© Nordisk Film

Full klaff for "Kampen om Narvik" på Amanda

«Kampen om Narvik» vant hele tre priser under helgens utdeling av Amanda-prisen. – Folkets Amanda, hvor folket stemmer frem det de mener er årets beste film, betydde nok mest for meg personlig, sier produsent Live Bonnevie.  

21. august 2023 av Gunnhild Bjørnsti

FOLKETS PRIS: Live Bonnevie og resten av teamet tar i mot Folkets pris under Amanda-utdelingen i Haugesund. 

© NTB

«Kampen om Narvik» vant prisen for Beste lyddesign ved Espen Rønning og Bent Holm, beste visuelle effekter og den gjeve prisen Folkets Amanda. Folkets Amanda er kategorien hvor folket stemmer frem det de mener er årets beste film. 

Live Bonnevie, hvordan kan du kommentere disse tre prisene?

– Under innspillingen og etterarbeidet til Kampen om Narvik har vi jobbet med noen av de beste i bransjen. Det gleder meg at juryen har lagt merke til arbeidet som ble lagt ned.

Har du vunnet Amanda før?

– Jeg fikk min første Amanda som produsent for beste barnefilm i 2013, så dette er et slags 10-års jubileum for min del.


 

© Nordisk Film

Var dere overrasket over tre priser?

– Vi har vært såpass lenge i gamet at det er sjelden vi blir overrasket. Vi fikk de tre prisene vi var rimelig sikre på å få, men hadde selvsagt håpet å få for beste kvinnelige hovedrolle, beste foto og beste produksjonsdesign. Fordi dette også hadde vært tre veldig verdige vinnere.

Hvilken av prisene betydde mest?

– Jeg er veldig stolt av alle prisene vi fikk, men Folkets Amanda betydde mest for meg personlig, fordi den er en annerkjennelse av hele teamet og film er teamarbeid.

Hvorfor tror du dere vant - slik du ser det?

– "Kampen om Narvik" var den mest sette filmen i kategorien Folkets Amanda med god margin, og når filmen i tillegg engasjerer, har man et godt utgangspunkt for en publikumspris. Når det gjelder VFX og lyddesign, følte vi oss rimelig sikre på at vi ville komme godt ut av det, siden Kampen om Narvik leverer både sterkt og målbart innenfor disse kategoriene.

Hvordan var stemningen i Haugesund?

– Det var en strålende kveld, med mange verdige vinnere. Showet var velprodusert, festen storveis og vi koste oss.

Hva betyr dette for deg som produsent?

– Det er alltid veldig hyggelig at arbeidet vi legger ned blir lagt merke til, men utover å rydde plass til statuetten i hylla, er det business as usual for min del. Vi har en pipeline full av historier som er verdt å fortelle for både lerret og skjerm, så det er der jeg har mitt fokus.

Hva skaper du/jobber med i disse tider?

– Akkurat nå er jeg utviklingsprodusent på flere av Nordisk Films nye prosjekter, som i sum utgjør en bred og lovende slate. Jeg er i tillegg inne i ett av prosjektene som manusforfatter, skriver på min neste roman og driver Norges største podcast om hester. Så livet er en blanding av travelt og inspirerende, sier Live Bonnevie.

Én av de 10 mest sette norske filmene i nyere historie!

«Kampen om Narvik» vant tre priser under årets Amanda-utdeling i Haugesund. Med Folkets Amanda, Beste lyddesign ved Espen Rønning og Bent Holm og Beste visuelle effekter (Arne Kaupang, Alexander Kadim v/ Varg Studios, Anette Gjertsen v/Stardust Effects, Lars Erik Hansen v/Gimpville, Kai Kiønig Bortne v/Storyline Studios og Morten Jacobsen v/Storm Studios).

Amandaprisen, eller Amanda, er en årlig norsk filmprisutdeling som arrangeres av Den norske filmfestivalen i samarbeid med Norsk Filminstitutt. Prisens formål er å «øke kvaliteten og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer». Prisutdelingen er en del av Den norske filmfestivalen som arrangeres i Haugesund hvert år i august. Vinnerne av de ulike kategoriene tildeles en utgave av Amandastatuetten. Prisen ble delt ut for første gang i 1985.

Filmen «Kampen om Narvik» handler om slaget om Narvik våren 1940, der Hitler ble påført sitt første nederlag.

Regissør: Erik Skjoldbjærg

Produsent: Live Bonnevie/Nordisk Film

Manusforfatter: Christopher Grøndahl

Hovedroller: Kristine Cornelie Margrete Hartgen og Carl Martin Eggesbø.

Filmkomponist: Christine Hals

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...