Lavkarbo-kake med ostekrem

Kos deg med god samvittighet med denne glutenfrie nøttekaken uten rørsukker.

© Juliana Wicklund

Dette er en herlig kake som inneholder lite karbohydrater. Den er dessuten både glutenfri og bakt uten vanlig sukker.

50 g smør

1 egg

1 dl sukrin

½ dl fløte

¾ dl melk

100 g mandelmel

1 ½ ts bakepulver

Til kremen:

200 g philadelphiaost

½ dl crème fraîche

½ dl sukrin

1 ts vaniljepulver

Til toppingen:

1 dl ristede mandelflak

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 175 ˚C. Smelt smøret, og avkjøl det. Pisk sammen egget og sukrinen. Bland deretter inn alle de øvrige kakeingrediensene.

  2. Visp alt til en røre, og hell den i en bakepapirkledd form med avtagbar kant. Stek kaken i den forvarmede stekeovnen i ca. 30 minutter. La kaken bli kald.

  3. Bland kremen ved å vispe sammen alle ingredienser i en bolle. Smør kremen på kaken, og legg mandelflakene jevnt utover. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.