Ja-maten som får orden på magen!

Mange sliter med irritabel tarm - og mye kan gjøres med noen få kostholds-grep.

23. mars 2018 av Bonnier Creative Studio

Oppblåsthet, irritabel tarm, luft i magen og forstoppelse er alle symptomer på irritabel tarm (IBS). Og sliter du med dette, er det ekstra viktig å passe på kostholdet og være snill mot magen.

At et sunt kosthold er viktig for helsa vår, er ingen hemmelighet, men det finnes faktisk visse matvarer og -typer med egenskaper som fungerer bedre for enkelte kroppsdeler enn andre. Deriblant magen.

Snill magemat:

  • - Fiber / kostfiber
  • - Probiotika
  • - Proteiner og magert kjøtt

Mens belgfrukter, kål og tunge karbohydrater kan forværre magebesværet, er det en fordel å spise fiber, probiotika og proteiner. Proteiner ligger lett i magen, og lyst kjøtt er lettere fordøyelig enn rødt kjøtt.

Fiber hjelper godt for fordøyelsen. Fiber får du gjennom ulike grønnsaker, korn og nøtter. Spisskål og asparges er god kilder til "riktig" kostfiber.

Gluten kan også virke irriterende på mange sensitive mager, så har du mulighet til å unngå større mengder gluten i hverdagen, kommer nok magen til å takke deg!

Mange trenger tilskudd


Ifølge NHI viser en ny studie at mange med irritabel tarm også har mangel på vitamin D. Mennesker som sliter med irritabel tarm, har nemlig et vitamin D-mangel og vil dra nytte av tilskudd.

Jern er også en viktig kilde til en sunn fordøyelse, da nedgang i jernlagrene har en sammenheng med ulike helseplager. For både kvinner og menn over 59 år har jernmangel blitt den mest utbredte næringsmangelen på grunn av kroppens nedsatte evne til å absorbere næringsstoffer.

Naturimport har 40 års erfaring innenfor naturprodukter, kosttilskudd, økologiske varer på det norske markedet. Alle produktene er produsert av høykvalitets råvarer fra hele verden.

Floradix inneholder alle de viktigste vitaminene kroppen din trenger, kombinert med jern.

Jerntilskudd hindrer forstoppelse

Fordi Floradix® har en så høy absorbsjonsrate i kombinasjon med urtekstrakter, blir det lite overflødig jern igjen i fordøyelsessystemet og dermed unngår man problemet med forstoppelse. 

Floradix Floravital er et hundre prosent naturlig, flytende jern- og vitamintilskudd, fritt for gluten og gjær. Det består av urte- og fruktsaftekstrakter og inneholder foruten jern vitaminene B1, B2, B6, B12 og C. Anbefales hvis du føler deg trett og slapp i det daglige, eller sliter med magen. 

Mangel på vitamin B1 kan også føre til magebesvær.

Naturimport er markedsfører av høykvalitetsvarer fra Salus Haus, Fauser Vitaquell og Arya Laya innenfor ulike områder som naturkosmetikk, oljer, pålegg, kosttilskudd, te og juicer.

Se hele utvalget her.

Drikk grønn te for kroppens skyld!


Selv om vi får tilstrekkelig med vitaminer gjennom et balansert kosthold og en noenlunde sunn livsførsel (sol, frisk luft, begrenset inntak av alkohol og kaffe), kan et mildt vitamintilskudd være nødvendig – særlig for barn, eldre og andre med spesielle behov.


Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...