Dette viste du ikke om salsa

© Santa Maria

Derfor bør du spise salsa

Taco er både kjempegodt og et fantastisk middagsalternativ når du vil ha full kontroll over hva du spiser - men visste du at det finnes flere gode grunner til å kose seg med taco?

16. mars 2017 av Kommersiell redaksjon

Taco er en folkefavoritt og en av de middagsrettene hvor du selv kan ha stålkontroll på hva du får i deg siden du selv står fritt til å velge alt av tilbehør og hvor mye du bruker av det i din taco, men én ting du kanskje ikke har tenkt over er salsaen du bruker til tacoen - de består hovedsakelig av tomat - og visste du hvor bra tomat faktisk er for deg?

1. Godt for helsen

Tomater er fulle av viktige næringsstoffer og antioksidanter som er godt for kroppen og kan hjelpe å forebygge mot alt fra forkjølelse til mer alvorlige sykdommer. Vitamin C, Vitamin K, kalium og fiber, som man blant annet finner i tomater, er med på å styrke immunforsvaret og gi deg en velfungerende kropp.

2. Godt for huden

Vitamin C er en nøkkelingrediens innen hudpleie, og er et antioksidant som er mye brukt i forebygging av tidlige aldringstegn i huden. Tomater er fulle av C-vitamin, og i beste fall kan et kosthold med en god dose tomater hjelpe deg å holde huden ung, sunn og vakker lenge.

3. Godt for fordøyelsen

Fiber er som kjent er naturens eget preparat for et velfungerende fordøyelsessystem. Visste du at tomater inneholder fiber, og at det kan være med på å holde magen din i sjakk?

4. Godt i smaken

Tomater har en nydelig smak, blandet av syrlig og søtt, og brukes i mange forskjellige matretter nettopp på grunn av den gode smaken. Tomat er godt alene, på brødskiven, i pastaretter, på pizzaen og ikke minst til taco - både finhakket som tilbehør, og i en deilig salsa.

5. Godt til taco

Visste du at du burde spise tomat sammen med andre matvarer som er rike på gode fettsyrer? For eksempel avokado, som også er en storfavoritt til tacoen. Avokado hjelper kroppen å absorbere tomatenes næringsstoffer. Undersøkelser viser at folk som spiser avokado sammen med tomater tar opp så mye som fire ganger mer av de viktige næringsstoffene. Guacamole og salsa? Ja, takk!

Visste du at Santa Maria har blitt testvinnere for sine sauser og salsaer? I tillegg til å ha et bredt utvalg av forskjellige salsaer og sauser som gjør tacomiddagen enda mer spennende og variert, har de også økt tomatinnholdet i sine sauser og salsaer til å bli det høyeste på markedet! Det er god grunn til å kose seg med taco, og med god samvittighet. Og ta gjerne en ekstra servering salsa!

Det er mye tomat i den beste salsaen

© Santa Maria

Seneste

Kanskje er du også interessert i...