Ny sjekke-app for venninner

Glem Tinder. Nå kan du møte din nye venninne med et par tastetrykk.

6. april 2016 av Martine Haug Nysether

Å få nye venner i voksen alder kan være vanskelig. Er du på utkikk etter et romantisk forhold finnes det utallige nettsider du kan registrere deg på og sjekke-apper som Tinder og Happn. 

Mens du med et par tastetrykk kan finne deg en potensiell partner, er det ikke like enkelt å møte ei ny venninne. Til nå.

Den nye sjekke-appen «Hey! VINA» skal gjøre det lettere for deg å møte nye venninner, som deler de samme interessene som deg. 

 

Tinder for venninner

Den nye gratis-appen, som ble lansert i San Francisco i slutten av januar og i Los Angeles og New York i begynnelsen av februar.

Så hvordan fungerer appen egentlig? Lurer du kanskje på.

Du starter med en introduksjons-quiz med enkle ja- og nei-spørsmål for å kartlegge livsstilen og interessene dine. Når du er ferdig med quizen, er det bare å begynne og sveipe.  

I likhet med Tinder sveiper du til venstre hvis du ikke er interessert og til høyre hvis du kan tenke deg å møte personen. 

 

© Hey VINA!

 

Lyst på ei ny venninne?

Når to brukere får en match, popper det beskjeden «Ditto» opp, sammen med en melding som foreslår at de to brukerene skal møtes ansikt til ansikt.

– Vi vil at brukerne skal møte hverandre offline så raskt som mulig, forteller Hey! VINA-gründer Olivia June Poole til Huffington Post.

Sammen medgründer Jen Aprahamian, har Poole en klar visjon for hva de ønsker å oppnå med den nye sjekke-appen.

– Kvinnelige vennskap er helt nødvendig. Vi håper kvinner finner sine nye bestevenner, reisepartnere, brunsj-venninner, «wing-girls», barselsvenninner og treningspartnere med denne appen, sier Pole.

 
Få venner som voksen

Som yngre fikk vi venner fordi vi gikk på skole, tok utdanning, og var aktiv på fritiden, men i voksen alder krever et vennskap mye mer.

Du har kollegaer og naboer, men det er ikke sikkert du har god nok kjemi med de til at det fører til et vennskap.

Selv om et første møte med en fremmed kvinne kan bli litt kleint, i likhet med en første date, mener Pole og Aprahamian det er bedre å ta sjansen hvis du har lyst til å få nye venner.

– Vi flytter mer enn noen gang før. Og uansett om du bor der du alltid har bodd, flytter vennene dine, de gifter seg eller får barn. Du må være sikker på at du har en støttegruppe, sier Poor til Washington Post. 

Er ikke en sjekke-app noe for deg, kan du lese disse rådene for hvordan du kan etablere nye vennskap i voksen alder. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...