30 dager på Dukandiett
Guro har testet den superstrenge trenddidetten Dukan. Les hennes matdagbok.
Guro har testet den superstrenge Dukandietten.
Lene, Guro og Andrea har testet hver sin trenddiett i 30 dager. Resultatet fra disse testene kan du lese her.
Guro, journalist i Stella, levde på den superstrenge dietten til den franske legen Pierre Dukan i en måned. Kjernepunktene i diettens første fase er å spise mest mulig rene proteiner, og minst mulig fett, sukker og andre karbohydrater. Dietten begynte med en angrepsfase med tre dager der kostholdet kun besto av proteinmat, deretter var det annenhver dag med kun protein og protein+noen grønnsaker.
Les mer om dietten på nettsiden dukandiet.co.uk.
Her er Guros matdagbok, dag for dag.
Mandag 9.januar
Dagen før dietten begynner. Dyp skepsis. Gruer meg. Null motivasjon. Tenker at denne dietten tar vekk alt som er hyggelig med mat, og at det som står igjen er et regime der alt er strengt forbudt, og det som er lov er rare greier som vanskelig lar seg kombinere med et sosialt, normalt kosthold. Planlegger likevel innkjøpsliste for dagene som kommer. Må lagre opp Skyr, cottage cheese, magert kjøttpålegg og yoghurt. Og egg, masse egg!
Slik får du sunnhetskabalen til å gå opp
Tirsdag 10.januar
Frokost: Te, egg, skyr. Føles helt ok.
Kjøp havrekli! Gikk på en smell på butikken i går, og kjøpte hvetekli i stedet. Det var jo helt feil. Dukan mener jeg må spise to spiseskjeer havrekli hver dag. Jeg mistenker at dette er for å holde fordøyelsen i gang, men det nevner den diskret doktoren ingenting om.
Lunsjen i kantina på jobb: Her er det ingenting jeg kan spise! Pastaen er selvfølgelig utelukket. Men også de grønne, fristende salatene, makrellen i tomat (pga tomaten) og alt av brød er strengt forbudt. Det eneste jeg finner innenfor reglene er kokt skinke, som jeg spriter opp med litt sennep og sylteagurk. Sylteagurken er bare lov som krydder, ikke i så store mengder at den kan kalles grønnsakstilbehør. Jeg drister meg til tre skiver skinke. Må ut og kjøpe proviant rett etter lunsj. Skinkeskivene har stilt den verste sulten, men jeg må ha mer. Kjøper 0%yoghurt, Skyr og kyllingpålegg i butikken og fyller kjøleskapet på jobb.
Litt tung i hodet, men ellers i fin form.
Tar en kopp kaffe, bøtter ned en liter vann og fyller på med en Yoplait 0% vanilje på ettermiddagen.
Middag. Er sulten, men ikke ekstremt. Har vært mye mer sulten andre dager etter en arbeidsdag med stor lunsj og snacking. Steker to kyllingfileter lett i panna med hvitløk og krydder, inn i ovnen. Spiser den ene med cottage cheese blandet med basilikum.
Drar ut på årets første skitur, en time med relativt høyt tempo går helt fint. Mye energi når jeg kommer hjem, vet ikke om det er skituren eller kostholdet. Fikk endelig tak i havrekli, og blander dagens 1,5 spiseskje ut i en yoplait 0%-yoghurt. Føler jeg må ha enda mer mat. Har ikke spist så mye i dag, og særlig etter trening føler jeg at jeg bør få i meg noe ekstra. Tar litt cottage cheese på tre skiver med pepperskinke.
Ikke sulten i det hele tatt når jeg legger meg.
Onsdag 11.januar
Pakker med meg den andre kyllingfileten fra dagen før på jobb, klok av skade fra lunsjen dagen før. Samme frokost som dagen før.
Går til jobb, så da er dagens 20 minutter obligatoriske gåtur unnagjort, og vel så det (40min).
Smart å ta med kyllingfilet hjemmefra, for til lunsj var det igjen ingenting jeg kunne spise bortsett fra kokt skinkepålegg.
Veide meg før lunsj: Ned 2,1 kg! På én dag! Dukan sier at dette er mest vann, og skal bidra til videre motivasjon. Det har han rett i.
Litt mer nedtur etter lunsj i dag enn i går. Spiser en vaniljeyoghurt. Fortsatt sulten. Spiser noen skiver med kyllingpålegg. Fortsatt sulten. Drikker te, kaffe og drikker vann. Spiser en ny yoghurt, denne gangen med bringebær. Litt sukker må kanskje til. Står i boka at man kan bli litt slapp i denne angrepsfasen. Jeg har egentlig bare følt meg full av energi hittil, men nå begynner nedturen å kommer så vidt. Får rett og slett ikke i meg nok mat. Greit at jeg har lov til å spise så mye jeg vil, men det er grenser for hvor mye kyllingpålegg og yoghurt jeg har lyst til å stappe i meg. Maten i denne dietten er ikke spesielt fristende.
Slutten av denne arbeidsdagen er ganske grusom, veldig veldig sulten. Går halvveis hjem, men må kapitulere og sette meg på en trikk. Vel hjemme kaster jeg i meg en skje med cottage cheese for å stagge den verste sulten mens laksefiletene står i ovnen. Har skvist over sitron og krydret med sitronpepper. Mikser mager kesam, cottage cheese, litt sennep, pepper og vårløk til en gugge å ha ved siden av. Spiser to fileter og blir stappmett. Men har ennå ikke fått i meg dagens rasjon av havrekli, så forsøker meg på Dukans gallette, noen slags lapper som stekes i panna. Det blir mer en kornrøre enn en kake, men smaker helt greit.

Torsdag 12.januar Våkner før vekkerklokka og føler meg mer opplagt enn på lenge. Bruker mye lengre tid på frokosten enn de vanlig to knekkebrødene, og det føles fint å kunne pusle litt. Koker espresso, egg og setter til livs en Skyr med vanilje, og tar bussen til jobb.
Drikker en liter vann.
Veiing: Ned 800g. Til sammen nesten 3kg nå. Det er helt vilt! I følge prognosen jeg har fått på Dukans hjemmeside skal jeg bare ned 1,1kg på disse tre dagene, og ennå er det mange timer igjen av den tredje dagen. Sikkert fordi jeg ikke har fått spist så mye. Men i dag var det heldigvis mye bra til lunsj! Jeg gasser meg med eggerøre, røkelaks og ovnsbakt torsk. Så da kan jeg spare lakserestene og egget jeg hadde med meg hjemmefra til utpå ettermiddagen.
16.30: Ikke sulten på ettermiddagen i dag. Vurderer å gå på trening, noe som var utelukket på denne tiden i går. Men så har jeg også spist ca dobbelt så mye.
Drar på spinningtime, intervall. Hadde bestemt meg for å kjøre rolig, men føler meg så bra at jeg drar på en del. Spiser en Skyr rett etterpå for å holde til middag. Steker kyllingfilet og spiser med kesam til. Senere på kvelden steker jeg også små lapper med Dukans gallette for å få i meg dagens dose havrekli - godt!
Fredag 13.januar
Grønnsaker! Endelig. Spiser den vanlige frokosten, men legger til noen cherrytomater som jeg hadde stående. Veldig deilig med litt andre konsistenser. Drar på pressefrokost med brød, deilig yoghurt med müsli og bær og utrolig fristende sjokoladetrøfler. Jeg forsyner meg av kyllingpålegget, paprika, tomat og agurk. Ganske trist. Ikke engang juicen kan jeg drikke. Men tilbake på kontoret er det hyggelig å kunne spise litt av salatbuffeten og ikke bare være prisgitt at det er noe rent kjøtt eller fisk på menyen.
Skeier ut med en cola zero på ettermiddagen. I følge Dukan skal dette gi en liten festfølelse. Hm. Jeg vet ikke helt.
Veiing: Opp 600 g. Kanskje fordi jeg har spist mer enn den første dagen. Eller kanskje fordi jeg veier meg senere på dagen enn jeg har gjort de siste dagene. Gudene vet. Denne veiingen er ganske irriterende i grunn.
Skal ut og spise med venninner i kveld og har fått avvegret en tapas-situasjon og styrt den over i sushi-land. Sashimi og farris - litt av en fredagskveld. Kom hjem fra jobb og lagde meg havreklilapper som jeg spiste med skinke på før jeg dro ut for å møte venninner til middag. Drakk Pepsi Max til maten mens de andre koste seg med Sancerre. Men det var forholdsvis mye på menyen jeg kunne spise, særlig med tanke på at det var grønnsakdag. Bestilte indrefilet i skiver + en sashimiforrett. Akkurat passe mengde, ble god og mett. Litt usikker på om ponzusausen var innafor, men det får gå. Vi dro videre for å ta et glass, for min del cola light.
Lørdag 14.januar
Skitur! Nytt problem: proviant. Vanligvis kan jeg kjøpte et rundstykke eller en vaffel på en av hyttene i marka, men i dag måtte jeg lage meg havrelapper med skinke for å ha med på tur. Det var virkelig det eneste jeg kom på som funker som niste. Jeg kan ikke akkurat sitte og maule på en kyllingfilet midt i Nordmarka. Tok også med en yoghurt. Frokost: ett egg + en yoghurt. Ikke all verdens å gå på, men det funket greit.
Tar en real hamstringsrunde på Rimi etter turen. Kjøper indrefilet til lørdagsmiddagen + salmalaks til uka etter. Har fått en vill idé om å lage paprika fylt med karbonadedeig + div til søndagsmiddag. Spennende prosjekt. Er hermetiske tomater lov? Jeg er usikker.
Steker biff og litt charlottlauk (selv om det ikke er grønnssaksdag) som jeg blander ut med litt mager kesam. Middag.
Til kvelds spiser jeg en Skyr vanilje, som med litt godvilje kan føles som et slags lørdagsgodt.
Søndag 15. januar
Frokost: Eggerøre, røkelaks og reker, samt litt cottage cheese og tomater. Kaffe. Må få i gang fordøyelsen litt... Stekte havreklilapper og spiste med skinke til lunsj, men var fortsatt litt sulten. Og tanken på den digge middagen jeg skal lage, gjør meg enda mer sulten. Jeg setter i gang, og det blir driiiitgodt. Første gang jeg føler meg ordentlig mett. To halve paprikaer med karbonadedeig, tomatsaus, grønnsaker + cottage cheese. Brokkoli og salat til. Nam!
Mandag 16.januar
Proteindag igjen. æsj. Veiing, ned 1,1kg siden fredag.
Frokost: Egg + skyr. Lunsj: reker, to egg + kokt skinke. Sulten i 14tida. Spiser en yoghurt. Det hjelper lite. Fruktfatet står og frister... Føles ganske sykt at du ikke skal ha lov til å spise en pærebit. Til i morgen skal jeg steke opp flere havreklilapper og ha med på jobb!
Lager dobbelt porsjon lapper + steker en biff til middag. En venninne kommer på besøk og ser de små lappene. Nam, kan jeg smake? Spør hun. Neeeeei! Sier jeg. Ikke ta maten min!
Drar på kino på kvelden og tar i mot én sukkerfri Dent fra en venninne. Er det lov? Jeg vet ikke, og føler meg litt crazy.
Tirsdag 17.januar Dietten er en uke gammel, og når jeg går på vekta har jeg gått ned enda en halvkilo. Totalt vekttap på en uke er 4kg. Veldig gøy, men dette kan ikke være sunt? Har ikke spist så veldig mye, men har heller ikke vært mye sulten. Derimot har jeg ikke hatt noen store matgleder, akkurat.
Vill av glede over at i dag er grønnsaksdag. Utrolig hvor mye pris man setter på grønnsaker når man ikke får det hver dag. Hvem trenger frukt da, liksom? For ikke å snakke om godteri!
Jeg tar med meg ekstrarunden med lapper på jobben. Sammen med kyllingpålegg, cottage cheese og cherrytomater blir det et aldri så lite herremåltid utpå ettermiddagen. Kolleger ser misunnelige på den fargerike tallerkenen min. Dette er noe annet enn de sympatiserende blikkene jeg får til lunsjen til vanlig.
Planlegger spinningtime etter jobb, og føler meg klar for det.
I morgen skal vi på seminar i to dager. Veldig spent på hvordan det skal gå.
Spinningen gikk greit. Spiser sashimi av Salmalaks til middag med salat og brokkoli til. Steker opp litt ekstra laks til frokost i morgen samt 2 porsjoner med lapper til å ha med på seminar.

Onsdag 18.januar Vet det blir litt senere lunsj i dag, så spiser litt laks til frokost i tillegg til det vanlig Skyr + egg. Ender opp med å spise lunsj nesten to timer senere enn vanlig, og effekten er vond. Helt tom for energi når vi går til den bugnende hotellbuffeten. I dag er bare proteindag, og det er ikke så mye jeg kan spise. Mer laks. Eggerøre (som jeg ikke aner om inneholde fløte eller andre ulumskheter) og litt skinke. Føler meg ikke sulten lenger, men langt fra på topp. En langrennstur etter lunsj setter meg helt ut. Jeg kreker meg til rommet, får i meg en Skyr og dagens rasjon lapper (som jeg priser meg lykkelig for at jeg var forutseende nok til å pakke med meg). Hvis jeg ikke hadde pakket med dette, hadde det virkelig være NADA å få i seg av næring før middagen kl.1930. I resepsjonen selger de bare snacks og soppsuppe. Dette er virkelig den aller første, store utfordringen.
Jeg har heller ikke fått drukket så mye vann som jeg pleier, og bælmer ned to liter før middag.
Til middag er det mer laks. Dagens tredje laksemåltid, og fisken begynner å bli ganske så uinteressant. Den bader dessuten i smør, men det driter jeg i akkurat nå. Må bare få i meg litt næring. Tar dessuten et glass chablis til maten. Dukan sier at tørr hvitvin er det beste man kan drikke, så jeg unner meg ett glass, det første jeg smaker av alkohol på litt over en uke. Én laksefilet er heller ikke helt tilfredsstillende, og eplekaken vi får servert til dessert skriker til meg. Men jeg gir den bort til kollegaene mine som kan spise slikt. Er fortsatt helt nede i kjelleren og klarer ikke delta i samtalen. Må gå og legge meg før alle de andre. Virkelig sosialt hemmende dette her. Og vondt å ikke kunne delta og kose seg når man er på seminar. Føler som hele meg er i en slags unntakstilstand. Det hadde vært helt ok hvis det var snakk om en uke. Men i følge Dukan skal jeg være på dette i 2 mnd for å oppnå vekten jeg er ute etter. Det er det samme som å gå i hi i 2mnd.
Legger meg og håper på mer energi i morgen, da er det grønnsaksdag.
Slik får du sunnhetskabalen til å gå opp
Torsdag 19.januar Spiser massevis av grønnsaker til frokost, samt egg og skinke. Lurer dessuten med meg to egg fra frokostbuffeten, som en buffer fram mot lunsj. Knerter det ene i løpet av seminaret, og passer på å drikke masse vann.
Til lunsj er det masse godt jeg kan spise. Mer laks, kylling, grønnsaker i massevis. Det er helt utrolig hvor stor forskjell det gjør å kunne spise grønt. Føler meg god og mett, men står og sikler litt over dessertbuffeten før jeg slår meg til ro med en grønn te etter måltidet.
Spiser lapper som mellommåltid og kjører hjem etter endt seminar.
Middag er rester fra fylte paprika, men spiser bare fyllet med cottage cheese og salat til denne gangen. Veldig tilfredsstillende og godt.
Manner meg opp til å ta tak i Norvegiaen som har ligget urørt i kjøleskapet i over en uke. Den må raspes opp og legges i fryseren. Ost er noe av det beste jeg vet, så jeg har ikke våget ta tak i dette prosjektet før nå, av frykt for at jeg skal få lyst til å glefse i meg noe av den. Men nå føles det trygt.
Steker opp morgendagens rasjon av lapper og legger i kjøleskapet før jeg legger meg. Begynner å bli en viss rutine i dette nå. Først stekte jeg meg lapper om kvelden, men da er jeg ganske mett uansett, så det er bedre å ha med kalde på jobb, som en forsikring mot akutt sult. For akutt sult har jeg funnet ut at er min aller verste fiende. Jeg må aldri gå helt tom, da er det utrolig vanskelig å karre seg opp igjen. Cluet er å alltid ha noe spiselig for hånden, og å spise det før du blir supersulten.
Fredag 20.januar Frokost: blåbæryoghurt og egg.
Mellommåltid: skyr vanilje
Lunsj: Tunfisk, røkelaks og omelett. Aner ikke hva som er i den, og spiser rundt grønnsakene. Føles litt sært. Men nå har jeg begynte å jenke litt på de strenge reglene til fordel for å rett og slett få i meg nok næring.
Kjøper en hel grillet kylling på vei hjem fra jobb, spiser halve til middag.
Lørdag 21.januar Har bestemt meg for å kjøre to proteindager på rad, for å kunne spise grønnsaker på bursdagslunsjen søndag. Egg og magert bacon til frokost. Drar på trening, styrke i 60min. Føler at musklene trenger det, men føler meg ikke supersterk akkurat. Likevel ganske fornøyd med energinivået når jeg er ferdig, og legger inn en liten halvtime med powerwalk på tredemølla før jeg drar hjem.
Lunsj: Resten av den grillede kyllingen.
Steker meg lapper og spiser.
Kjøper svinekjøttdeig på supertilbud på butikken og steker opp masse tomatsaus, som jeg fryser i porsjoner. Greit å ha til senere. Dagens middag blir kyllinglår fra Stange. Nesten fortsatt mett, men må spise noe før jeg skal ut på konsert.
Rart å være på konsert uten å drikke øl, men slipper i hvert fall å fly på do hele tiden. Blir med ut for en pepsi max etterpå, men gidder ikke holde på lenge.
Søndag 22.januar Frokost: Egg og magert bacon. Tar meg en ekstra yoghurt før jeg drar på bursdagslunsj. Har snakket med vertinnen, og hun vet om mine sære matkrav. De andre får en deilig pai og en salat med feta som ser helt nydelig ut. Samt et ostefat med all verdens deiligheter. Snille bursdagsbarnet har laget eggerøre og salat uten ost og dressing til meg. Det er muffins og konfekt til kaffen, og jeg våger meg til en glass Solo Pluss, selv om det egentlig er litt på grensen. Det er i hvert fall noe å snakke om, denne dietten. Alle er interesserte, men de synes det høres veldig trist og ekstremt ut.
Ganske sulten når jeg kommer hjem fra bursdag, så kaster meg over tomatsausen og gjenskaper hiten fra forrige helg: Fylt paprika. Salat og cottage cheese til. På kvelden kommer jeg på at jeg har glemt å spise havrekli i dag, så lager lapper selv om jeg egentlig ikke er så sulten. Men det er greit, da kan jeg lage til i morgen også.
Får lyst på noe søtt utover kvelden og kjører på med en Skyr vanilje.
Mandag 23.januar Frokost: Skyr + kokt egg.
Lunsj: Medbrakt kyllinglår, egg + salat.
Veiing: +400g. What? To dager proteiner på rad, og så dette? Kanskje nye muskler fra treningen …
Mellommåltid: Yoghurt + egg.
Mulig det er kulda, men jeg er så ekstremt tørr på hendene som jeg aldri har vært før. Nesten så jeg sprekker opp på knokene. Er dette et resultat av for lite fett, tro?
Det skal være vanlig å få dårlig ånde av dette, men det har jeg ikke merket noe til. Derimot våkner jeg opp hver morgen og er veldig tørr i munnen, til tross for at jeg drikker litervis med vann hver dag. I følge Dukan er dette bare et tegn på at jeg går ned i vekt.
Får tips fra lavkarbogjengen på jobb om at blomkål kjørt i foodprosessor kan bli en slags «ris». Forsøker det til middag, med litt sjarlottløk, hvitløk og chilli. Og magerpølser. Med brokkoli til. Ikke spesielt givende.
Føler søtsug for første gang, sikkert premenstruelle greier. Det og litt gretten.

Tirsdag 24.januar Hadde glemt å lage lapper dagen før, så må skynde meg å lage noe og ta med på jobb, ellers kommer jeg til å sulte meg skakk utpå ettermiddagen. Spiser et par egg til lunsj, med skinke til. Langer innpå en yoghurt når blodsukkeret føles nesten under bakkenivå. En liten glipp i arbeidet får meg nesten på gråten. Premenstruell og sulten er ingen bra kombo…
Spiser lapper med cottage cheese til mellommåltid og går hjem fra jobb for andre dag på rad. Det tar nesten en time.
Steker kyllingfilet til middag og spiser med cottage cheese. Husker på å steke opp lapper til dagen etter + ekstra porsjon. Kjøpte noen läckerol-pastiller som jeg hiver i meg. Godt med noe godt. Må passer meg så jeg ikke spiser hele esken på en gang.
Onsdag 25.januar Glemte å veie meg i går, da hadde det gått to uker siden dietten begynte. Veier meg. Bare ned 200g fra forrige uke. Har gått opp og ned noen hundre gram i mellomtiden. Hva er vitsen med å gå rundt og lide hvis man heller ikke går ned i vekt? Ville vel ikke gått opp om jeg hadde spist grønnsaker hver dag, liksom? Eller? I så fall er det noe fryktelig galt med dette opplegget.
Frokost: Blåbærskyr + egg + kaffe + vann.
Tar med meg resten av kyllingfilet på jobb. + har et egg fra i går i kjøleskapet + lapper. Må alltid ha noe på lur.
Fredag 27.januar Veiing, ned 200g siden sist gang…
Skal i bursdag i kveld, ut og spise. Dra hjemom og steker meg et speilegg og spiser en yoghurt først, for jeg vet vi skal på pizzarestaurant. Skeier ut med et glass Prosecco for å feire 30-åringen. Oksefilet er det eneste på menyen jeg kan spise, og jeg dytter unna potetmosen som følger med. Den kommer også med sopp og spinat, men det ser veldig ut som de er stekt i masse smør, så jeg holder meg unna det, bortsett fra et par smakebiter. Drar hjem sammen med småbarnsmødrene når de andre skal videre ut og drikke og danse. Orker ikke å bli skubbet mellom fulle folk ute på by’n med et glass cola light i hånda.
Lørdag 28.januar Skal feire bursdagen min i morgen og føler jeg må ha noe å by gjestene. Baker noen elleville karbobomber av noen cupcakes, med ostesmørkrem og det hele. Holder meg helt og holdent unna, slikker ikke en gang av skje eller fingre som får glasur på seg. Nesten tortur, faktisk. Spiser omelett til frokost, lapper med cottage cheese til mellommåltid, går en liten skitur, salmalaks til middag og vanilje-Skyr som lørdagsgodt.
Var i godt driv på skituren i dag, da. Selv om jeg bare hadde spist proteiner. Det var jo oppløftende.
Søndag 29.januar Omelett med magerpølse til frokost. Serverer bursdagsgjestene mine kembo-cupcakes mens jeg selv spiser en vanilje-Skyr og drikker Pepsi Max. Ikke så verst, men føler også at gjestene mine synes veldig synd på meg. Spiser tomatbasert svinegryte til middag etter at gjestene har gått.
Har ikke fått beveget meg noe i dag, ikke en gang de 30minuttene gåing som er påbudt. Har bare hatt så mye å gjøre med gjester, og dessuten litt jobbing. Men kunne selvfølgelig ha tatt meg noen runder rundt kvartalet etter middag i stedet for å se to episoder av West Wing på dvd…
Mandag 30.januar Bursdag! Og proteindag. Yeah. Skal feire dagen med teaterforestilling på kvelden. Greit å få muligheten til å gjøre noe som ikke er spiseorientert. Jeg har blitt veldig oppmerksom på hvor mange sosiale greier som henger sammen med av mat eller drikke i løpet av dette opplegget. Det er ytterst sjelden man samles uten at det involverer enten noe mat eller noe alkohol. Sånn behøver det jo ikke å være, nødvendigvis. Derfor har jeg invitert på teater. Kino funker også, men da er det jo gjerne smågodt med i bildet.
Veiing: Ned 200g siden fredag. Føler jeg har spist veldig lite i helgen, og at det nesten burde vært mer. Menmen. Totalt gått ned nøyaktig 4,5 kg nå.

Tirsdag 31.januar
Våkner og føler meg helt dau, men karrer meg av sted på jobb. Får nok ikke i meg nok mat på ettermiddagen, for spinningentimen er veldig, veldig hard i dag. Vi kjører med pulsbelte, og jeg føler at jeg ikke har noe mer å gi når pulsen kommer opp i 80%. Veldig rart. Klarer å presse meg opp mot 90, men kommer bare til max 88, og da er jeg helt skutt. Kanskje det var noe galt med pulsbeltet, men mest sannsynlig er kroppen bare sulten og tom.
Lager meg skikkelig middag med biff og gresskarmos.
Onsdag 1.februar
Glemte å veie inn i går på 3ukersmerket, men veier i dag. Ned totalt 5,1kg nå.
Magemål: -6cm.
Fortsatt ganske slapp i kroppen, tungt å gå opp trappene til kontoret i femte etasje. Begynner å se enden på visa nå, og det hjelper på motivasjonen.
Frokost: Egg + skyr
Lunsj: Noen kjøttbiter fisket opp fra oksegryta som serveres i kantina.
Mellommåltid1: Går ut og kjøper et kyllinglår.
Mellommåltid2: Lapper med cottage cheese og skinke.
Middag: Biff med cottage cheese blandet med litt stekt sjarlottløk.
Dessert: Fruktskyr.
Gikk greiere å trene i dag, tar 20 minutter på tredemølla og en ekspress styrketime (45min). Føler meg relativt sterk.
Torsdag 2.februar Frokost: Egg + skyr.
Lunsj: Eggerøre, røkelaks, salat, litt hvit fisk.
Mellommåltid: Lapper med cottage cheese
Mellommåltid: vaniljeyoghurt 0%
Middag: Omelett med spinat og salat til.
Skal på konsert, og ventetiden blir for lang. Skeier ut med et glass hvitvin. Det var ikke spesielt god vin, så føles unødvendig. Men det er begrenset hvor mange cola lights man orker å trøkke i seg mens man venter.
Prøver en bukse i en størrelse som jeg svært sjelden kommer inn i. Og den passer! Og så er den oransje. Jeg kjøper buksa, som for alltid vil være målestokken for hvor slank jeg kan være. Veldig skummelt å ha en sånn bukse, som attpåtil er oransje…
Fredag 3.febuar Veiing: Ned 5,7kg nå.
Går fortere enn Dukan har anbefalt, egentlig. I følge ham skal jeg være på denne dietten i over 40 dager til. Jeg har bestemt meg for å gi meg om fire dager. Eller i hvert fall slutte med kun proteindager, det blir rett og slett for krevende.
Tirsdag 7.februar Innom kontoret for en siste veiing: Ned 7,1 kg. Altså 1,4 siden fredagen. Det ble litt lite mat i helgen, og en skitur som tok en del krefter. Men uansett. Dette var siste dagen, nå bærer det av sted til fjellet og vinterferie, og der har jeg tenkt å spise brød og det hele uten skrupler.
Begynner litt forsiktig, men følger opp med pølse&lompe til middag. Det føles helt ok. Redd for hvordan magen skal reagere på brødmat, men det går helt fint. Blir slått helt ut med feber og oppkast en kveld, men tror ikke det har noe med dietten å gjøre.
Tirsdag 14.februar
En uke etter avsluttet diett: + 2kg. Har gjennomgått en dag med oppkast, skiturer og hatt en generell sunn livsstil. Det er vel dette vannet som er tilbake igjen, da. Jeg kjenner at jeg ikke bryr meg så mye, så lenge jeg kan spise grønnsaker og frukt igjen.
Mer om mat og helse:
Lene, Guro og Andrea testet trenddiettene
Oppskrift på 6 sunne matpakker
