Ulrikas melkefrie blomkålsuppe

Ulrika Davidsson lager blomkålsuppe uten fløte, med bare 213 kalorier per porsjon.

© Getty Images

Blomkålsuppe

2 porsjoner

½ gul løk

1 lite fedd hvitløk

1 lite blomkålhode

1 ts olivenolje

5 dl vann

½ terning grønnsaksbuljong

salt og kvernet svart pepper

Topping:

2 ss grønn pesto +

2 ss hakket, frisk dill

Slik gjør du:

1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skjær blomkålen i buketter.

2. Ha olivenolje i en kasserolle og stek løk, hvitløk og blomkål i noen minutter.

3. Hell over vann og smul nedi buljongterningen. La koke i 10 min.

4. Miks suppen glatt med en stavmikser. Spe med mer vann hvis det behøves. Smak til med salt og pepper.

5. Fordel en porsjon i en suppebolle, og spar den andre porsjonen i en boks i kjøleskapet. Server med en klatt pesto og litt hakket dill på toppen.