– Jeg elsker å lage mat

Julia Roberts (48) satser på å dyrke alle grønnsaker selv, og fråtser i frukt og avokado fra egen eiendom.

15. april 2016 av Aud Berggren

– Kroppen er som en fantastisk maskin. Den vet å ta vare på seg selv, men gode gener er også et hjelpsomt våpen mot tyngdekraften – og tre barn – ettersom årene går, forteller Julia Roberts til Tara.

– Nå elsker jeg å lage mat og jeg elsker å spise, så jeg har et godt forhold til mat, og det samme har barna mine. Jeg vet om mødre som knapt får ungene til å spise. Mor var en fantastisk kokk som lagde alt fra bunnen av med det hun dyrket og alet opp selv. Jeg lærte mye av henne. Det er noe som ligger i blodet når du er fra sørstatene.

 

Elsker italiensk mat

Familien dyrker alle grønnsakene selv, har frukt og avokado-trær og ferske egg fra hønene, og Julia har tro på et godt kosthold. Ikke minst at barna lærer hvor maten kommer fra.

– De elsker å være med i grønnsakhagen, og de er veldig stolte over å spise ting de har vært med på å dyrke. Det er en god ting for hele familien. All slags italiensk mat er favoritten.

– Alt dette gir meg enorm trivsel i livet. Så fort du er ferdig med frokost og har ryddet opp på kjøkkenet, er det på tide å lage lunsj, og plutselig står middagen for tur. Barna hjelper til, og det er både morsomt og kreativt, men jeg innrømmer at det også er dager hvor alt føles som en plikt og ikke er særlig lystbetont, sier en åpen og ærlig Julia.

 

– Har du noen skjønnhetstips?

– Det er vel heller min mangel på en skjønnhetsrutine jeg skulle snakke om. Nå bruker jeg nesten aldri sminke når jeg ikke jobber. Jeg pusser tennene og bruker tanntråd, men jeg vasker ikke alltid ansiktet. Jeg står opp grytidlig på ukedager for å gjøre barna klare for skolen. Jeg prøver å lage matpakkene deres kvelden før, så jeg liker meg best i jeans og en topp, noe komfortabelt. Men herregud, dette høres jo så kjedelig ut. Helt forferdelig. Jeg skulle vel sagt at jeg bruker perlekjede og diamantøreringer hver dag. Men filmstjernen Julia Roberts bor altså ikke hjemme hos meg!

 

– Hvordan føles det å bli eldre?

– Jeg tror at vi alle har våre gode og dårlige dager ettersom vi blir eldre. Men alternativet er jo mye mindre tiltrekkende, og mye avhenger av gode gener, og det har vi ingen styring på. Jeg tror også det hjelper å gripe dagen. At du er akkurat der hvor du ønsker å være. Takknemlighet er grunnsteinen i mitt daglige liv, sier Julia Roberts, som også mediterer.

 

PS! om Julia Roberts

  • Julia Roberts ble født den 28. oktober 1967 i Smyrna i delstaten Georgia.
  • Foreldrene skilte seg da hun var fire år. Julia og søsteren Lisa bodde hos moren, mens den eldre broren Eric ble med faren, som døde i 1977. Hun har også en halvsøster som begikk selvmord i februar 2014. Et år senere døde moren Betty av lungekreft.
  • Julia har vært gift med filmfotografen Danny Moder siden 2002. De har tvillingene Hazel og Phinnaeus (11) og sønnen Henry (8).
  • Julia har vunnet tre Golden Globe og en Oscar.
  • Aktuell i «Secret in Their Eyes» som foreløpig har norsk premiere i mars 2016.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...