Greta Thunberg Beyoncé Angela Merkel Serena Williams Malala Oprah Winfrey

VI GOOGLER KJENDISER: Her avslører vi hvilke kjente kvinner vi googler mest!

© Getty Images

Disse kjente kvinnene er vi mest nysgjerrige på

Hvor gammel er Beyoncé, hvem er Angela Merkel og hvor er Malala fra? Vi googler som aldri før, men hvilke kvinnelige rollemodeller er vi mest nysgjerrige på? Her avslører vi hvilke 6 kjente kvinner vi googler mest!

8. mars 2021 av Cecilie Espensen

I anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars, avslører en undersøkelse utført av Reboot Online, hvilke kvinnelige rollemodeller som vi googler mest i verden. Er det Oprah Winfrey og intervjuet med Harry og Meghan som topper listen eller er det Malala som overlevde et skudd i hodet og som er tidenes yngste mottaker av Nobels fredspris? Her avslører vi listen over de 6 mest googlede kvinnelige rollemodellene!

Oprah Winfrey Harry Meghan Markle talkshow

OPRAH WINFREY: «Alle» vet hvem Oprah Winfrey er og i disse dager er hennes navn igjen aktuelt etter det eksklusive intervjuet hun gjorde med prins Harry og hertuginne Meghan.

© Shutterstock

6. plass: Oprah Winfrey

Oprah Winfrey har skrevet historie med sitt talkshow «The Oprah Winfrey Show», som gikk på ABC fra 1986 til 2011, som det mest sette talkshowet i amerikansk tv-historie på dagtid. Oprah Winfrey har hatt besøk av gjester som Elizabeth Taylor, Michael Jackson, Tom Cruise og Celine Dion – sistnevnte gjestet showet hele 28 ganger! Den store snakkisen i dag er Oprah Winfreys eksklusive intervju med prins Harry og hertuginne Meghan. Visstnok skal tv-kanalen CBS ha betalt over 60 millioner kroner for intervjuet.

Malala pakistansk aktivist fredsprisvinner Nobels fredpris

MALALA: Tidenes yngste vinner av Nobels fredspris, Malala, har inspirert en hel verden med sitt pågangsmot etter å ha blitt skutt i hodet for sine ytringer om å leve under Taliban i hjemlandet Pakistan.

© Shutterstock

5. plass: Malala

Malala ble som 17-åring tildelt Nobels fredspris som tidenes yngste vinner og er en aktivist for kvinners rettigheter i sitt hjemland Pakistan. Hun ble offentlig kjent da hun under pseudonym begynte å skrive for BBC Urdu om livet under Taliban. I 2012 ble hun skutt i hodet på vei hjem fra skolen. Sterke Malala overlevde og har fortsatt sin kamp for barn og kvinners rettigheter. I 2014 kom hennes selvbiografi «Jeg er Malala», utgitt på Cappelen Damm.

Serena Williams tennisspiller designer klær
© Shutterstock

4. plass: Serena Williams

Tennisspilleren Serena Williams regjerte på tennisarenaen sammen med sin søster Venus Williams og har vunnet hele 34 grand slams-titler. Googler du Serena Williams får du opp ikke mindre enn 20 100 000 treff. I dag jobber hun som designer av eget klesmerke: « S by Serena». 

Angela Merkel forbundskansler

ANGELA MERKEL: Vi er nysgjerrige på Tysklands forbundskansler som er en av Europas mest innflytelsesrike politikere.

© Shutterstock

3. plass: Angela Merkel

Angela Merkel har vært Tysklands forbundskansler, som i praksis er det samme som statsminister, siden 2005 og har ledet sitt parti CDU fra 2000 til 2018. Angela Merkel er en av EU og Europas mest innflytelsesrike politikere. Angela Merkel ble politisk aktiv etter revolusjonen i det tidligere DDR. Angela Merkel er utdannet fysiker og er en kristendemokratisk politiker som har bakgrunn som blant annet president for Det europeiske råd og pressetalskvinne, minister for kvinner og ungdom og miljø- og atomsikkerhetsminister. Hun har varslet at hun ønsker å gi seg som politiker etter valget i 2021.

Beyoncé Knowles artist

BEYONCÉ KNOWLES: Beyoncé er en av de mestselgende popsangerne og er den vi googler nest mest.

© Shutterstock

2. plass: Beyoncé

Artisten Beyoncé Knowles havner på 2. plass over de kvinnene vi googler mest. Beyoncé ble kjent som vokalist i R&B-gruppen Destiny´s Child og har siden oppløsningen hatt en formidabel karriere som soloartist. Hun er en av de mestselgende artistene og er kjent for sine fantastiske musikkvideoer og forrykende sceneshow. Beyoncé har selvfølgelig mottatt en rekke Emmy Awards for sin funky musikk. I 2001 debuterte hun som skuespiller i filmen «Carmen: A Hip Hopera». Hun har også spilt med Mike Myers i Austin Powers-filmen Goldmember og Jennifer Hudson, Jaime Foxx og Eddie Murphy i filmen «Dreamgirls». I 2008 giftet Beyoncé seg med artist og musikkmogul Jay-Z. Sammen har de fått tre barn. Tips! Se dokumentaren «Homecoming» på Netflix – en konsertfilm fra 2019 om artisten Beyoncé og hennes opptreden på musikk- og kunstfestivalen Coachella i 2018.

Greta Thunberg klimaaktivist

GRETA THUNBERG: Få ungdommer har hatt en så tydelig stemme som Greta Thunberg. Den unge klimaaktivisten ble nominert til Nobels fredspris i 2019.

© Shutterstock

1. plass: Greta Thunberg

På første plass over de kvinnene vi googler mest, finner 18-åringen Greta Thunberg. Den unge svenske klimaaktivisten er datter av skuespiller Svante Thunberg og mezzosopranen Malena Erman og ble kjent i 2018 da hun satt utenfor Riksdagshuset i Sverige med en plakat med påskriften «Skolstrejk for klimatet». Hun har inspirert ungdommer over hele verden til å engasjere seg for et bedre klima og miljø og i 2019 gikk 40 000 skoleelever i Norge til streik inspirert av Greta Thunberg. Samme år reiste Greta Thunberg til USA fra Sverige i en miljøvennlig båt i stedet for å reise med fly. På FNs klimatoppmøte kritiserte hun blant annet USAs tidligere president Donald Trump for hans klimapolitikk. Greta Thunberg har mottatt en rekke utmerkelser for sitt klimaengasjement og i 2020 kom dokumentaren «I am Greta», som du kan se på flere strømmetjenester.

Les også: Likestilling er ferskvare!

Kilde: Reebot Online

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...