© Svein Finneide

Prinsesse Märtha Louise: – Jeg er høysensitiv

Märtha Louise følte seg rar og annerledes. Etter en høysensitiv-test falt alt på plass.

17. juni 2015 av Kathrine Johns

Prinsesse Märtha Louise (43) forteller om sitt liv som høysensitiv i et eksklusivt intervju med Tara, Norges største kvinnemagasin.

– Jeg prøvde veldig lenge å være helt normal. Med «normal» mener jeg å ikke ta hensyn til sensitiviteten min, klare å holde ut å være sammen med masse folk hele tiden og ikke bry meg om at jeg ble sliten. For det ble jeg. Men det var vanskelig å ta hensyn til. Jeg måtte bruke mye energi på å fortrenge, å høre det folk sier, ikke lytte til det som lå mellom linjene.

Møt Prinsesse Märtha Louise på Tara-weekend på Geilo!

Høysensitivitet er et personlighetstrekk hun deler med 20 prosent av befolkningen.

Märtha Louise forteller at det har gitt seg noen pussige utslag opp gjennom årene.

Som barn ble hun for eksempel kvalm av dronning Sonjas Chanel No. 5-parfyme, og hun brakk seg av lukten av Playdough og av en Citroën familien hadde på 70-tallet som gikk under navnet «sennepsbilen» på grunn av sin spesielle lukt.

Forskning viser at det er en biologisk forklaring på høysensitivitet. Høysensitive har høyere aktivitet og blodgjennomstrømning i høyre hjernehalvdel.

– I dag har jeg teknikker som avgrenser energiforbruket og energilekkasjen min, og det har hjulpet meg enormt. Det er disse metodene jeg nå ser på som min livsoppgave å formidle til andre, forteller Märtha Louise.

Få soulcoaching av Märtha Louise og Elisabeth Nordeng

Prinsesse Märtha Louise (43) bor i Lommedalen utenfor Oslo og er gift med forfatter Ari Behn. Sammen har de tre døtre (12, 10 og 6). Hun er utdannet fysioterapeut og rosenterapeut og driver kursvirksomheten Soulspring sammen med Elisabeth Nordeng. De to er også coacher i Taras livsstilspatrulje hvor de veileder lesere.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...