Netflix The Crown Dronning Elizabeth II Olivia Colman rir på hest

DRONNING ELISABETH II: Det er fortsatt Olivia Colman som portretter Dronning Elizabeth II i sesong 4 av Netflix-serien «The Crown».

© Netflix

«The Crown» – sesong 4

Dronning Elizabeth II, Prinsesse Diana og Margareth Thatcher – det er duket for romantikk, politisk splid og sterke, historiske kvinneskikkelser i sesong 4 av «The Crown» på strømmetjenesten Netflix.

11. november 2020 av Cecilie Espensen

15. november kommer endelig sesong 4 av den populære Netflix-serien «The Crown» – og den har vi ventet på i spenning siden siste episode av sesong 3!

Det er en spennende tid for det britiske monarkiet. Det er slutten av 70-tallet og Dronning Elizabeth II (Olivia Colman) og den kongelige familien er opptatt å finne en egnet kone til Prins Charles (Josh O´Connor) som fortsatt er ugift som 30-åring.

Emma Corrin spiller rollen som den unge, sjenerte Lady Diana Spencer som sjarmerer Prins Charles, kongefamilien og det britiske folket og som etter hvert blir Prinsesse Diana i en alder av 20 år.

Netflix Lady Diana Spencer Emma Corrin The Crown sesong 4

PRINSESSE DIANA: Emma Corrin høster gode kritikker for sin rolle som Prinsesse Diana i sesong 4 av «The Crown».

© Netflix

En annen historisk kvinne, med en annen type sjarm, som dukker opp i serien, er selvsagt Margareth Thatcher (Gillian Anderson). Hun var Storbritannias første kvinnelige statsminister og var en kontroversiell politisk figur. Vi snakker bla. om Falklandskrigen, begrensning av fagforeningens makt, reduksjon av offentlige utgifter og rekordhøy arbeidsledighet på et tidspunkt i løpet av den perioden hun ledet Storbritannia.

Netflix-serien, på 10 episoder, er satt til perioden 1977–1990 som er det tidsrommet da Margareth Thatcher styrte Storbritannia. 

Netflix The Crown Margareth Tahtcher Gillian Anderson Downing Street nr. 10 Denis Thatcher

JERNKVINNEN: Statsminister Margareth Thatcher (Gillian Anderson) og ektemannen Denis Thatcher (Stephen Boxer) utenfor statsministerboligen Downing Street nr. 10.

© Netflix

Dronning Elizabeth II har som monark hendene fulle i sesong 4 med å sjonglere splid i både det politiske landskapet, innad i Samveldet og bak lukkede dører – i kongefamilien. 

– Jeg tror hun er laget av stål. Hun er et menneske som ikke kan vise noen ting utenpå. Det er jobben hennes. Er det en tragisk situasjon så vil ingen se henne gråte, hun må alltid være den som er klippefast. Hun er et slags supermenneske, sier skuespiller Olivia Colman om Dronning Elizabeth II til Tara.

Les hele intervjuet her.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...