© Johs Bøe

- Det finnes en hel verden der ute med spennende historier

Nadia Hasnaoui (53) synes å få tid til lesing er luksus.

12. mars 2017 av Lisbeth Skøelv

Voksne kvinner flest elsker å lese bøker, og norske, kjente kvinner er intet unntak. Vi har spurt dem om deres eget forhold til bøker - og kanskje til en helt spesiell bok.

NRK-programleder Nadia Hasnaoui (53) lever med og drømmer om personene i bøkene hun leser. 

Hva er ditt forhold til bøker?

– Jeg er veldig glad i bøker! Jeg skulle gjerne hatt tid til å lese mye mer, men det er fantastisk å tenke på at det ligger en hel verden der ute med spennende historier og venter på meg.

Hvor mye leser du? Og når får du tid til å lese?

– Jeg leser på sengen, men mest i ferier. Å ha tid til å lese uten å se på klokken er selve definisjonen på ferie!

Hvilken roman vil du si er den beste du har lest?

– Vanskelig spørsmål! Den lille historien om «Måken Jonathan» av Richard Bach leste jeg for mange år siden, og den gjorde sterkt inntrykk. «Bli hvis du kan, reis hvis du må» av Helga Flatland er nok en av de beste bøkene jeg har lest i det siste. Den gjorde vondt langt inn i sjelen. Men jeg vil også trekke frem «Saman er ein mindre aleine» av Anne Gavalda.

Hvorfor har den gjort så sterkt inntrykk på deg?

– Det er en kjærlighetsroman om selve livet, ensomhet, relasjoner og kokkekunst. Bokens fire hovedpersoner savner tilhørighet. De er ensomme og føler ikke at de passer inn noe sted. Deres veier krysses og vi følger dem i ett år. Sammen er man rett og slett mindre alene. Stemningen og undertekstene i boken preges av at forfatteren er fransk og handlingen foregår i Frankrike. Les den!

Hvem er dine favorittforfattere? Og hvorfor?

– For å holde meg til Frankrike litt til, Katherine Pancols trilogi «Krokodillens gule øyne», «Skilpaddens langsomme vals» og «Ekornene i Central Park er triste på mandager» er absurde, morsomme og engasjerende bøker. Levi Henriksen har også en fantastisk evne til å beskrive mennesker og deres liv. Ellers leser jeg mye krim, som Henning Mankell, Lars Kepler og Jørn Lier Horst.

Er det en spesiell bok eller flere du nå gleder deg til å lese?

– Åsne Seierstads bok «To søstre» ligger klar, den blir med på fjellet i vinterferien.

Hva gir en god lesestund deg?

– Det er luksus! Det betyr mye å ha tid til å synke ned i en god historie. Jeg lever med personene i fortellingen, drømmer om dem og tenker på dem gjennom dagen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...