Apper som trener hjernen og gir bedre hukommelse
© Getty Images

3 morsomme apper som trener hjernen

Lei av å ha dårlig hukommelse eller konsentrasjon? Gi deg selv litt hjernetrim med disse smarte appene!

28. april 2017 av Marthe E. Jakobsen
Hjernetrim-app Lumosity

Ved hjelp av 50 ulike spill kan du med denne appen gi hjernen din litt daglig trim. «Lumosity» sies å være den originale hjernetrim-appen, og brukes av over 85 millioner mennesker verden over. De morsomme minispillene er utviklet for å trene fem ulike kognitive funksjoner. Hurtighet, hukommelse, oppmerksomhet, fleksibilitet og problemløsing. Spillet er utviklet ved hjelp av over 100 forskere, og en studie gjort på mer enn 4 700 mennesker hevder at å trene med «Lumosity» forbedret de kognitive evnene mer enn ved hyppig løsing av kryssord.

«Lumosity» er tilgjengelig for både iOS- og Androidbrukere.

Hjernetrim-app Memorado

«Memorado» skal, som navnet tilsier, forbedre hukommelsen din over tid, i tillegg til å hjelpe deg å koble ut og bli mer mindful. Også denne appen ønsker å gjøre hjernetrim til noe morsomt, og har utviklet 24 spill som skal gjøre det gøy å bli litt smartere. Mindfulness-delen av appen består av fire enkle øvelser som skal senke stressnivået og hjelpe deg å oppnå mental balanse.

«Memorado» er tilgjengelig for både iOS- og Androidbrukere.

Hjernetrim-app Elevate

Appen «Elevate» ble kåret til iPhones beste app i 2014, og er fremdeles en av de mest populære appene innen hjernetrim-segmentet. De 40 ulike minispillene er utviklet for å forbedre hukommelsen, fokuset og taleevenen din. Appen oppfordrer til daglig bruk og hevder at jo mer du bruker den, jo mer vil du forbedre viktige kognitive ferdigheter og booste produktiviteten din.

«Elevate» er tilgjengelig for både iOS- og Androidbrukere.

Gøyale spill og oppgaver og fint design – man har i hvert fall ingenting å tape på å teste disse populære hjernetrim-appene! 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...