisk med chili og krydder, curry med blekksprut, kyllingcurry kokt med kokosmelk og linseretter. 

Nyt et måltid med panoramautsikt over havet på Le Jardin Du Roi Spice Garden, med en frodig hage og restaurant på en bakketopp. Hagen har et bredt utvalg av krydder, inkludert vanilje, citronella og muskat, samt endemiske planter – som alle er med i måltidene som serveres. Man kan lære om dyrking og bruk av de ulike plantene, og besøke det lille museet som vitner om øyas tidligere pulserende krydderhandel. Man kan handle krydder og hjemmelaget syltetøy. 

Hos Takamaka Rum Distillery på Mahé kan man få omvisning og smake på rom laget på Seychellene. Beliggenheten er på La Plaine St. André, et ikonisk kulturarvsted med eget museum, en medisinsk hage, historiske ruiner og to gigantiske aldabra-skilpadder som er en del av familien, de heter Taka og Maka. Eierne forteller: «Vi åpner dørene våre for at besøkende kan komme og oppdage mer om Seychellenes rom, landet vårt og kulturen vår. Bli med på en av våre guidede eller selvguidede turer, og bli for en drink og en matbit fra vår Rum Shack og food truck.

seychellene middag på stranden

SUSHI ON THE BEACH: Det fantastiske helårsklimaet på Seychellene innbyr til nytelse av mat og sprudlende drikke utendørs, både til lunsj og middag.

© Paradisreiser
seychellene spisesteder

CONSTANCE LEMURIA: Et måltid utendørs under stjernehimmel og til bølgebrus er selve drømmen på ferie.

© Paradisreiser

Her bor du bra på Seychellene

– Seychellene byr på alt fra gjestehus til verdens beste hoteller og øyer. Carana Beach er et fresht og fint boutiquehotell på Mahé, som er flott å kombinere med andre øyer og bosteder. De har rom med og uten basseng, alle med terrasse mot sjøen. Romantisk, om du går med bryllupsplaner. 

Denis Island er en koralløy med bungalower for familier og par. Dette er øya for deg som ønsker en digital detox, og å komme litt vekk fra en stressende hverdag. Øya har noen lokale beboere samt husdyr, og er selvforsynt med matvarer som frukt og grønt. Det finnes vakre strender og gode fiske- og dykkemuligheter. Her er det ikke mobildekning, men de har wifi i sitt lille bibliotek om du må sjekke mail. Kombiner gjerne Denis Island med noen andre øyer på Seychellene. Det går fly fra Mahé til Denis en gang om dagen. 

seychellene strender

DENIS ISLAND BEACH: Se denne vakre paradisstranden – den ligger på koralløya Denis Island. Tenk å bade her og rusle barbent på varm, gyllen sand!

© Paradisreiser
seychellene hotell

DENIS ISLAND BEACH VILLA: Ønsker du en detox fra hektiske hverdager, henter du deg inn i et nydelig rom med himmelseng og tropisk natur rett utenfor.

© Paradisreiser

Constance Ephelia of Seychelles på Mahé er et førsteklasses hotell samt villaer med basseng og flere soverom. For litt romantikk, bo i Hillside Villa med basseng og fantastisk utsikt! Halvpensjon er inkludert, og man kan velge mellom flere gode og hyggelige restauranter.

Mange fasiliteter som klatrevegger, zip-line, øyutflukter, havfiske, dykkesenter og snorklemuligheter rett fra stranden 

Le Domaine de L’Orangeraie er vår favoritt og det beste hotellet på øya La Digue. Her er rom i den tropiske hagen og oppover i fjellsiden, naturlig bygget med granittsteiner som en del av interiøret. Utsikt mot Praslin og vakker solnedgang fra basseng og restaurantområdet. 

Noen øyer har kun ett hotell, ofte i luksusklassen, som Six Senses Zil Pasyon på Félicité Island, North Island Hotel på North Island, Four Seasons på Desroches Island, Alphonse Island Resort på Alphonse Island og Banyan Hill på Fregate Island. 

En stor favoritt på øya Praslin er Constance Lemuria. Hotellet ligger på en stor eiendom og har tre strender, hvorav Anse Georgette er på listen over verdens vakreste strender. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser og har utsøkt service og mat. For de som er interessert, har de også Seychellenes eneste golfbane.

seychellene hotell på stranden

Hvorfor ikke bo på Six Senses Zil Pasyon på Félicité Island?

© Paradisreiser

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...