© Johs Bøe

Cecilie Skog: - Jeg trengte å være en del av noe igjen

En utfordrende tur over Grønland var det som fikk Cecilie Skog (39) tilbake etter sorgen over ektemannen.

2. september 2013 av Kathrine Johns

Cecilie Skog (39) er den eneste norske kvinnen som har vært på toppen av alle kontinentenes høyeste fjell, Nordpolen og Sydpolen. Men drømmen har ikke vært å bli historisk eller berømt. Drømmen har vært - og er fortsatt: Å dra på tur. Og en tur begynner alltid med et første skritt. Det skrittet har Cecilie Skog aldri vært redd for å ta.

Året etter at ektemannen Rolf Bae omkom på vei ned fra K2, var det helt stille fra Cecilie. Hun takket nei til å holde foredrag og gi intervjuer. I stedet satt hun på Solastranden og så utover.

- Jobben min hadde vært å være på tur med Rolf. Hva skulle jeg gjøre nå? Skulle jeg jobbe som sykepleier igjen?

Mens hun satt der og så på sanddynene, bølgene og horisonten som hun elsker, kom lengselen tilbake:

- Jeg kjente at jeg savnet å bo ute, å høre teltduken blafre. Å være på vei et sted, med venner. Å dele drømmer, utstyrsliste, forventninger med noen.

Cecilie bestemte seg for å dra til Grønland og krysse innlandsisen fra vest til øst, med to venninner.

- Vi gikk langs Solastranden og dro bildekk etter oss da vi trente mot turen. Det ga dagene ny mening. Hva skulle jeg når jeg sto opp om morgenen? Jo, jeg skulle et sted. Det var det jeg trengte: å være en del av noe igjen.

I høst er Cecilie aktuell med "Drømmeturen" på NRK1, der hun sammen med Aleksander Gamme er turfølge for mennesker som får oppfylt turdrømmen.

Les hele portrettintervjuet med Cecilie Skog i Tara nr. 13/2013, i salg til 19. september.

 

© tara.no

Seneste

Kanskje er du også interessert i...