fretex levere undertøy
Fretex tar i mot brukt undertøy:

Å levere alle typer tekstiler til gjenvinning sparer miljøet for unødvendig restavfall. Derfor tar Fretex også i mot brukte sokker, truser og BHer. Klær som dette blir gjenvunnet og brukes til å lage nye produkter!

© Getty Images

Fretex vil ha de gamle trusene dine

Visste du at ødelagte klær også skal kildesorteres? Pierre Robert og Fretex har inngått samarbeid, så tekstilene ikke havner i søpla!

6. april 2018 av Merethe Hommelsgård

ALLE tekstiler kan gjenvinnes

En enslig sokk eller en truse med gammel strikk havner fort i søpla, for dette er vel ikke noe noen vil betale for i en gjenbruksbutikk? 

Du har nok helt rett i at det er ingen som vil kjøpe dine brukte sokker, men det de færreste vet er at ødelagte klær også bør resirkuleres på lik linje med glass, matavfall og plast. Fretex vil gjerne redusere problemet med tekstilavfall, og har derfor gått sammen med Pierre Robert for å gjøre folk oppmerksomme hvordan de bør kvitte seg med tekstiler.

Så, JA! - det er faktisk slik at Fretex vil ha dine hullete strømpebukser og truser uten strikk!

Fretex truser og sokker kildesortering fretex uff
Kildesorteres:

Nordmenn er flinke til å donere bort gamle klær eller la dem gå i arv. Men hva med plaggene som ikke kan brukes om igjen?

© Getty Images

Hvor skal du kaste gammelt undertøy? 

"Som regel havner ofte slitt og brukt tøy i søpla. Spesielt undertøy". 

Dette vil som sagt Pierre Robert og Fretex gjøre noe med! Derfor finnes det nå informasjon om returordning på alle nye forpakninger fra Pierre Robert, og forklaring på hvordan man leverer tekstilene til Fretex.

For å kildesortere ødelagte klær og tekstiler behøver du bare å legge dem rene og tørre i en pose som du skriver "tekstilavfall" utenpå.

Du kan også bruke Fretex sine egne oransje poser som du får gratis hos Fretex. Posen leverer du som vanlig i en hvilken som helst Fretex-boks.

Dette er noe av det du kan levere inn:

  • Single sokker
  • Gamle truser
  • Revnede strømpebukser
  • Hullete laken
  • Stilongser med morken strikk
  • Babybodyer med flekker

Kildesortering for miljøet

Administerende direktør i Pierre Robert, Hege Holter Brekke innrømmer at tekstilbransjen er en del av problemet med tekstilavfallsproblemet.

- Bransjen har en rekke utfordringer knyttet til miljø, men løsningen er heldigvis relativt enkel, sier hun.

- Vår oppgave er å spre informasjon og kunnskap om innsamlingssystemet, og komme med oppfordringer til å levere i stedet for å kaste, forklarer Brekke.

Pierre Robert har bærekraft som fokusområde og Brekke synes derfor det er naturlig at de tar ansvar for at tekstilene går til gjenvinning.

- Avfall har stor verdi, og Fretex får inntekter av å selge tekstilavfallet videre til resirkulering. Det er godt å vite at man kan bidra til sosialt arbeid, samtidig som man hjelper miljøet, avslutter Brekke.

Kilde: Pressemelding fra Polhem

donere klær fretex uff
Visste du at:

1 kg klær til gjenbruk erstatter 0,6 kg nye klær? (Kilde: Fretex)

© Getty Images

Her kan du gi gaver til Fretex:

- I Fretexboksene - du finner din nærmeste Fretexboks i kartet
- I butikkene til Lindex, Bik Bok, Cubus og Dressmann.
- Ved å bruke Fretexposen på Posten.

Kilde: Fretex.no

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...