Annette Borge Dragland

Møt Taras nye helsespaltist fra den populære podkasten «Leger om livet»

Annette Borge Dragland (36) er legen som var i gang med en spesialisering innen dermatologi, da hun valgte å sette den opprinnelige planen på pause. Drømmen om å bli lege hadde hun hatt siden hun var liten, og etter hvert som hun hjalp pasientene sine med tilfriskning, så hun også behovet for å kunne dele kunnskapen hun satt på med flere.

30. januar 2023 av Annette Borge Dragland & Marit Gaare Laache

For å få dette til startet hun den populære podkasten «Leger om livet» uten noen finansiering eller lønn. 2 år og 90 episoder senere er det ingen tvil om at temaene hun formidler, er verdsatt. Podkasten som har rundt 160 000 nedlastninger i måneden og ca. 25 000 unike lyttere hver eneste uke, har klatret helt opp til toppen av podkast-listene. 

Det er tydelig at Annettes fokus på helheten interesserer mange. Hun kompletterer kunnskapen fra medisinstudiet med ny faglitteratur og forskning som har kommet de siste årene. 

Spesielt er hun opptatt av de fem hovedområdene, søvn, stress, mat, bevegelse og sosiale relasjoner, og hvordan de gjensidig påvirker hverandre.

Annette Borge Dragland (36)

... er legen bak den populære podkasten «Leger om livet». Målet er å dele spennende og nyttig kunnskap om kropp og sinn, og gi verktøy til et bedre liv og en bedre helse. Annette er aktuell med nettkurset Sovekuren. Mer informasjon finner du på Annettedragland.no, på Facebook: Leger om livet, og på Instagram: dr.annettedragland

Annette Borge Dragland

«I dag vet vi veldig mye mer om viktigheten av god tarmhelse, om hva stress og søvnproblemer egentlig gjør med oss, og at gode sosiale relasjoner faktisk kan bety mer helsemessig enn det vi spiser. Et helhetlig syn på helse har gjort seg gjeldende de siste ti årene, og vi har sett hvordan hver faktor påvirker en annen faktor. Kroppen er et økosystem hvor alt henger sammen. Kunnskap om helse og egen kropp gjør det lettere og enklere å ta bedre valg som er riktige for en selv. Små endringer kan gi stor effekt, og jeg håper at Taras lesere vil finne tips og råd som kan gjøre en forskjell», sier Annette. 

Gjennom spalten ønsker Annette å formidle hvordan vi kan få det bedre med små grep, men hun er opptatt av at det ikke betyr at vi trenger å gjøre alt riktig. 

«Vi trenger ikke leve perfekte liv, men de små endringene monner mye mer enn det vi tror. 20 prosent innsats gir 80 prosent resultat». 

Vi ønsker Annette velkommen til oss i Tara, og vet at denne kunnskapen er etterspurt av våre lesere. Les hennes første spalte her

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...