© Elisa Sanvito

Shama Persson: - Å bli eldre er det beste som har hendt meg!

Hun ble modell da hun sluttet å farge håret sitt. I dag driver hun modellbyrået Golden Age Models i Sverige. – Alle modellene er over 50 år, og snart etablerer vi oss i Norge, forteller hun.

23. mai 2023 av Torunn Pettersen

– Da jeg var yngre hadde jeg så mye tvil i meg, både om meg selv og verden, om jeg hadde en plass i den, sier Shama Persson. 

– Nå som jeg snart er 56 år, har jeg ikke bare funnet min plass, jeg TAR også plass. Jo eldre jeg blir, jo mer vokser jeg inn i den jeg virkelig er, med alt det betyr.

Håret mitt ble grått da jeg var 30 år, og jeg skjulte det ved å farge og bleke det i 20 år. Magen min som har båret frem fire barn, og som jeg aldri viste frem på grunn av løs hud og strekkmerker, viser jeg nå med stolthet.

Jeg har utsatt både meg selv og kroppen min for veldig mye som ung, og nå tillater jeg meg selv å være som jeg er. 

For første gang i livet mitt opplever jeg frihet. Frihet til å være meg selv og gjøre som jeg vil, sier Shama Persson. 

Om meg

Jeg er snart 56 år, mamma til fire barn og bestemor til snart to. Jeg driver modellagenturet Golden Age Models. 

Vi hadde oppstart 1. juni i 2022, der alle modeller er 50+, som en motvekt til den økende aldersdiskrimineringen i samfunnet. Nå står snart Norge for tur. 

Dere finner meg på Instagram som @shama _Persson.

LITE STELL: Shama er heldig med sin grå manke,
den krever lite. Men heldigvis finnes det gode styling-
produkter for grått hår som får det til å skinne ekstra.

© Andreas Lundberg/Hårologi

Verdens enkleste hår

– Jeg har vært modell i fem år, og fikk min første modellkontrakt da jeg sluttet å farge håret og lot det grå vokse ut. Jeg vasker håret to ganger i uken, annenhver gang kun med balsam og uten sjampo, og tar en hårkur i ny og ne. Jeg bruker veldig sjelden sjampo spesielt for grått hår, fordi jeg liker variasjonene i håret som går fra hvitt til grått, og blondt til brunt. Jeg styler aldri og bruker ingen styling-produkter. Av og til børster jeg gjennom håret om morgenen, men ikke hver dag, for det er bra som det er. Rett og slett verdens enkleste hår, konkluderer vår forsidemodell
Shama Persson.

MANGE SJATTERINGER: Håret til Shama er mykt og glansfullt. Og ikke minst i mange sjatteringer, fra hvitt til grått og fra blondt til brunt.

© Andreas Lundberg/Hårologi

VIKTIG VALG: Overgangen fra farget til naturlig ble et viktig valg for Shama. – Da jeg ble grå ble jeg også modell, forteller hun.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...