Ulrikas melkefrie blomkålsuppe
Ulrika Davidsson lager blomkålsuppe uten fløte, med bare 213 kalorier per porsjon.
Blomkålsuppe
2 porsjoner
½ gul løk
1 lite fedd hvitløk
1 lite blomkålhode
1 ts olivenolje
5 dl vann
½ terning grønnsaksbuljong
salt og kvernet svart pepper
Topping:
2 ss grønn pesto +
2 ss hakket, frisk dill
Slik gjør du:
1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær blomkålen i buketter.
2. Ha olivenolje i en kasserolle og stek løk, hvitløk og blomkål i noen minutter.
3. Hell over vann og smul nedi buljongterningen. La koke i 10 min.
4. Miks suppen glatt med en stavmikser. Spe med mer vann hvis det behøves. Smak til med salt og pepper.
5. Fordel en porsjon i en suppebolle, og spar den andre porsjonen i en boks i kjøleskapet. Server med en klatt pesto og litt hakket dill på toppen.