© helsesprederen.no

Slik behandles lockfoot

En liten skjevstilling i foten kan gi smerter og plager i hele kroppen. Les mer om den merkelige lockfootmetoden.

29. mai 2013 av Tone Solberg

Lockfoot er en tilstand som ble gjenoppdaget og satt i system av den norske tannlegen Kjell Bjørner. Han arbeidet mye med kjeveleddproblemer, og fant etter hvert ut at bittproblemer og medfølgende smerter ofte kom fra en medfødt feil i en fot.

Lockfoot kan forekomme både på høyre og venstre fot, og er en ortopedisk feilfunksjon som kan skape skjevhet og ubalanse i hele kroppen. Bjørner erfarte at også andre smerter enn de som satt i kjeven, kunne ha sammenheng med låsningen i foten. I de senere årene er flere terapeuter utdannet i lockfoot-metoden hos den aldrende tannlegen.

For å finne ut om du har lockfoot, blir et spesielt vater plassert på hoftekammen. Kun små skjevheter, kan være årsaken til blant annet rygg- og nakkelidelser. Lockfoot-metoden går ut på å ”knekke opp” låsningen i foten, og slik få rettet opp halebenet og få kroppen i balanse.

Ved måling av ca. 500 personer for noen år siden, viste det seg at ca. 94 prosent av de som ble målt, hadde en skjevhet/benlengdeforskjell det er mulig å gjøre noe med.

Det utdannes stadig nye terapeuter som benytter lockfoot-metoden, selv om det er få som reklamerer for det. Helhetsteraput Anne C. W. Kristiansen utdanner selv lockfoot-terapeuter og vet om de fleste. Ta kontakt via helsesprederen.no.

Lockfoot er en enkel og helt ufarlig behandling. Med litt egeninnsats i etterkant er kroppen rettet opp normalt for resten av livet. Etter en oppretting vil også andre typer behandling fungere mye bedre, forklarer ”helsespreder” Kristiansen.

 

Kanskje er du også interessert i...