Bunadskjorte Embla Liberty
© Embla bunader

Lekker pynt til bunad og bord

Bunadsølv til håret, gjenbruk og en blomstrende trend – 7 ting som gjør bunaden, festdrakten og bordet ekstra fint til 17. mai.

4. mai 2023 av Cecilie Espensen

Hårspenne til bunaden

Fossensylv lager nydelige bunadsmykker og i porteføljen av håndlagde skatter har de også hårspenner som deg med langt hår kan smykke håret med på 17. mai. Hårspennen i blankt sølv kan fås med krystaller i mange ulike farger og koster 2765 kr her. 

Hårspenne bunad Fossensylv

Bunadskjorte i Liberty-stoff

Nydelig skjorte til bunad, festdrakt eller hverdagsbruk i kraftig bomull fra selveste Liberty of London. Embla bunader syr skjorten på egen systue og har en del på lager – kanskje er du heldig og finner akkurat din størrelse til 4000 kr her.

Bunad vs. fantasistakk – les hva ekspertene mener her 👇🏻

Bunadskjorte Liberty

Figurer kledd i bunad

Det er moro når dansker ser til Norge for inspirasjon! Kay Bojesen, best kjent for sin ikoniske treape, kommer akkurat i tide til 17. mai-feiringen med to trefigurer kledd i norske bunader. Er de ikke fine? 

Damen er 18 cm høy og koster 899 kr her.

Mannen er 20,5 cm høy og koster 899 kr her.

Kay Bojensen bunadsfigur

Paraply til bunaden

Vi vil helst ikke ha regn på nasjonaldagen, men hvis værgudene ikke er på lag og du har en bunad fra Rogaland, finnes det en paraply som er perfekt til nettopp din bunad. Nordaker Bunader AS har nemlig denne paraplyen med trykk av de samme syv broderiene som på bunadene de lager. Prisen er 675 kr her.

Bunad paraply

Flagg til 17. mai frokosten

Har du invitert til 17. mai-frokost? Et eller flere norske flagg på bordet vil sørge for stemning en nasjonaldag verdig. Dette bordflagget fra Europris er 40 cm høyt og dermed ikke i veien for gode samtaler over pynten og bordet – og du kan bruke det igjen år etter år. Prisen er 139 kr her.

PS! Skal du servere kake på 17. mai-frokosten? Dette er matbloggernes favorittoppskrifter! 

Bordflagg 17. mai


© Produsenten

Bunadskjorte i silke

Silke er svalt og kjølende og er det meldt varmt vær på 17. mai eller du fort blir varm i bunaden og tenker på å jazze opp bunaden eller festdrakten, er silke et godt valg. Denne yndige bunadskjorten i ren silke med nydelige rynkedetaljer fra Tyrihans koster fra 3500 kr her.

Bunadskjorte silke Tyrihans

Sy en unik festdrakt!

Har du en symaskin og litt sykunnskap, får du mønster og kyndig trinn-for-trinn hjelp til hvordan du syr din egen festdrakt i boken «Fæstdrakt» fra den syglade gjengen bak Fæbrik (Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun, Mari Nordén og Ingrid Vik Lysne). De brenner for gjenbruk og oppfordrer selvsagt til å bruke gamle tekstiler som duker, løpere, gardiner og broderier når du skal sy en festdrakt eller fæstdrakt som de sier, som gjenspeiler hvem du er. Boken koster 393 kr her.

Jenny Skavlan bok festdrakt

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...