Lavkarbo-kake med ostekrem
Kos deg med god samvittighet med denne glutenfrie nøttekaken uten rørsukker.
Dette er en herlig kake som inneholder lite karbohydrater. Den er dessuten både glutenfri og bakt uten vanlig sukker.
50 g smør
1 egg
1 dl sukrin
½ dl fløte
¾ dl melk
100 g mandelmel
1 ½ ts bakepulver
Til kremen:
200 g philadelphiaost
½ dl crème fraîche
½ dl sukrin
1 ts vaniljepulver
Til toppingen:
1 dl ristede mandelflak
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 175 ˚C. Smelt smøret, og avkjøl det. Pisk sammen egget og sukrinen. Bland deretter inn alle de øvrige kakeingrediensene.
Visp alt til en røre, og hell den i en bakepapirkledd form med avtagbar kant. Stek kaken i den forvarmede stekeovnen i ca. 30 minutter. La kaken bli kald.
Bland kremen ved å vispe sammen alle ingredienser i en bolle. Smør kremen på kaken, og legg mandelflakene jevnt utover. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.