© helsesprederen.no

Slik behandles lockfoot

En liten skjevstilling i foten kan gi smerter og plager i hele kroppen. Les mer om den merkelige lockfootmetoden.

29. mai 2013 av Tone Solberg

Lockfoot er en tilstand som ble gjenoppdaget og satt i system av den norske tannlegen Kjell Bjørner. Han arbeidet mye med kjeveleddproblemer, og fant etter hvert ut at bittproblemer og medfølgende smerter ofte kom fra en medfødt feil i en fot.

Lockfoot kan forekomme både på høyre og venstre fot, og er en ortopedisk feilfunksjon som kan skape skjevhet og ubalanse i hele kroppen. Bjørner erfarte at også andre smerter enn de som satt i kjeven, kunne ha sammenheng med låsningen i foten. I de senere årene er flere terapeuter utdannet i lockfoot-metoden hos den aldrende tannlegen.

For å finne ut om du har lockfoot, blir et spesielt vater plassert på hoftekammen. Kun små skjevheter, kan være årsaken til blant annet rygg- og nakkelidelser. Lockfoot-metoden går ut på å ”knekke opp” låsningen i foten, og slik få rettet opp halebenet og få kroppen i balanse.

Ved måling av ca. 500 personer for noen år siden, viste det seg at ca. 94 prosent av de som ble målt, hadde en skjevhet/benlengdeforskjell det er mulig å gjøre noe med.

Det utdannes stadig nye terapeuter som benytter lockfoot-metoden, selv om det er få som reklamerer for det. Helhetsteraput Anne C. W. Kristiansen utdanner selv lockfoot-terapeuter og vet om de fleste. Ta kontakt via helsesprederen.no.

Lockfoot er en enkel og helt ufarlig behandling. Med litt egeninnsats i etterkant er kroppen rettet opp normalt for resten av livet. Etter en oppretting vil også andre typer behandling fungere mye bedre, forklarer ”helsespreder” Kristiansen.

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...