© Getty Images

9 tegn på at du har et nært forhold til din datter

Hun er din største fan OG din største kritiker –Forholdet deres er bra, men kan til tider også være litt komplisert. Kjenner du deg igjen i disse tegnene? Da tyder alt på at du har et godt forhold til datteren din.

1. oktober 2019 av Diana Bjerregaard Kristensen

Forholdet mellem mor og datter er noe helt spesielt. Det kan være det beste i hele verden, men ta det med ro, det kan også være veldig komplisert til tider.

Kanskje kjenner du deg igjen i et par ting fra vår liste i ditt forhold til din datter?

1. Du vet at hun ringer deg hver eneste gang det har skjedd noe bra.

Om det har vært god dag på skolen, hun fått en god karakter, eller kommet med på førstelaget i fotball. Du kan regne med at du er den første som får vite om det.

2. Du er til gjengjeld også vant til at hun kan bli mer sur på deg enn på noen andre.

Og det skal ikke så mye til. Kun et feil svar kan føre til et utbrudd. Du skal dog ikke ta det så tungt, for det tar ikke så lang tid før hun roer seg ned igjen.  

3. Du må huske å følge med. Fordi hun forteller deg absolutt alt hva som har skjedd i løpet av dagen. 

Det er veldig viktig å nevne at du må være i stand til å holde styr på en masse navn. Stefan L. fra klassen som er dødsirriterende, Louise, Sara, Cecilie M., som er hennes beste venninne i hele verden. Og hun der kule Hanna som går i klassen over. Drama skal heller ikke undervurderes, fordi drama er en viktig del av livet og du blir oppdatert hele tiden.

4. Hun tør å komme til deg med sine tanker og følelser uten å frykte en negativ reaksjon

Hun stoler på deg og versetter meningene dine - uten å frykte at hun blir dømt eller at du ikke kan håndtere det hun ønsker å dele med deg.

5. Din datters aksept og mening betyr mye for deg. 

Derfor spør du også ofte om hennes mening. Du kan nemlig være sikker på å få et helt ærlig svar.

6. Hun er din største fan OG din største kritiker. 

Hun forteller deg sin helt ærlige mening om hva du har på, hvordan håret ditt ser ut, og at du tydeligvis må bruke mer øyekrem. Men når hun gir deg et kompliment, så er det virkelig det beste i verden.

7. Du blander deg til gjengeld kanskje i litt for mange ting. 

Men du behøver ikke å blande deg i om hun har fått laget mat (hvis hun er flyttet hjemmefra), om hun husket joggeskoene til trening, eller om hun har ryddet rommet sitt. Det klarer hun helt fint klare selv. 

8. Dere elsker å ha alenetid med hverandre. 

Om dere skal på konsert, på kino, shoppe, hygge i sofaen eller på ferie sammen, så er det noe dere nyter og verdsetter.

9. Deres forhold er komplisert - Dere er mor og datter, men også venninner. 

Det vigtigste er at dere har et helt spesielt bånd som binder dere sammen på godt og vondt. Og selvom dere kan få kommentarer fra andre om at dere bør klippe navlestrengen, er det viktig å ta vare på forholdet som beste venninner og mor-og-datter. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...