Soulcoaching med Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng
© Ken Ingwersen

– Jeg følte meg filleristet

Hanne Gry (48) møtte Taras livsstilspatrulje for å finne verktøy for å takle sensitiviteten sin. Løsningen ble annerledes enn hun hadde trodd.

16. desember 2016 av Kathrine Johns

«Jeg kan bli sliten av å ta inn følelser og sinnsstemninger fra dem rundt meg. Det er som om følelsene deres hopper over i meg», skriver Hanne Gry Midthun Choudhury (48) i søknaden til livsstilspatruljen.

Hun bor i Tønsberg med mann og tre sønner. Den eldste har flyttet hjemmefra. Hanne Gry er lykkelig i privat- og hverdagslivet sitt. Hun har jobbet i servicebransjen hele sitt liv, der man må være positiv og på i møtet med andre. Det trives hun godt med.

Men det kan bli slitsomt. Særlig siden hun har en medfødt sensitivitet overfor andre mennesker. Det er som om hun tar inn alle energier uten filter. Hun, som egentlig er utadvendt og sosial, føler noen ganger behov for å isolere seg for å slippe å ta inn flere inntrykk. 

Kan prinsesse Märtha Louise og Elisabeth hjelpe?

Prinsesse Märtha Louise er utdannet fysioterapeut og rosenterapeut og driver kursvirksomheten Soulspring sammen med Elisabeth Nordeng. De to er også coacher i Taras livsstilspatrulje hvor de veileder lesere og gir dem en emosjonell detox.

Hanne Gry møter dem på Frogner i Oslo for en «reading». For de fleste er dette en sterk emosjonell opplevelse som kan trigge mange såre punkter. Det handler om å se seg selv på en ny måte. Det kan være tøft.

Møte med soulcoachene

Hanne Gry er veldig åpen og innstilt på å jobbe med seg selv. Men etter å ha pratet med Elisabeth og Prinsesse Märtha Louise, blir det klart at veien hun må gå er annerledes enn hun hadde trodd.

I løpet av readingen setter coachene fingeren på en rekke utfordringer: 

Hanne Grys er i en situasjon der sensitiviteten har tatt kontroll over henne. Hun er uten filter, og det hindrer henne i å finne og lytte til sin indre stemme.

Hun har alltid vært mottakelig, og har hatt opplevelser i form av drømmer og «syn». I årevis satte hun lokk på alle energi-inntrykkene – det ble for intenst. Men det trengte seg opp og frem. 

Problemet nå er at hun er for åpen. Hvordan finne balansen?

Hjemme i Tønsberg har hun fått jobb som butikksjef i en stor kleskjede, hverdagene er hektiske, utfordrende, lærerike og spennende. Men inni seg koker Hanne Gry fortsatt under vekten av andres energier.

Hun har prøvd midler for å døyve følelsene før. Sukker var lenge en kilde til å døyve. Dette har hun vært klar over, og har sluttet med det. Et annet forsøk på å legge lokk på følelsene har bestått av å være der for andre og å ta inn deres følelser som en avledning fra å kjenne på sine egne. 

Dette ser vi tydelig, og det er gjennomgående: Å bruke opp energiene utover, for å slippe å kjenne på det der inne, den tryggheten og roen man bare finner når man lever i pakt med seg selv.

Hanne Gry er et klassisk eksempel: Hun er en mester i å ta seg av andre, passer på at alle har det bra. Alltid. Er det noen som ringer og trenger hjelp, stiller hun opp.

Hun har stor indre styrke og er vant til å få oppmerksomhet – som de fleste kvinner. Hun beveger seg rolig og selvsikkert. Men det ytre stemmer ikke med det indre. Selvtillit og trygghet må komme innenfra.

Hanne Grys indre er i utakt med Hanne Grys ytre. Hvordan lukke for negative energier og stoppe strømmen av impulser og inntrykk som tar kreftene hennes?

Soulcoaching i Tara med hjelp av Prinsesse Märtha Louise

– Dette er klassisk for oss kvinner: Vi kan se ut som en million dollar, men føle oss små og ubetydelige, sier Elisabeth og Prinsesse Märtha. Her er Hanne Gry stylet i kjole fra Coast (kr 2899).

© Ken Ingwersen

Hvor går veien videre?

Dette er ikke noen quick-fix, advarer Elisabeth. Det finnes ikke ett enkelt grep som kan fjerne utfordringene.

Hanne Gry er født åpen og positiv. Det å jobbe i servicebransjen har forsterket disse egenskapene.

Å skille mellom jobb og privatliv er en god start.

Dette var noe vi jobbet en del med. Å kunne stole på at andre kan avlaste og ta ansvar en liten stund. Hun har glemt at når hun tar imot hjelp, gir hun andre mulighet til den gode følelsen det er å hjelpe.

Selv om Hanne Gry er veldig intuitiv og har stor evne til å se andre, har hun ikke så god kontakt med sine egne følelser. Det er som hun har skjøvet de følelsene hun ikke liker eller vil vedkjenne seg under et nullpunkt, og overbevist seg selv om at det kun er de over nullpunktet hun vil forholde seg til. De andre hever hun seg over.

Hanne Gry kjenner seg ikke igjen i dette bildet. Hun mener dette er et bilde av slik hun var før. Da var hun en «pleaser» som slet med grensesetting og hadde respekt for alle hun anså som «autoriteter». Slik er hun ikke lenger, mener hun selv. Problemet i dag er at hun er som en åpen svamp som suger til seg alle disse inntrykkene hun blir sliten av.

Ingen av oss er perfekte, og alle sliter vi med vonde og kjipe følelser. Hanne Gry vil gjerne fremstå som positiv, og kan strekke høfligheten så langt at hun går på akkord med seg selv. Det er lov å si takk, men nei takk.

Hanne Gry har lang trening i å legge lokk på negative følelser. Men det er først når vi erkjenner at ja, de er der også, at vi kan utvikle oss. Det som er mer skummelt er å ikke vedkjenne seg følelsene. Da vil de påvirke oss, i den grad at de kan overta og styre livene våre.

Så altså, gi slipp på det første traumet som trigget reaksjonen, og du vil oppleve at du takler situasjonen bedre, eller at den ikke oppstår som et problem lenger. Slik kan vi bli mer beskyttet og blir sterkere til å tåle andres grums.

Men det fordrer at du vil se på de såkalt mindre gode sidene dine. Erkjenne dem, og oppdage når de kommer til overflaten.

Her tror vi nøkkelen til Hanne Grys utfordringer ligger.

Hanne Gry er intuitiv og har en stor healingkraft. Men hun har glemt noe av det emosjonelle språket, som mange høysensitive ofte gjør. Det hun har brukt som beskyttelse er å gå opp i hodet, rett inn i intellektet sitt.

I løpet av readingen spør hun ofte: «Okay, hva skal jeg gjøre da, er det noe konkret jeg må huske på?» Hun ber oss om svarene hun egentlig må finne selv. Vi kan bare si det vi ser, selv om det kanskje ikke var det Hanne Gry ville høre.

Valget er tilsynelatende enkelt: egne følelser eller andres

Hanne Gry om coachingen:

– Det var tøffere enn jeg hadde trodd. Jeg følte meg filleristet. De pekte på meg, i stedet for å peke på hjelp «der ute» og si hokus-pokus, her er hjelpen din.

Jeg har følt meg sårbar og emosjonell lenge. Da jeg skrev søknaden, bare rant det ut av meg, alt jeg hadde gått og båret på. Det var som om den skrev seg selv.

Jeg har fått mye å tenke på, det er helt sikkert. Og jeg har fått en tråd – et sted å begynne å nøste. Jeg er godt i gang med nøstingen, og det er færre floker i garnet.

Jeg har også bestemt meg for å bli med mannen min på tur til Kenya! Jeg gleder meg til å se Karen Blix­ens hus. Jeg har full tillit til at alt går bra hjemme og på jobb uten meg. Etter at jeg begynte i den nye jobben, føler jeg også at jeg er mer på plass. Jeg famlet og søkte etter det rette å gjøre, nå har jeg funnet det.

Jeg tror det var dette som skulle til, og er takknemlig for hjelpen jeg fikk. Jeg skal øve meg på å si nei til uønskede energier, og jeg skal øve meg på å «skru av radioen» når jeg ikke vil høre på den. Jeg føler meg veldig mye bedre allerede.

Er du høysensitiv? Ta testen her!

Soulcoaching i Tara med hjelp av Prinsesse Märtha Louise

Hanne Gry ble stylet og sminket som en del av opplevelsen. Styling og makeup av Anita Topnesvåg Wergeland-Jensen og hår av Ellen Devold Sedlmayr.

© Ken Ingwersen

Saueskinnsjakke fra Marie Philippe, kr 5999. Blondebluse fra Match, kr 599. Svarte skinnhansker fra Hestra, kr 1400. Grå skinntights fra Noa Noa, kr 3399. Semskede støvletter fra Hagen sko, kr 2698. Øredobber fra Noa Noa, kr 169. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...