© Unsplash

Sliter du med krampe eller tretthet?

Mangel på magnesium kan føre til mange problemer med kroppen og det er derfor viktig å få i seg nok i løpet av dagen.

12. september 2018 av Kontent

Søvnproblemer, hyppige kramper, tretthet og muskelsvakhet er alle symptomer på mangel av magnesium i kroppen. På lang sikt kan også magnesiummangel gi økt risiko for blant annet hjerte- og kar-sykdommer og beinskjørhet.

Mange undervurderer kanskje hvor viktig dette mineralet er for kroppen vår. Magnesium opprettholder normal muskel- og nervefunksjon, samt sørger for en jevn hjerterytme. Derfor er magnesium et av de viktigste mineralene i kroppen.

Hovedjobben til magnesiumet er å aktivere 300 ensymer. Ensymene regulerer de fleste stoffskifteprosessene og er derfor ansvarlige for en god helse. Hvis man får i seg rikelig med magnesium hjelper dette ensymene til å fungere. Magnesium er gunstig mot kramper, stress og hjertestyrkende.

© Unsplash

Grønnsaker som spinat er en god kilde for magnesium, i tillegg til belgfrukter, nøtter, frø og korn. Noen matvarer som har et godt innhold av magnesium er: Kokt kveite, mandler, soyabønner, peanøtter, havregrøt og brun ris.

Kroppen din trenger ca. 280 mg magnesium om dagen. Noen klarer å få i seg nok ved å spise helt vanlige måltider og variert kosthold, mens andre har et behov for kosttilskudd. Dessverre er vår matproduksjon basert på kunstgjødsel som gjør at maten inneholder for lite vitaminer og mineraler for at kroppen skal ha nok energi til daglige gjøremål. 

© Naturimport

Floradix® Magnesium er et flytende magnesiumpreparat uten vitaminer for maksimum opptagelse i organismen. Dette mineraltilskuddet kan du lett blande i en fruktjuice på morgen.

I følge en studie fra NOA føler hver tredje arbeidstaker seg utmattet etter jobben. Årsaken til dette kan være at vi ikke får i oss  nok vitaminer og mineraler. Floradix® produktene kan brukes til å rette opp ubalanser og fylle opp der du har mangler. 

Naturimport har nærmere 50 års erfaring innenfor naturprodukter, kosttilskudd, økologiske varer på det norske markedet. Alle produktene er produsert av høykvalitets råvarer fra hele verden.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Naturimport.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...