© Getty Images

Jennifer Aniston: -Jeg ler inni meg når noen mener jeg er et skjønnhetsikon

Jennifer Aniston (50) ble verdenskjent med «Friends» for 25 år siden. Nå er hun endelig klar med en ny tv-serie, og lover alle de kjente ingrediensene som et tøft arbeidsmiljø har å by på.

8. november 2019 av Aud Berggren

For Jennifer Aniston er 50 definitivt det nye 40. Den milepælen rundet hun tidligere i år, og det er som om aldringsprosessen glemte henne. Hun ser fantastisk ut, uten en rynke, med ungdommelige runde kinn, og en herlig sans for humor. 

– Den største misoppfatningen av meg er at jeg er trist og ulykkelig fordi ikke alt har hatt en happy ending i livet mitt. Det er absolutt ikke sant, smiler hun. Jennifer er skilt fra Justin Theroux og Brad Pitt forlot henne til fordel for Angelina Jolie. Det går rykter om at dette er noe han har angret skikkelig på nå som han og Jolie er skilt også. 

STJERNEMØTE: Den norske Hollywoodreporteren Aud Berggren møtte Jennifer Aniston for Tara. 

Men Jennifer Aniston var ikke alltid glamorøs.

– Jeg ler inni meg når noen mener at jeg er et skjønnhetsikon. Det har jeg aldri følt, og jeg vokste opp med en mor som var modell og alt handlet om utseendet, og jeg var ikke den pene datteren hun hadde ønsket seg, og i tillegg var jeg klossete, sier Aniston.

-Kommer man over å ha en kritisk mor? 

Du trenger mye terapi, men det er absolutt mulig. Dette var mors projeksjon som gjenspeilet henne og egentlig ikke hadde noe med meg å gjøre, forklarer Jennifer. 

BYR PÅ SEG SELV: Jennifer har mange ansikter og mye livserfaring å by på i sin nye tv-serie

© Getty Images

Jennifer ble verdensberømt i «Friends». 25 år etter at serien ble lansert, er hun tilbake på tv for første gang i en ny serie. – Dette er den beste erfaringen jeg har hatt siden «Friends», sier hun om «The Morning Show» som ble til sammen med hennes gode venninne Reese Witherspoon. Begge er produsenter. «The Morning Show» kommer i disse dager på Apple TV + som er en helt ny strømmetjeneste. Showet var et av de første som ble innkjøpt av Apple.

– Apple er som det nye ville ville vesten, og det er spennende å være med fra begynnelsen, smiler Aniston som spiller Alex Levy, et berømt tv-anker som har ledet morgenshowet i årevis sammen med sin mannlige kollega spilt av Steve Carell, som snart kommer i trøbbel. Witherspoon kommer inn som en uredd og lidenskapelig reporter fra en bitte liten lokalstasjon 

– Vi solgte showet før Harvey Weinstein ble avslørt som sexovergriper, fulgt av tv-ankrene Charlie Rose og Matt Lauer. Vi måtte gjøre forandringer for å få med alt i kjølvannet av Metoo. Det var som serien skrev seg selv, og det var utenkelig ikke å ta med maktmisbruket i underholdningsindustrien. Vi letter på sløret og viser hva som foregår i kulissene. Makt er fantastisk hvis det brukes til noe konstruktivt. Selv er jeg i en posisjon med innflytelse. Men jeg sitter ikke her og sier «Jeg har makt», sier hun til Tara. 

-Alle disse mennene over en viss alder som har blitt tatt for alt fra sexpress til forbrytelser, unnskylder seg med at at tiden og reglene har forandret seg. Er det for strengt i dag?

– Jeg synes ikke at man skulle bli korsfestet uten noe bevis. Men det er så mange grader av misbruk, så man kan ikke skjære alle over en kam.

KJENT GJENG: I tv-serien «The Morning Show» møter vi (over, fra venstre) Billy Crudup, Reese Witherspoon, Jennifer og Mark Duplass. 

-Har du selv opplevd noe slikt? 

– Heldigvis ikke av den typen, men det har skjedd at noen har prøvd å utnytte meg og da er det viktig å ha nok selvtillit til å si nei og mene det! I den første episoden av «The Morning Show» må hun opp midt på natten for å gå på jobb. 

– Mitt verste mareritt! Jeg er et B-menneske av dimensjoner, ler Aniston. 

-Du har også en scene der du mister besinnelsen og raser? 

– Showet har så mange scener der jeg har vært nødt til å dykke dypt ned i kjelleren av dårlige minner, men selv mister jeg aldri besinnelsen. Kanskje fordi jeg vokste opp med så mye raseri rundt meg at jeg vet det ikke fører til noe produktivt. Det er et valg. Og du vil heller ikke våkne opp dagen etter og se det på YouTube! 

-Hva kan vi forvente å se i denne tv-serien? 

– Det blir skilsmisse, mor-datter-forhold, konflikter, sterke følelser, folk som går bak ryggen på andre, kjendiskulturen, den spesielle livsstilen til disse ankrene, aldersdiskriminering. «The Morning Show» dekker et helt spekter i 10 episoder, sier 50-åringen til Tara. 

 «The Morning Show» kommer på Apple TV + 1. november.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...