sunn lunsj, matpakke
Lag sunn lunsj hjemme:

Det passer alltid med nye og gode vaner!

© Getty Images

Få ekstra energi av lunsjen din!

Lad opp batteriene på jobben med selvlaget lunsj et par dager i uken. Du sparer penger og får i deg alle de gode næringsstoffene du har lyst på.

6. mars 2018 av Ulrika Pousette

En av de enkleste og beste måtene for å bli litt sunnere, er å lage jobblunsjen hjemme og ta den med i en matboks.

Næringsrik lunsj som gir energi

Når du lager egen mat har du full oversikt hva den inneholder, og du kan spare mye penger sammenlignet med å spise dyre lunsjer ute på restaurant eller i kantinen. Dessuten er maten vi spiser på kafeer og restauranter ofte unødvendig fet og basert på søte og salte halvfabrikata.

Så velg anledningene nøye når du skal spise ute, og nyt maten. Resten av uken bør du satse på egen «matpakke» med massevis av næring som gir god energi og som inneholder lite kunstige tilsetninger.

sunn lunsj, matpakke
God planlegging:

Kjøleskapsluksus er å ta med tre matbokser til jobben på mandagen, sette dem i kjøleskapet der og fordele disse utover uken. Noen dager vil du kanskje spise ute eller i kantinen, eller har planlagt en arbeidslunsj.

© Getty Images

Slik lager du sunn lunsj hjemme

Å lage sin egen matboks – og samtidig ha full oversikt over hva den inneholder – trenger ikke å ta lang tid. Hvis du ikke har middagsrester fra dagen før som du også kan spise til lunsj, så behøver du bare å planlegge litt ekstra. 

Tenk enkelt, tenk få ingredienser – for eksempel på denne måten:

1.

Lag en omelett om morgenen når du likevel ordner med frokosten. Knekk to egg i en bolle og visp sammen med salt og pepper. Skjær de grønnsakene du har i kjøleskapet i skiver og stek dem raskt i en stekepanne. Hell over eggene og strø over litt ost eller kanskje litt skinke, tunfisk eller reker. Stek til omeletten er stivnet og legg den over i en matboks.

2.

Kok to egg, hakk dem og bland med 1 ss majones og legg over i en matboks. Legg over litt friske grønnsaker og ta med deg en liten boks makrell i tomat.

3.

Kjøp frosne grønnsaksblandinger, tin en passe mengde over natten, og bland med litt pesto eller olivenolje og urter. Topp med skinke, pastrami, roastbiff, grillet kylling eller en ferdig dressing.

4.

Bland naturell cottage cheese med finhakkede grønnsaker, f.eks. slangeagurk, selleristang, eple, gulrot eller paprika og smaksett med persille, urter og sennep eller karri.

5.

Lag egne grønnsakssupper, for eksempel spinat, blomkål, brokkoli, tomat og/eller rotfrukter. Frys suppen ned i passe store bokser til én porsjon. Legg gjerne til proteiner i form av laks,
kylling eller bønner for å gjøre suppen mer mettende.

6.

Sist, men ikke minst: Lag gjerne en ekstra porsjon av middagsmaten og legg den i kjøleskapet eller fryseren – det er den aller beste «matpakken» du kan ta med deg!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...