Claudia Scott, Hver gang vi møtes
Trygg på seg selv:

– Man blir fortsatt vurdert og dømt på utseende, ansikt og eksteriør. Med årene har jeg slappet veldig av med det, sier Claudia.

© Svein Finneide

TV-aktuelle Claudia Scott: – Jeg er ganske vanlig. Og litt rebell.

Hun er blitt 60 år og synes både livet og karrieren er til å leve med. Etter en periode borte fra rampelyset, blir hun nå eksponert ukentlig i suksessprogrammet "Hver gang vi møtes". – For meg har det ikke vært så viktig å være synlig, sier countrystjernen.

31. januar 2018 av Kathrine Johns

Det er dette jeg brenner for, og forhåpentligvis har jeg blitt bedre med årene, sier Claudia Scott som nå er med i sjuende sesong av «Hver gang vi møtes».

Det er en stund siden vi har sett noe til Claudia. Bor ikke hun i USA? Hun var ute av rampelyset lenge. Nå har hun valgt å kaste seg ut i det igjen.

– For meg har det ikke vært så viktig å være synlig. Jeg er mer opptatt av å utvikle meg, og er takknemlig for å kunne holde på med det jeg elsker. Det er ingen selvfølge.

Ganske vanlig og litt rebell

Claudia Scott har holdt på med musikk i femti år. I løpet av de siste tretti årene har hun tilsynelatende ikke forandret seg – ikke som jeg kan se i hvert fall. Hun har fortsatt det lange, brune håret og en enkel, rocka stil som svært få sekstiåringer kan bære med en slik ubesværet letthet som Claudia gjør.

– Ha-ha, før i tiden måtte man jo klippe håret når man var tretti. For min del blir det nok langt, grått hår. Tidene har endret seg og heldigvis for det. Jeg er ganske vanlig, men når det gjelder slike konvensjoner, er jeg litt rebell.

Sa ja til "Hver gang vi møtes"

Fordi Claudia har bodd og jobbet mange år i utlandet har hun ikke vært så synlig i norske medier, til tross for at hun for bare tre år siden fikk Spellemannsprisen i klassen country.

Nå er hun også med i «Hver gang vi møtes». Claudia er ikke begeistret for realityshow, og hadde ikke engang sett «Hver gang vi møtes» før hun var på turné med Henning Kvitnes, som deltok for to år siden.

– Det er nesten ingen forum igjen hvor man kan profilere seg som artist. Det er helt ok med konkurranser, men jeg synes det er trist at vi som driver profesjonelt, kun kan profilere oss gjennom program hvor noen skal stemmes ut. Men «Hver gang vi møtes» er jo ikke slik, så etter mange runder med meg selv, så sa jeg ja. Det var en ti dager lang blitzkrig, fra sju om morgenen til midnatt, med opptredener, aktiviteter og musikk. Det var så mye som skjedde på disse ti dagene at da jeg kom ut, hadde jeg problemer med å huske alt. Hva har jeg sagt? Hva har jeg gjort? Hvordan blir det? Det gikk så fort. Men gjort er gjort, så det er bare å gå videre. Jeg føler meg heldig som fikk være med på dette, sier hun.

Claudia Scott
Tv-aktuell med "Hver gang vi møtes".

– Jeg prøvde å velge låter hvor jeg kunne bidra med noe og finne meg selv igjen i teksten.

© Svein Finneide

Nominert til Spellemannprisen sju ganger

De andre deltagerne i «Hver gang vi møtes» 2018 er Christel Alsos, Hans Petter Aaserud, Silya Nymoen, Tone Damli, Tor Endresen og Tshawe Baqwa.

– Jeg må innrømme at jeg ikke kjente til alle disse artistenes plateproduksjon. Mye fordi jeg bodde i utlandet da noen av dem slo igjennom. Jeg prøvde å velge låter hvor jeg kunne bidra med noe og finne meg selv igjen i teksten. En låt er jo en tre minutters historie. Teksten er viktig. Du skal leve låten. Teksten må kommuniseres og berøre. For meg er «Hver gang vi møtes» en god måte for å vise hva jeg holder på med. I tillegg er det interessant å møte nye folk, ha blanke ark, utfordre meg selv og se hva som skjer. Mange er langt mer seriøse i virkeligheten enn imaget du får gjennom media. Det har jeg opplevd ofte.

Ikke alle har livets rett i bransjen min. Hvis man ikke brenner sterkt nok, så begrenser det seg selv. I dag er det stort sett live spilling man lever av, og det er tøft. Jeg er takknemlig for min sykepleierutdannelse, jeg tror ikke jeg kunne valgt bedre tilleggsyrke enn det. Selv om jeg da jeg valgte musikken fikk høre «er du gal?», forteller Claudia, som har gitt ut sju album, det siste i 2016, og et utall singler. Hun har vært nominert til Spellemannprisen sju ganger, og vunnet to. (...)

Denne teksten er et utdrag fra en større sak. Les resten av intervjuet med Claudia Scott i Tara nr. 2, som er i butikkhyllene fra fredag 2. februar!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...