Din nettleser er utdatert! Dessverre støtter ikke dette nettstedet eldre nettlesere. Vennligst oppgrader nettleseren og forsøk igjen.
Les merAv utseende er acai slående lik blåbær. Superbæret kommer fra Amazonas og er blant de beste bærene du kan stappe i deg. Tørkede acai inneholder 30 prosent fiber, og antioksidant-innholdet er høyt akkurat som næringsinnholdet. Bærene er gode å drikke som juice eller å spise som de er. Smaken minner om en blanding av blåbær, sjokolade og nøtter.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Antioksidantene i det lille røde rosinlignende bæret sies å beskytte øyets celler. Gojibær er dessuten fulle av C-vitamin. Strø over müsli, i gryter og salater, eller putt en håndfull i smoothien.
Pass på å fryse bringebær i sommer. Bærene anses å ha en naturlig innvirkning på bakterier, virus og sopp, og dessuten øker de fettforbrenningen. Fryser du ned bringebær, bevares nesten hele næringsverdien.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Naturlig med melk, mikset i en oppfriskende smoothie eller i varm blåbærpai. Blåbær er alltid godt - og ekstremt sunt. Antioksidantene i bæret sies å beskytte mot flere krefttyper, de hjelper til med å holde hjernen ung og kan forebygge demens.
Morbær er perfekt om du er en søtmoms. Bæret, som utseendemessig minner litt om bringebær, har en søtaktig smak som stabiliserer blodsukkernivået. Dessuten er det rikt på C-vitamin, K-vitamin, jern og kalsium. Det finnes både svarte og hvite morbær. Putt dem i smoothie, dypp dem i mørk sjokolade eller spis dem som de er.
Bildegalleriet fortsetter etter annonsen!
Tips: Tørk bærene så du kan nyte dem også senere i høst. Legg de rensede bærene på et brett, sett inn i ovnen på 40-50 grader. Bærene er ferdige når de er helt tørre, det tar noen timer. Oppbevares etterpå mørkt på glass.