Kvinnene i The Crown
Hvem skal overta rollene etter disse kvinnene?© Netflix

Rollebesetningen til sesong 5 av The Crown er offentliggjort, og her er det mye å glede seg til

I neste sesong møter vi kjenninger fra både Harry Potter, Game of Thrones og The Affair!

19. november 2020 av Ida Storm Frøslev Hansen
Hvis du mangler litt royalt drama i hverdagen er det bare å vende blikket mot våre britiske venner. De har nemlig massevis av det og enda bedre – det er filmatisert!

Den fjerde sesongen av The Crown ble nylig lansert på Netflix og denne gangen kan du følge med når historien mellem Charles og Diana starter (psst: det er til og med en tro kopi av brudekjolen til Diana som blir brukt i serien!). Etter at vi har sett sesong 4 så må vi bare si følgende: Når du har sett denne så vil du ha mer. 


Det kommer det også heldigvis, for innspillingen av sesong 5 begynner nemlig snart og det er forventet at den blir ganske dramatisk. Det er mest sannsynlig her vi får et gjensyn med Dianas forferdelige ulykke og hele Englands store sorg, så alt tyder på at sesong 5 blir fylt med tragedie.

Men vi skal også forberede oss på en endring i serien, for akkurat som vi har prøvd en gang før i The Crowns historie så sier vi farvel til den nåværende rollebesetningen og sier hei til en helt ny – og under kan du se rollebesetningen til sesong 5 av den populære Netflix serien The Crown.

Imelda Stauton som Dronning Elizabeth

Imelda som vi kjenner som Dolores Umbridge i Harry Potter skal kvitte seg med den mugne holdningen og de rosa klærne og tre inn i rollen som Englands dronning. 

Til Netflix sier hun: “Jeg har elsket å se på The Crown helt fra starten. (...) Jeg er virkelig beæret over å skulle jobbe med et så fantastisk og kreativt team, og være med til å bringe The Crown inn i sin siste fase".

Imelda Stauton
Imelda Stauton skal spille Dronning Elizabeth. © Robert Marquard\WENN

Lesley Manville som Prinsesse Margaret

64-årige Lesley Manville som du kanskje kjenner fra Maleficent skal spille dronningens eksentriske søster. 

Lesley Manville
Lesley Manville skal spille Prinsesse Margaret.© Lia Toby/WENN

Jonathan Pryce skal spille Prins Philip

I de to siste sesongene blir det denne 73-årige herren som skal portrettere den engelske prinsen. Game of Thrones-fans vil kanskje gjenkjenne han som High Sparrow, mens Pirates of the Caribbean-fans vil nok gjenkjenne han som Guvenør Weatherby Swann. Men nå skal vi altså venne oss til å se han i rollen som den engelske prinsen!

Jonathan Pryce skal spille Prins Philip
Jonathan Pryce skal spille Prins Philip.© Adriana M. Barraza/WENN

Elizabeth Debicki som Prinsesse Diana

Vakre, australske Elizabeth Debicki skal løfte den store rollen som britenes kjære Prinsesse Diana. Sesong 5 blir dramatisk for Diana, så vi gleder oss til å se hvordan Elizabeth kommer til å spille rollen som prinsessen. 

Elizabeth Debicki skal spille Prinsesse Diana.
Elizabeth Debicki skal spille Prinsesse Diana.© Sheri Determan/WENN

Dominic West som Prins Charles

Dette er den eneste rollen som enda ikke er offisielt bekreftet av Netflix, men hvis vi skal tro på ryktene så skal den engelske storsjarmøren fra The Affair overta rollen fra Josh O'Connor. 

Vi både elsket og hatet han i The Affair og vi synes det er kjempespennende hvis han skal ha rollen som den engelske prinsen. 

Dominic West som Prins Charles
Dominic West skal spille Prins Charles.© Nicky Nelson/WENN

Når kommer sesong 5?

Sesong 4 kom på Netflix for bare en liten uke siden, og det er bra for det går nemlig litt tid før vi får se Imelda, Dominic og de andre i Netflix sin store satsning. 

Ifølge The Hollywood Reporter vil teamet starte med å filme sesong 5 i 2021, men serien kommer (dessverre) ikke på Netflix før i 2022.  

Kilde: Cosmopolitan.com, Hollywoodreporter.com

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...