– Jeg tror det er sunt å trene og spise bra mat, og jeg tror det er sunt å vite hvorfor man gjør det

Bli bedre kjent med skuespiller og "Kort Applaus"-podkaster Kristin Jess Rodin (29).

29. september 2017 av Ida Halvorsen Kemp
Intervju med skuespiller Kristin Jess Rodin
© Einar Aslaksen

Gjør opp status, hvordan er livet ditt akkurat nå?
Nå er livet mitt faktisk ganske så bra. Det skjer en del ting, og det er veldig gøy, og veldig skummelt. Jeg er med i den nye sesongen av «Sølvrekka» på TV2, spiller på Det Andre Teatret i Oslo, og jobber med en ny versjon av podkasten «Kort Applaus».

Hva vil du gjerne forandre på?
Hjælp. Det er mye. Kan jeg heller si hva jeg synes har blitt bedre? Det er at folk som er mye yngre enn meg engasjerer seg i politikk og er opptatt av å bekjempe urettferdighet i verden. You go kids!

Hva skulle du ønske du kunne bruke mer tid på?
Jeg skulle ønske jeg var mer sammen med familien min, og at jeg kunne være i alle vennene mine sine bursdager og feiringer.

Hva er det beste du vet?
Å ha fri en hel helg, da føler jeg at jeg har lurt systemet. Men når jeg først ikke har det, elsker jeg å ha vært med i en forestilling på Det Andre Teatret hvor folk har ledd nesten like mye på scenen som i publikum. Da synes jeg vi er de kuleste folka i landet.

Hva bruker du mest penger på, og hva synes du om det?
Jeg bruker mest penger på lunsj og middag, som jeg burde ha tatt med meg hjemmefra. Det er surrete av meg, og det blir veldig lite trendy sko og klær av den vanen. -Akkurat nå eier jeg bare ett par joggesko, de er svarte så de passer til (nesten) alt.

Hva er din beste investering?
Iphone og to ekstra Iphone-ladere.

Hva provoserer deg i verden i dag?
At noen mennesker mener at de har mer rett til trygghet og frihet enn andre på bakgrunn av hvor de er født. Jeg skjemmes også endel over å være så kritthvit og trygg og ikke ha nok forståelse for hvordan ting henger sammen overalt i verden.

Hvilken mektig person ville du helst spist lunsj med?
Hadia Tajik. Hun virker ganske awesome.

Hvis du kunne vært statsminister for en dag – hva ville du gjort da?

Da hadde jeg bedt Sylvi Listhaug gå ut for å kjøpe kaffe, og skiftet alle låsene til departementet hennes i mellomtiden.

Hvordan er det å være kvinne i dag?
Det er ganske stilig, synes jeg. Det er så mange kule damer å se opp til, og jeg er veldig fornøyd med å være kvinne. På den annen side synes jeg vi fortsatt har en lang vei å gå når det kommer til likestilling, og det inkluderer også en del menn som faller utenfor samfunnet vårt i Norge.

Hvilke mennesker inspirerer deg?
Mennesker som ikke er opptatt av å være kule, de som skriver bra bøker jeg forandres innvendig av og de som har fått til noe alle andre syntes var enten teit eller umulig.

Hva betyr sunn livsstil for deg?
Å ha et bevisst forhold til hva slags ytre påvirkninger man er under når det kommer til kropps- og skjønnhetsidealer. Jeg tror det er sunt å trene og spise bra mat, og jeg tror det er sunt å vite hvorfor man gjør det.

Hva stresser deg?
Nesten alt, men jeg prøver å jobbe med ikke å la meg vippe av pinnen. Det er et paradoks - jeg trives både best og verst med å ha mange ting å gjøre eller å ha mange folk å møte.

Når er du mest lykkelig?
Når jeg er uthvilt, det er lørdag og jeg har betalt regninger.

Hva skal du gjøre når du blir gammel?
Da skal jeg minne meg selv på å være positiv, lytte til hva unge folk mener og bo midt i byen så alle kan komme på besøk. Jeg skal ha et svært bibliotek og gå i stilige drakter slik mormoren min gjør.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...